Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Botoșănenii invitați să se alăture campaniei de strângere de semnături pentru susținerea plafonării prețurilor la electricitate și gaze naturale
Realitatea DorohoianăData 07.10.2021 - 11:32:07
Politic
Partidul Social Democrat a depus în Parlament proiectul de lege care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației, iar pentru ca aceste măsuri de sprijin pentru români să fie adoptate, este nevoie ca proiectul să fie votat și de parlamentarii de la celelalte partide.
DISTRIBUIE           

De aceea, PSD a inițiat petiția pentru susținerea proiectului de lege amintit și invită pe toți botoșănenii să se alăture acestui demers.

Dacă intră în vigoare legea PSD, prețurile de pe facturile românilor vor scădea imediat cu până la 43% pentru energie electrică și cu până la 23% la gaze naturale. În plus, cetățenii vor mai primi o compensație de 50% din scumpirile plătite în ultimele 6 luni. Îi așteptăm pe toți botoșănenii care doresc să se alăture, printr-o semnătură de susținere, inițiativei legislative pe care au depus-o colegii noștri parlamentari. Am văzut ieri, în ceas de noapte, că domnul premier demis, Florin Cîțu a anunțat că va plafona prețurile la energie, doar dacă va fi reinvestit prim-ministru și o va face la prețurile actuale. Așadar, fantasticul Cîțu s-a transformat în șantajistul Cîțu, care ne spune direct în față că dacă nu va fi repus în funcție de partidele care l-au demis îi lasă pe români la iarnă în frig și întuneric. În același timp vrea o plafonare la tarifele actuale care sunt de 4-5 ori mai mari decât anul trecut. Aici am ajuns cu guvernarea Dreptei, valuri de scumpiri la toate produsele și serviciile, înghețări de venituri, sistem de învățământ fără bani pentru transportul elevilor, niciun sprijin pentru antreprenori și zero investiții”, a declarat președintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

Proiectul de lege depus în Parlament de PSD protejează familiile care primesc în această perioadă notificări de la furnizorii de energie electrică și gaze privind noi oferte de contracte la prețuri exorbitante, de la 60% la 200%! Indiferent de Guvernul care va fi instalat, PSD va lupta în Parlament pentru aprobarea legii de reducere a facturilor românilor.

Prin această petiție, botoșănenii îi pot determina pe deputații și senatorii celorlalte partide care reprezintă județul nostru în Parlamentul României să susțină soluțiile PSD. Din cauza contextului pandemic, nu putem fi alături de botoșăneni, așa cum suntem obișnuiți, însă vorbim zilnic cu botoșănenii prin intermediul canalelor de comunicare din mediul online și deja sunt peste 600 de botoșăneni care și-au arătat susținerea și au semnat online pentru adoptarea acestei măsuri. De asemenea, petiția poate poate fi semnată și la sediul PSD Botoșani, dar și la cabinetele colegilor noștri parlamentari din Dorohoi și Săveni.” a declarat secretarul executiv al PSD Botoșani, Alexandra Huțu.

Online, petiția poate fi semnată accesând site-ul Partidului Social Democrat (https://www.psd.ro), dar și paginile tuturor celor 78 de organizații locale ale PSD de pe rețelele de socializare.

Totodată, respectând regulile referitoare la protecția împotriva virusului COVID, social-democrații îi invită pe botoșăneni să semneze petiția la sediul PSD Botoșani și la sediile birourilor parlamentarilor PSD din Dorohoi și Săveni, astfel:

Sediul PSD Botoșani, strada Cuza Vodă nr 1: Luni-Vineri, 08:00-16:00

Birou senator Lucian Trufin - Săveni, Strada Independenței nr 41: Luni-Vineri, 09:30-14:30

Biroul deputat Dan-Constantin Șlincu - Dorohoi, Str. A.I. Cuza nr. 2: Luni-Vineri, 09:00-15:00.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: „O nouă ticăloșie marca PNL”
PSD Botoșani: „Astăzi am pus capăt guvernării Cîțu, care a adus românii la sapă de lemn”
Președintele Iohannis convoacă negocieri cu partidele abia săptămâna viitoare, în ciuda situației de criză, după DEMITEREA guvernului Cîțu
Guvernul Câţu a fost demis cu un scor istoric!
Stop tremuratului în case! Semnați petiția!
Lucian Trufin: „Degeaba adoptăm noi legi în Parlament, dacă la Ministerul Agriculturii se doarme în papuci!”
Congresul PNL a trecut, pandemia și sărăcia au rămas!
Prefectul Dan Nechifor: este o zi frumoasă pentru România! Noul președinte al liberalilor va confirma speranțele unei altfel de politici!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
10.85 °C
Minim: 5.5 °C
Maxim: 13.55 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2083
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1622
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
940
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
846
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
689
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
593
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
592
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
570
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
469
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
467
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord