Facebook YouTubeRSS Trimite ştire Contact
PRIMA PAGINĂ ACTUALITATE ADMINISTRAŢIE INFRACŢIONAL CULTURĂ INTERVIURI ÎNVĂŢĂMÂNT LOCAL NAŢIONAL OPINII POLITIC SPORT CONTACT

 

 

Mihaela Huncă: „Eficientizarea sistemului educațional prin digitalizare”
04 Mai 2018, 17:35:04
Parlamentarul social-democrat Mihaela Huncă a declarat că pe lângă investițiile de reabilitare și modernizare a infrastructurii școlare este nevoie de transformarea procesului educațional și evoluția către școala digitală pentru a crește nivelul de diseminare al informațiilor și pentru a dezvolta comunicarea dintre profesor și elev și relația dintre școală și părinți.

Agenda Digitală 2020 recomandă în mod expres folosirea TIC atât în  activitatea curriculară cât  și în  cea extracurriculară.  În opinia mea, transformarea digitală poate reprezenta o soluție la provocările actuale ale sistemului educațional din România. După ce Guvernul rezolvă problemele de refacere a unităților de învățământ, trebuie să se concentreze din ce în ce mai mult pe folosirea de soluții moderne în educație, cel mai important fiind procesul de digitalizare. Acest lucru presupune pe de o parte asigurarea accesului la soluții administrative pentru conducerile școlilor, transparență pentru părinți, iar pe de altă parte instrumente digitale de studiu pentru elevi și personalul didactic, într-un mediu care să permită colaborarea și comunicarea directă și imediată între toate părțile implicate”, a declarat Mihaela Huncă.

Apariția unui val de dispozitive și servicii mobile conectate on-line, a dus în multe state din Uniunea Europeană la schimbarea semnificativă a felului în care școlile înțeleg și practică actul de învățare. În loc să folosească tehnologia doar ca pe un instrument adițional la mijloacele tradiționale de predare-învățare, multe școli din U.E. folosesc tehnologia pentru a influența în mod pozitiv actul educațional.

Acest tip de predare-învățare și comunicare pune accent pe descoperirea din timp a abilităţilor fiecărui elev în parte, la care se adaugă responsabilitate şi angajament. Întregul sistem este mai puțin teoretizat, fiind axat pe învăţarea prin experienţă. Totul este conceput astfel încât să fie evitate situaţiile stresante atât pentru elevi, cât și pentru profesori și părinți. Astfel are loc creşterea contactului între şcoală şi părinţi și se pune mai mult accent pe competenţele individuale ale copiilor. Cea mai importantă consecință a acestui tip de comunicare a fost reducerea semnificativă, cu peste 60% a numărului de absențe în școlile din statele în care s-a implementat acest model”, a subliniat deputatul social-democrat.

Conform studiului „European Education and Insights Survey” realizat de International Data Corporation în școlile și universitățile din Uniunea Europeană la sfârșitul anului  2015, digitalizarea procesului educațional reprezintă a doua cea mai importantă prioritate pentru directorii de școli, după securizarea și protecția datelor, iar conținutul digital, inclusiv orele digitale și managementul activităților școlare sunt soluțiile cele mai dorite de către aceștia.

Accesul la o bibliotecă on-line,  pe o platformă unică, încurajează procesul de învățare de ambele părți, le oferă elevilor materiale de testare și studiu în acord cu nivelul fiecăruia, iar profesorilor instrumente educaționale ușor de accesat, utilizat și distribuit. În același timp, o grupă de elevi sau o clasă întreagă poate să contribuie la crearea unui singur document. Elevii au acces instant la resursele puse la dispoziție de profesori, iar aceștia din urmă au la dispoziție mecanisme on-line în timp real de feed-back individual sau de grup cu privire la activitatea, performanțele și lucrările elevului. Totodată, toate datele,  fiind stocate în baze de date on-line, sunt accesibile oricând familiei elevului”, a subliniat Mihaela Huncă.

Sursa: Comunicat de presă

 

 

Vizualizari: 457 Ţi-a plăcut? Distribuie pe

Comentariul tău
Nume:
Adresa de email:
Comentariu:

Articole recente

Societate din Dorohoi angajează lucrători în construcţii, în condiţii foarte avantajoase, pentru şantier în Timişoara
25 Octombrie 2018, 19:59:35
S.C. Splendid SRL angajează pentru o perioadă de minim 3 ani, pentru Timişoara, dulgheri, zidari interioare, fierar betonist.
Campioanele de la Clubul Sportiv Botoşani s-au întors acasă, după Jocurile Olimpice de Tineret - FOTOGALERIE
25 Octombrie 2018, 19:47:25
Canotoarele Tabita Maftei şi Alina- Maria Baleţchi, câştigătoarele medaliei de bronz la proba de două rame în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret, au ajuns la Botoşani, unde au fost întâmpinate de prefectul Dan Şlincu, directorul Clubului...

 

 

24 de incendii într-o săptămână
17 Octombrie 2018, 11:54:03
Într-o singură săptămână, pompierii botoșăneni au stins incendii cât într-o lună. Astfel, în perioada 08 – 14 octombrie, pe teritoriul județului Botoșani s-au produs nu mai puțin de 24 de evenimente cu foc.
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
17 Septembrie 2018, 21:20:31
Echipa locală mulțumește tuturor voluntarilor care au scris o nouă pagină în povestea Let’s Do It, Romania! O poveste cu oameni dăruiți, oameni care își doresc ca România să se schimbe. Peste 25.000 de botoșăneni au demonstrat, sâmbătă,...

 

DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
17 Septembrie 2018, 11:23:35
Primăria municipiului Dorohoi, are plăcerea de a vă informa că, în perioada septembrie – decembrie 2018, organizează o serie de manifestări și acțiuni de aniversare a Centenarului Marii Uniri.
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
13 Septembrie 2018, 18:34:41
Sute de locuitori ai orașului Săveni au fost alături de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România.
SINCERE CONDOLEANŢE!
13 Septembrie 2018, 18:08:50
Am pierdut un prieten drag. Colonelul Florin Atanasiu a fost un om special, pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu multe calități, pe care și le-a revărsat din plin.
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
13 Septembrie 2018, 18:03:19
Ziua Pompierilor din România este sărbătorită anual, pe 13 septembrie. Această zi ne reaminteşte că, în urmă cu 170 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă și inegală, trupele otomane venite să suprime idealurile...

Recomandări

Amendă de 500 de lei la priveghi
13 Septembrie 2018, 17:32:59
Deranjat de muzica dată la volum maxim în timpul unui priveghi ţinut la parterul unui imobil de pe strada Dimitrie Negreanu din municipiul Botoşani,...

ANUNŢ DE MULŢUMIRE
03 Septembrie 2018, 17:28:06
CIPRIAN DOHOTARIU mulţumeşte tuturor celor care i-au fost alături în clipele grele pricinuite de pierderea mamei, RODICA DOHOTARIU.

Actriţa Maia Morgenstern şi Teatrul Evreiesc de Stat, vin cu un spectacol la Dorohoi
03 Septembrie 2018, 12:38:04
Teatrul Evreiesc de Stat, instituție publică de cultură ce sărbătorește anul acesta 70 de ani de existență și continuator al primului teatru evreiesc...

Sincere condoleanţe din partea primarului Dorin Alexandrescu
31 August 2018, 16:27:19
Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, este alături de secretarul municipiului, Ciprian Dohotariu, în aceste momente de tristeţe şi durere,...

 

Cele mai citite

                                                                                              

Cele mai comentate
Comentarii recente