Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
20 ani activitate ai Fundației Star of Hope la Dorohoi în sprijinul copiilor cu dizabilități și ai familiilor acestora
Realitatea DorohoianăData 16.11.2023 - 09:47:25
Educatie
Joi, 16 noiembrie 2023, Fundația Star of Hope Romania va marca la Dorohoi cei 20 de ani de activitate și implicare în recuperarea copiilor cu nevoi speciale și susținerea familiilor acestora.
DISTRIBUIE           

Excelența Sa, Therese Hyden, Ambasadorul Suediei în România, domnul Ragnar Losneloken, Director Star of Hope Norway ,d-na Aurora Vatamaniuc, Președinte Star of Hope Romania și d-na Raducanu Gabriela , Director regional Star of Hope Romania vor fi întâmpinați la Primăria Dorohoi începând cu ora 15, de către domnul Primar ing. Dorin Alexandrescu. Evenimentul va continua la ora 15,30 la Centrul Steaua Speranței Dorohoi, str. 1 Decembrie, nr. 24 (fostul incubator de afaceri), alături de reprezentanți ai autorităților județene și locale, mass-media.

Acest eveniment face parte din Campania ”FACEM BINELE SĂ CREASCĂ” care se va desfășura în perioada 7 octombrie - 31 decembrie 2023 și are drept scop atragerea unui semnal de atenție asupra copiilor cu nevoi speciale care se confruntă cu provocări zilnice ce le limitează dezvoltarea fizică și intelectuală.

Acești copii sunt adesea izolați, marginalizați și nu primesc sprijinul de care au atâta nevoie pentru a-și îmbunătăți viața și a avea un viitor mai bun. De mai bine de 30 de ani, Fundația Star of Hope activează în Romania în domeniul social și intervine în susținerea acestor categorii defavorizate. Campania ”Facem binele să crească!” este un pas spre reușita acestor copii, o șansă în plus pentru acces la educație și integrare socială. Cu scopul de a face auzit obiectivul campaniei noastre, am planificat o serie de evenimente care să ne ajute în acest sens. Workshop-uri pentru părinți, curs de informare pentru cadre didactice, conferință de presă și GALA STAR OF HOPE 2023. Gala Star of Hope 2023 cea de-a 11 ediție, se va desfășura în data de 15 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Hotelul Internațional din Iași, și reprezintă un moment deosebit în cadrul campaniei "Facem binele să crească!".

Despre activitatea Star of Hope Romania

Fundația Star of Hope România este o organizație neguvernamentală cu sediul în Iași, înființată în 1998 cu sprijinul organizației suedeze Star of Hope International.

Fundația Star of Hope România a fost viziunea unor oameni preocupați de oameni și de societatea din jurul lor. Aceștia au văzut o nevoie: nevoia copiilor cu dizabilități și a celor proveniți din medii defavorizate - de a fi iubiți, acceptați și ajutați să se dezvolte.

În 33 de ani de activitate, am ajutat peste 30000 copii, tineri și adulți români și 50.000 de copii și adulți ucraineni aflați în dificultate.

În cele 10 centre de zi pentru educație și terapie recuperatorie, fundația oferă, lunar, suport, intervenții pentru 500 de copii.

Fundația Star of Hope Romania a deschis în 2010, la Iași, primul centrul regional de reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități din zona Moldovei. Fundația Star of Hope Romania a înființat prima Federație a organizațiilor de părinți care au copii cu dizabilități.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Simpozionul „1 Decembrie – Ziua Națională a României”
Cooperare interinstituțională pe linia siguranței în unitățile de învățământ
Expoziția „25 de ani de perspectivă artistică la Iași”
Oră ținută de un istoric militar, la Liceul „Dimitrie Negreanu” din Botoșani - FOTO
”Educație rutieră ” cu copiii unei grădinițe din Botoșani - FOTO
Polițiști și jandarmi botoșăneni învățați să acorde primul ajutor - FOTO
COMUNICAT - Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - PACEA - UN IDEAL UNIVERSAL - FOTO
Multiplul campion mondial Iulian Rotariu în dialog cu elevii Colegiului Național Grigore Ghica Dorohoi - FOTOGALERIE
Sondaj
Cele mai citite
APEL UMANITAR - Să facem un miracol pentru Andreea: Donează și fii parte din drumul ei spre recuperare
1808
Accident rutier în Dorohoi. Femeie scoasă din mașină de către pompieri și transportată la spital pentru îngrijiri medicale
560
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii CAR Pensionari Dorohoi
490
COD GALBEN în județ până mâine la ora 18:00
397
Fetiță de doi ani internată cu arsuri, în urma unui incendiu
346
Bărbat spitalizat după ce a intrat cu mașina într-un copac, la Vârfu Câmpului
329
DAS Dorohoi – ANUNȚ IMPORTANT privind acordarea venitului minim de incluziune (VMI)
304
Bursa Locurilor de Muncă - ICOPROF-BT-R organizată la Botoșani. 42 de persoane vor da probe de lucru în vederea încadrării
301
Accident rutier la Vorona, în această seară. Bărbat scos din mașină de către pompieri și ulterior spitalizat
294
Percheziții la persoane bănuite de braconaj piscicol - FOTO
286
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi – Anunț privind aprobarea Taxei de salubrizare pe anul 2024. Sunt așteptate propuneri, sugestii, opinii, cu valoare de recomandare
Direcția Taxe și Impozite Locale Dorohoi – Anunț dezbatere publică privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în Dorohoi, pentru anul 2024
DAS Dorohoi – ANUNȚ IMPORTANT privind acordarea venitului minim de incluziune (VMI)
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii CAR Pensionari Dorohoi
DAS Dorohoi – Anuț ANGAJARE pe durată nedeterminată!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord