Facebook YouTubeRSS Trimite ştire Contact
PRIMA PAGINĂ ACTUALITATE ADMINISTRAŢIE INFRACŢIONAL CULTURĂ INTERVIURI ÎNVĂŢĂMÂNT LOCAL NAŢIONAL OPINII POLITIC SPORT CONTACT

 

 

Deputat PSD Răzvan Rotaru: „Președintele Iohannis readuce în România starea conflictuală din epoca Băsescu, fapt care generează instabilitate și blocaj instituțional în dauna cetățenilor români”
04 Mai 2018, 18:04:27
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat astăzi că în urma ieșirilor publice din ultima perioadă președintele Iohannis a refuzat toate intențiile de colaborare instituționale manifestate atât de Guvern, cât și de conducerea Parlamentului.

Declarațiile președintelui readuc în România starea conflictuală din epoca Băsescu, fapt care generează instabilitate și blocaj instituțional în dauna cetățenilor români. Iohannis respinge într-un mod jignitor toate apelurile la colaborare ale primului ministru. Președintele României nu înțelege că cetățenii s-au săturat de astfel de conflicte. Este o dovadă de iresponsabilitate când deschide un astfel de conflict și afirmă că retrage încrederea în premierul României. Președintele are obligația să colaboreze cu Guvernul României, indiferent dacă îi place sau nu cine e prim-ministru, indiferent dacă îi convine sau nu majoritatea parlamentară. În acest fel, președintele aruncă țara în haos. Rolul președintelui nu e de a intra în conflict cu cei care conduc celelalte instituții din stat, ci de a asigura buna funcționare și colaborare dintre instituții”, a declarat Răzvan Rotaru.

Premierul a avut mereu deschidere față de Administrația Prezidențială, dar de fiecare dată, președintele a denaturat sensul dialogului. Când premierul și ministrul Muncii au mers la Cotroceni pentru a prezenta situația salariilor, președintele a ieșit imediat după întâlnire cu un comunicat tendențios care nu avea legătură cu ce s-a discutat în interior. Parlamentarul social-democrat a anunțat că „PSD nu va răspunde la o provocare care îi afectează pe români și va încerca să continue buna guvernare și îl va informa pe președinte în toate chestiunile ce sunt sub incidența raporturilor dintre președinte și Executiv sau Parlament.”

Președintele nu poate invoca lipsa de mandat a primului ministru la vizita din Israel. În primul rând, premierul a răspuns unei invitații din partea omologului său israelian. În schimb, președintele nu a explicat nici până în momentul de față cum s-a dus la Consiliul European și a angajat poziția României, fără mandat și fără nicio consultare cu cetățenii români. Dacă pretinde consultare din partea primului ministru și a Parlamentului, președintele ar fi trebuit să dea un bun exemplu în acest sens, mai ales că toate promisiunile pe care le face președintele pe plan extern, în numele României, trebuie apoi realizate de Guvern și de Parlament. Nervozitatea președintelui în legătură cu declanșarea analizei pentru mutarea ambasadei României la Ierusalim este lipsită de temei legal. Mutarea sediului ambasadei este o chestiune care ține în primul rând de competența Guvernului, pentru că nu e vorba de stabilirea unei noi ambasade, ci de mutarea uneia deja existente.”, a susținut parlamentarul social-democrat, membru în Comisia pentru politică externă din Camera Deputaților. 

Sursa: Comunicat de presă

Vizualizari: 520 Ţi-a plăcut? Distribuie pe

Comentariul tău
Nume:
Adresa de email:
Comentariu:

Articole recente

Societate din Dorohoi angajează lucrători în construcţii, în condiţii foarte avantajoase, pentru şantier în Timişoara
25 Octombrie 2018, 19:59:35
S.C. Splendid SRL angajează pentru o perioadă de minim 3 ani, pentru Timişoara, dulgheri, zidari interioare, fierar betonist.
Campioanele de la Clubul Sportiv Botoşani s-au întors acasă, după Jocurile Olimpice de Tineret - FOTOGALERIE
25 Octombrie 2018, 19:47:25
Canotoarele Tabita Maftei şi Alina- Maria Baleţchi, câştigătoarele medaliei de bronz la proba de două rame în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret, au ajuns la Botoşani, unde au fost întâmpinate de prefectul Dan Şlincu, directorul Clubului...

 

 

24 de incendii într-o săptămână
17 Octombrie 2018, 11:54:03
Într-o singură săptămână, pompierii botoșăneni au stins incendii cât într-o lună. Astfel, în perioada 08 – 14 octombrie, pe teritoriul județului Botoșani s-au produs nu mai puțin de 24 de evenimente cu foc.
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
17 Septembrie 2018, 21:20:31
Echipa locală mulțumește tuturor voluntarilor care au scris o nouă pagină în povestea Let’s Do It, Romania! O poveste cu oameni dăruiți, oameni care își doresc ca România să se schimbe. Peste 25.000 de botoșăneni au demonstrat, sâmbătă,...

 

DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
17 Septembrie 2018, 11:23:35
Primăria municipiului Dorohoi, are plăcerea de a vă informa că, în perioada septembrie – decembrie 2018, organizează o serie de manifestări și acțiuni de aniversare a Centenarului Marii Uniri.
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
13 Septembrie 2018, 18:34:41
Sute de locuitori ai orașului Săveni au fost alături de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România.
SINCERE CONDOLEANŢE!
13 Septembrie 2018, 18:08:50
Am pierdut un prieten drag. Colonelul Florin Atanasiu a fost un om special, pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu multe calități, pe care și le-a revărsat din plin.
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
13 Septembrie 2018, 18:03:19
Ziua Pompierilor din România este sărbătorită anual, pe 13 septembrie. Această zi ne reaminteşte că, în urmă cu 170 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă și inegală, trupele otomane venite să suprime idealurile...

Recomandări

Amendă de 500 de lei la priveghi
13 Septembrie 2018, 17:32:59
Deranjat de muzica dată la volum maxim în timpul unui priveghi ţinut la parterul unui imobil de pe strada Dimitrie Negreanu din municipiul Botoşani,...

ANUNŢ DE MULŢUMIRE
03 Septembrie 2018, 17:28:06
CIPRIAN DOHOTARIU mulţumeşte tuturor celor care i-au fost alături în clipele grele pricinuite de pierderea mamei, RODICA DOHOTARIU.

Actriţa Maia Morgenstern şi Teatrul Evreiesc de Stat, vin cu un spectacol la Dorohoi
03 Septembrie 2018, 12:38:04
Teatrul Evreiesc de Stat, instituție publică de cultură ce sărbătorește anul acesta 70 de ani de existență și continuator al primului teatru evreiesc...

Sincere condoleanţe din partea primarului Dorin Alexandrescu
31 August 2018, 16:27:19
Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, este alături de secretarul municipiului, Ciprian Dohotariu, în aceste momente de tristeţe şi durere,...

 

Cele mai citite

                                                                                              

Cele mai comentate
Comentarii recente