Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Șef de partid dintr-o comună de lângă Dorohoi cercetat pentru infracțiuni economice
Dan MăzurașuData 07.06.2024 - 06:59:29
Infractional
Olivian Barabasa, consilier al primarului comunei Șendriceni, cercetat pentru infracțiuni economice
Președintele organizației locale a unui partid, dintr-o comună din apropierea Dorohoiului, este cercetat de către polițiști într-un dosar ce privește infracțiuni economice.
DISTRIBUIE           

Este vorba de Olivian Barabasa, președintele organizației  PSD Șendriceni, care este bănuit de comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri. Pentru probarea activității infracționale a acestuia, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Botoșani au efectuat la sfârșitul lunii trecute percheziții domiciliare la imobile care îi aparțineau.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis de către polițiști, la data perchezițiilor, din cercetări a reieșit faptul că acesta, în perioada decembrie 2020 – aprilie 2022, ar fi justificat în fals subvențiile alocate de la bugetul de stat, pentru angajarea unor persoane cu vârsta de peste 45 de ani.

Bărbatul ar fi depus documente false pentru încheierea unei convenții încasând în mod ilegal 81.000 de lei, cu titlul de subvenție, pentru angajarea de persoane în vârstă.

Totodată, acesta ar fi decontat în mod ilegal cheltuieli cu cazarea refugiaților din zona de conflict și ar fi încălcat condițiile legale privind accesarea fondurilor printr-un program național de finanțare.

În urma perchezițiilor, la locațiile vizate au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, documente contabile și alte înscrisuri cu valoare probatorie, documente de identitate și carduri bancare aparținând unor cetățeni străini.

Totodată, au fost descoperite trei utilaje de fabricare peleți, achiziționate prin intermediul unui program național de finanțare, a căror valoare a fost justificată în fals, ca fiind de 45.000 de lei, deși nu acesta era costul real, iar utilajele nu erau noi, au transmis polițiștii imediat după percheziții, prin intermediul unui comunicat de presă.

În urma activităților desfășurate, Olivian Barabasa a fost condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere și s-a instituit sechestru asigurator asupra unui imobil în valoare de 118.000 de lei, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Olivian Barabasa a câștigat în anul 2020 un mandat de consilier local în Șendriceni. El a renunțat la această funcție fiind ulterior angajat Consilier al primarului, funcție pe care o deține și astăzi.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Caz incredibil în județ - Minori instituționalizați în cadrul unei fundații din Botoșani, exploatați nemilos pentru bani. Erau agresați permanent, pedepsiți să stea în genunchi până la opt ore. Două persoane au fost reținute
Amenzi și dosar penal pentru port de obiecte periculoase, aplicate de către jandarmi la Ziua orașului Darabani
DOROHOI – Trei persoane care vindeau țigări de contrabandă, sancționate de către jandarmi
Droguri găsite în mașina unui tânăr
Tineri reținuți pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice
Acțiune a polițiștilor rutieri pentru descurajarea pirateriei auto
Pietonii și șoferii din județ care nu acordă prioritate, în vizorul polițiștilor rutieri
Traficant de droguri de mare risc, care distribuia cocaină către consumatori din județul Botoșani, arestat de către polițiști
Sondaj
Cele mai citite
Camion încărcat cu gunoi răsturnat pe o stradă din Dorohoi
3318
Copaci doborâți de vânt, cabluri electrice rupte, un acoperiș smuls, sunt câteva dintre situațiile generate de fenomenele meteo de astăzi - FOTOGALERIE
1392
Eroii neamului comemorați astăzi de către dorohoieni - VIDEO&FOTOGALERIE
1110
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
871
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
745
Curți inundate la Dorohoi în urma ploii de ieri după-amiază. Pompierii au intervenit - FOTO
629
DOROHOI - Educație rutieră la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” - FOTO
621
COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani. Sunt așteptate vijelii puternice, grindină, averse torențiale
502
ALERTĂ - Cod galben de inundații pe râurile Bașeu, Sitna, Prut, Jijia și afluenții acestora, până la ora 20:00
390
DOROHOI – Astăzi, recital de pian la Muzeul Memorial „George Enescu”
380
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Anunt privind acordul de mediu pentru proiectul "Proiectare si executie foraj apa pentru alimentare pepiniera silvica", Pomarla
Jandarmeria Botoșani angajează bucătar
Dorin Alexandrescu - Apreciere și respect de Ziua Învățătorului
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor terenuri intravilane
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord