Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri EROUL DE LÂNGĂ MINE”
Realitatea DorohoianăData 30.04.2024 - 16:23:10
Politic
Deputatul Alexandra Huțu, după participarea la ceremonia oficială dedicată Zilei Veteranilor de Război, a reamintit că și în acest an are loc Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine”. Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevilor din județul Botoșani. Festivitatea de premiere va avea loc pe 12 iunie 2024, cu o zi înainte de sărbătorirea Zilei Eroilor.
DISTRIBUIE           

Putem să contribuim fiecare dintre noi la perpetuarea în conștiința generațiilor tinere a sentimentelor de recunoștință față de eroii și martirii neamului nostru. Eu sunt recunoscătoare pentru că, de anul trecut, am pornit într-un demers frumos, aici, în județul nostru binecuvântat: împreună cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Botoșani și Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Botoșani, am organizat prima ediție a Concursului de eseuri «Eroul de lângă mine», destinat elevilor de gimnaziu și de liceu, care are în prim-plan veteranii de război botoșăneni”, a declarat Alexandra Huțu.

Nu toată lumea înțelege cu adevărat ce înseamnă titlul de veteran de război, chiar dacă o explicație se găsește cu ușurință în Dicționarul explicativ al limbii române. Potrivit acestuia, „veteranul” este definit ca „ostaș român eliberat după terminarea serviciului militar și care obținea la eliberare o serie de privilegii; soldat (în vârstă) care a participat la unul sau mai multe războaie”.

Însă, deputatul Alexandra Huțu este de părere că „definiția din Dicționar nu ne explică emoțiile, felul în care se mobilizau mental veteranii sau atrocitățile prin care aceștia au trecut pe câmpurile de bătălie și nici nu ne învață cum să îi respectăm. De aceea, atât cât ne mai permite timpul, să învățăm ce înseamnă sacrificiul, demnitatea, patriotismul și eroismul, nu din dicționar, ci de la cei care poartă pe chip istoria patriei noastre: veteranii de război. Concursul urmărește ca aceste fapte și sentimente să fie transmise și păstrate, așa cum le-au trăit veteranii și familiile acestora”.

De aceea, parlamentarul botoșănean încurajează elevii din județ să se înscrie la Concurs, pentru că astfel, aceștia vor putea afla istoria direct de la cei care au înfăptuit-o, mai ales că organizator este și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Botoșani, care oferă organizării Concursului expertiza unora dintre cei mai buni istorici ai județului nostru, membri ai Asociației.

Mă bucur de colaborarea cu domnul col. (r) Gheorghe Timofte, președintele Asociației «Cultul Eroilor» Botoșani și iată că împreună facem front comun și susținem educarea copiilor și tinerilor în spirit patriotic, militând și încurajând cât mai mult participarea acestora la evenimentele și manifestările dedicate veteranilor de război. Mă înclin în fața veteranii de război și le doresc sănătate și zile binecuvântate!”, a încheiat parlamentarul social-democrat.

Regulamentul Concursului de eseuri „Eroul de lângă mine”, precum și Anexele acestuia pot fi descărcate accesând link-ul https://drive.google.com/drive/folders/149yhdCLQE8ZPKSAyjhZSUOFDijr2g7e8?usp=sharing

De asemenea, acestea pot fi solicitate la adresa de email erouldelangaminebt@gmail.com ori pot fi consultate online accesând paginile de Facebook ale deputatului Alexandra Huțu și Asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria" - Filiala Botoșani.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Caravana Medicală AUR ajunge în comuna Trușești: Consultații oftalmologice gratuite și ochelari pentru locuitorii în nevoie
Sistem antigrindină pentru Botoșani
Dan Șlincu, deputat PSD: „Botoșănenii vor circula pe Autostrada Moldovei de la Pașcani la București”
Comunicat USR Botoșani - Procesul de alegeri interne din USR este în plină defășurare
Botoșănenii invitați să se înscrie în AUR
Comunicat - Cătălin Flutur schimbat de la conducerea PNL Botoșani, din cauza rezultatului slab obținut la alegeri. Vezi cine a preluat șefia organizației
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului a votat pentru „schimbarea cinstită a Dorohoiului” - FOTO
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4738
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1930
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1412
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1118
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
320
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord