Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Cetățean moldo-român arestat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți - FOTO
Data 29.04.2024 - 14:33:18
National
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși au depistat doi bărbați cu cetăţenie Republica Moldova care au incercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, cu ajutorul unui tânăr cu cetățenie română și R. Moldova, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti, pentru a-şi căuta un loc de muncă.
DISTRIBUIE           

Migranții au fost predați autorităţilor de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor, în baza Acordului de Readmisie.

Pe numele transportatorului a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

În data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 01.30, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși a observat, folosind tehnica specifică de supraveghere ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii Râșești, judeţul Vaslui, la malul râului Prut, două persoane de sex masculin care nu-și justificau prezența în zonă.

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au interceptat și legitimat persoanele în cauză. Deoarece bărbații, cetățeni din Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, respectiv, 27 de ani, nu dețineau documente prin care să poată proba intrarea legală în România, au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși în vederea continuării cercetărilor.

Concomitent au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin şi cercetările în cauză au fost efectuate în comun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi cetățeni moldoveni au trecut ilegal frontiera dintre cele două țări sprijiniți de un bărbat cu cetățenie dubla, română și Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, care urma să-i preia de pe teritoriul României și să-i ducă în București, unde cei doi intenționau să-și găsescă un loc de muncă.

„În urma investigațiilor efectuate de către colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, împreună cu ofițerul de poliție judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, care a preluat instrumentarea dosarului, transportatorul a fost identificat, interceptat și condus la sediul serviciului pentru audieri”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În data de 26.04.2024, a fost emis mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele transportatorului.

În data de 27.04.2024, tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunere de arestare preventivă, împotriva lui fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv de trafic de migranți.

În baza Acordului de Readmisie, migranții au fost predați autorităţilor de frontieră din Republica Moldova în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale în consecință.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Opinia psihoterapeutului - Cum recunoști abuzul emoțional în cuplu?
COMUNICAT IPJ Botoșani - Precizări cu privire la noile modificări legislative în domeniul rutier
Locuri de muncă în Europa!
APEL UMANITAR - Cum poți salva viața unei adolescente cu un simplu click
Document fals, achiziţionat cu 500 de euro, oprit la frontieră
Pompieri din județ detașați pe litoral
Campania de recoltare a cerealelor, fără incendii, declanșată de ISU
Femeie de 37 de ani, plecată în Franța, dată dispărută
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4737
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1930
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1405
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
320
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord