Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Ce înseamnă HUB-ul alimentar propus de candidatul PSD pentru Consiliul Județean, Lucian Trufin
Realitatea DorohoianăData 14.05.2024 - 13:31:28
Politic
Unul dintre proiectele principale din Programul 10 pentru Botoșani propus de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, are în vedere sprijinirea producției agroalimentare locale, astfel încât produsele fermierilor botoșăneni să fie valorificate în mod prioritar pe piața din județul Botoșani.
DISTRIBUIE           

Colectarea, sortarea și valorificarea produselor agroalimentare din Botoșani

Lucian Trufin propune ca, în colaborare cu asociațiile de profil, să organizeze mai multe centre la nivel județean, unde să fie colectate cerealele, legumele și fructele și alte produse agro-alimentare. „Aceasta este cea mai bună formă de protecție pentru fermierii botoșăneni, care acum sunt nevoiți să își valorifice produsele în condițiile dezavantajoase impuse de marii retaileri. Prin aceste centre de colectare, sortare și depozitare, le oferim fermierilor botoșăneni o perspectivă sigură că își vor putea valorifica munca în condiții corecte”, a explicat Lucian Trufin, care a adăugat că înființarea presupune crearea mai multor locuri de muncă

HUB-ul alimentar va mai rezolva o altă problemă legată de faptul că micii fermieri nu au capacitatea de a furniza loturi suficient de mari, la aceeași calitate, marilor lanțuri de magazine. Produsele colectate de la mai muți fermieri din județ vor fi sortate pe categorii de calitate corespunzătoare în loturi suficient de mari pentru a fi valorificate în mod eficient.

Hrană bună și sănătoasă pe mesele botoșănenilor

Cel mai important beneficiu se va regăsi la celălalt capăt al lanțului comercial, respectiv la consumatorii din județul Botoșani. Produsele colectate și sortate în centrele HUB-ului alimentar, propus de Lucian Trufin, vor fi valorificate în mod prioritar pe piața din Botoșani. Astfel, hrana sănătoasă și gustoasă produsă în județ nu va mai fi vândută în alte zone ale țării, decât după ce este acoperită cererea de pe piața botoșăneană. „Este mare păcat că botoșănenii nu se bucură cum ar trebui de produsele agroalimentare fabricate la noi în județ. Avem legume și fructe bune și proaspete care sunt net superioare mărfurilor din import. Botoșănenii trebuie să aibă prioritate la produsele realizate în Botoșani”, a precizat candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean.

Costuri reduse de depozitare și transport înseamnă prețuri bune pentru botoșăneni

Senatorul Lucian Trufin spune că scopul acestui proiect este de a crea lanțuri comerciale cât mai scurte, fără intermediari care să adauge comisioanele proprii și cu costuri de transport minime. Pe lângă faptul că se reduc costurile de comercializare, produsele vor ajunge mereu proaspete pe tarabele din piețe și pe galantarele din magazine. „Este o afacere tip win-win. Câștigă și fermierii, și cetățenii. Producătorii au o piață sigură, la prețuri corecte, iar botoșănenii vor avea produse proaspete, sănătoase la prețuri decente, fără adaosul intermediarilor”, a mai spus Lucian Trufin.

Comandat de Partidul Social Democrat - Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
(P) Valeriu Iftime - “Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet” - VIDEO
(P) Lucian Trufin „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”
(P) Despre modelele în administrație și eșecul județului Botoșani - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”
(P) Cum va arăta programul „RESPECT PENTRU PACIENȚI” anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani
(P) Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom construi 3 spitale noi în județ” - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă”
Deputat Alexandra Huțu: „Vești bune de Ziua Familiei pentru cuplurile care vor să devine părinți: Programul Național pentru creşterea natalităţii continuă și în acest an.”
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
827
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
341
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
331
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
305
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
304
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
291
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord