Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Bunuri confiscate, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, în cadrul perchezițiilor efectuate de polițiștii de la Transporturi - VIDEO
Data 03.06.2024 - 08:54:10
Infractional
La data de 2 iunie 2024, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, Biroul de Investigare a Fraudelor și Biroul Județean de Poliție Transporturi, împreună cu Serviciul Județean de Poliție Transporturi Suceava, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bacău, Biroul Județean de Poliție Transporturi Neamț, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Botoșani au pus în executare 22 de mandate de percheziție domiciliară emise de Tribunalul Galați și Judecătoria Săveni, la sediul unor societăți comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea de produse piscicole, precum și la persoane fizice bănuite de infracțiuni la regimul navigației și braconaj piscicol, din comunele Manoleasa (trei locații) și Ripiceni (19 locații), din județul Botoșani.
DISTRIBUIE           

În cadrul activităților desfșurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 60 de plase monofilament, măsurând aproximativ 5 kilometri, 5 ambarcațiuni, 9 motoare de ambarcațiuni și alte unelte de pescuit, două case de marcat, documente și înscrisuri, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind estimată la 100.000 de lei.

În cadrul dosarelor penale instrumentate de polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani sunt desfășurate activități specifice pentru probarea activității infracționale în cazul a 9 persoane bănuite de braconaj piscicol, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere la sediul poliției.

Peste 100 de forțe de ordine au fost angrenate în activități, fiind vizate persoanele care pun în exploatare/navigație ambarcațiuni de pescuit comercial neînregistrate la Autoritatea Navală Română, cu care efectuează activități de pescuit comercial, folosind unelte de pescuit ilegale, ulterior peștele fiind comercializat către societăți de profil fără documente legale.

Prin săvârșirea acestor fapte sunt puse în pericol dezvoltarea și menținerea faunei piscicole și a altor viețuitoare care trăiesc în mediul acvatic, din apropierea locațiilor vizate, cu consecințe directe asupra mediului natural, atât în ceea ce privește depopularea masivă a speciilor de pește existente în habitatul indicat, cât și distrugerea acestuia prin folosirea neautorizată a plaselor monofilament și a curentului electric.

Scopul celor care desfășoară astfel de activități, este acela de a obține profit din comercializarea speciilor de pește.

Pentru desfășurarea activităților s-a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Intervenții ale polițiștilor botoșăneni în ultimele 24 de ore. Au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 116 mii lei
Ordin de protecție emis pentru amenințare
Amenzi de peste un miliard de lei vechi aplicate de către polițiști în județ, în ultimele 24 de ore
Razie de proporții în municipul Botoșani - FOTO
Contrabandist căutat internațional de autorități de o lună, descoperit și reținut la graniță
Tânăr fără permis, scos din trafic de polițiști
Acțiuni ale polițiștilor din județ în cadrul planului BLOCADA
Amendă de 2.000 de lei și lemne confiscate, la George Enescu
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4738
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1930
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1412
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1118
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
320
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord