Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
125 de copii din comuna Havârna au beneficiat de consultații medicale gratuite oferite de Caravana cu Medici - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 20.11.2022 - 15:47:13
Politic
La invitația primarului comunei Havârna Rodica Baltă și a consilierului județean Cristina Breșug, Caravana cu Medici a poposit la sfârșitul săptămânii la Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havârna.  22 de specialiști - medici primari, medici rezidenți și studenți - au oferit consultații pediatrice gratuite unui număr de 125 de copii din Havârna care au constat în examen clinic, ecografie abdominală, consult oftalmologic și stomatologic.
DISTRIBUIE           

Pentru ca cei mici să nu se plictisească în sala de așteptare, mai mulți voluntari social-democrați au pregătit câteva ateliere care au antrenat copiii în diferite activități, cum ar fi pictura pe figurine din ipsos, puzzle, lecturi sau colorat.

„Ne bucurăm nespus că cei 22 de medici voluntari au acceptat invitația noastră la acest eveniment deosebit, gândit în jurul copiilor și le suntem recunoscători. În urma consultului de specialitate au rezultat și anumite situații care necesită investigații mai amănunțite, iar alături de doamna primar și de doamna director a școlii ne vom implica pentru a sprijini aceste cazuri. Împreună cu colegii mei deputați Alexandra Huțu și Dan Șlincu, am asigurat cazarea și masa cadrelor medicale, care vor primi tot suportul nostru și pe viitor, atunci când vor veni din nou în județul Botoșani. De asemenea, colegii mei din PSD Botoșani Lorena Covaliu, Mioara Jurgiu, Diana Haralamb, Mirela Fasolă, Galia Hrimiuc, Andrei Zambalic și Cezar Aniței și-au asumat rolul de voluntari, petrecând ziua în lumea copiilor. Mulțumesc doamnei primar Rodica Baltă și doamnei director Roberta Mihalciuc pentru parteneriatul minunat, precum și tuturor colegilor care s-au implicat", a transmis consilierul județean Cristina Breșug.

Asociația Caravana cu Medici este fondată din 2014, de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa de educație medicală și mentalitatea nepreventivă a românilor, luând astfel decizia să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme. 

De la o simplă idee s-a ajuns la peste 13.700 de pacienți consultați, aproximativ 1.700 de voluntari, peste 150 de caravane și în jur de 50.200 kilometri parcurși. 

Pe parcursul anului trecut, Caravana cu Medici a stabilit un nou record personal prin derularea a 35 de caravane în 21 de județe din țară.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Alexandra Huțu: „Din 5 decembrie se pot depune la Ministerul Familiei cererile pentru includerea în Programul național de susţinere a natalităţii"
Noua lege a laptelui, inițiată de senatorul Lucian Trufin, a intrat în vigoare. „Noile reguli vor corecta derapaje comerciale și pun bazele observatorului laptelui”
Lucian Trufin: „Ministerul Agriculturii se ține de cuvânt și oferă fermierilor păgubiți de secetă un ajutor de până la 1500 lei/ha”
Alexandra Huțu: „Începe programul de stimulare a natalității prin decontarea procedurilor de fertilizare: sprijin de 15000 de lei pentru femeile între 20 și 45 de ani”
Dan Șlincu: „Construcția unui nou pod peste râul Siret de pe DN 29A Dorohoi-Suceava este strict necesară și urgentă”
Ministerul Sănătății a aprobat la Botoșani realizarea a 7 centre comunitare integrate pentru acordarea de asistență medicală și socială în mediul rural
Dan Șlincu, deputat PSD: „A început asfaltarea pe DN29A, Suceava – Dorohoi și pe tronsonul Vârfu Câmpului – Dorohoi”
Lucian Trufin anunță înființarea a 12 puncte de lansare a rachetelor antigrindină în Botoșani. „Cele mai frumoase vorbe sunt faptele”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-0.74 °C
Minim: -2.51 °C
Maxim: 1.23 °C
Cele mai citite
În atenția pacienților Spitalului Municipal Dorohoi!
5358
Dorohoian mort din cauza neglijenței constructorilor. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă - FOTOGALERIE
3650
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii CSM Box Dorohoi la moartea antrenorului coordonator Savin Duțu
2890
Tragic! Femeia din Botoșani dată dispărută a fost găsită. Decedată!
1963
Bărbat reținut pentru hărțuire sexuală
1078
Dorohoienii așteptați joi, 1 Decembrie, în număr cât mai mare la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României. Pe lângă festivități, au fost pregătite 1000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert
585
DOROHOI sărbătorește Ziua Națională a României – Programul Zilei de 1 Decembrie 2022
532
Bărbat din Lozna reținut pentru refuz de prelevare de mostre biologice de sânge
515
FOTO - Bărbat din comuna George Enescu spitalizat după ce a suferit arsuri, pe mai bine din jumătatea corpului, în urma unui incendiu. Pompierii dorohoieni au eliminat pericolul de explozie cauzat de o butelie plină cu gaz
465
Tată și fiu rămași fără casă în urma unui incendiu devastator
417
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunț LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Primăria Dorohoi – Anunţ consultare publică!
În atenţia cetaţenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
Cât de scump este jocul tău favorit de noroc?
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord