Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Comunicat ALDE Botoșani – „Autoritățile judeţene trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”
Realitatea DorohoianăData 01.04.2020 - 17:12:46
Politic
Filiala ALDE Botoșani trage un semnal de alarmă autorităților județene, să aloce urgent sume de bani necesare protecției botoșanenilor împotriva Coronavirusului!
DISTRIBUIE           

Dorim să reamintim conducătorilor județului Botoșani că de la primele discuții apărute privind Covid-19, partidul nostru a făcut un apel public prin care le-a adus la cunoștință că viața cetățenilor trebuie protejată, așa cum este stipulat în Constituție, unde scrie foarte clar că cetățenii au dreptul la viață.

Și de această dată, facem un nou apel către conducerea județului, să facă într-un ritm alert repartizarea sumelor necesare pentru a distribui către populație materiale de prevenție, însemnând măști, mănuși, dezinfectant și echipament pentru cadrele medicale, polițiști și jandarmi.

”Autoritățile trebuie să înțeleagă că nu trebuie să se joace cu viața  botoșănenilor, să nu se joace cu viața angajaților din sistemul sanitar, să nu se joace cu viața angajaților din M.A.I., care sunt în prima linie. Trebuie realocat urgent sume de bani pentru a cumpăra tot ce înseamnă distribuție gratuită prin Consiliul Județean și primării,  făcând referire la materiale de protecție către spitale, dar și la materiale de protecție către cetățeni, întrucât sunt și persoane care nu au posibilități financiare și nici nu găsesc de unde să achiziționeze aceste materiale. De asemenea, trebuie să aibă loc și o realocare a sumelor privind dezinfectarea străzilor, trotuarelor și a blocurilor, pentru luarea tuturor măsurilor care se impun cu scopul de a proteja cetățenii și dreptul la viață. Mi se pare că este cam târziu, dar trebuie să realizeze și autoritățile că trebuie să facă ceva pentru protejarea botoșănenilor”, a precizat, Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Mai mult decât atât, echipa ALDE Botoșani, face un apel public către conducerea județului, să cheme la discuții oamenii din județul Botoșani, care au afaceri dezvoltate și care pot într-un termen foarte scurt să-i autorizeze prin Biroul unic de autorizare să-și poată reorienta activitățile pentru a produce local, materiale de protecție, însemnând măști, mănuși și dezinfectant, combinezoane și chiar sisteme de ventilație respiratorie. Fiecare județ în parte trebuie să-și găsescă soluții proprii pentru a trece peste această perioadă atât de dificilă pentru întreaga omenire, asta până când vine și ajutorul din partea Ministerului Sănătății, care trebuie să facă față tuturor nevoilor din țară.

„Avem firme puternice în Botoșani care au capacitatea necesară pe o comandă fermă și pe un termen foarte scurt să producă aceste lucruri. Nu vreau să dau nume, dar dacă nu se descurcă le pot da eu nume de firme care pot face aceste lucruri. Nu trebuie să cumpărăm astfel de produse cu preț de zece sau douăzeci de ori mai mari, când putem avea și aici pe plan local. Nu ne putem juca cu viețile oamenilor, greul de abia acum urmează, cineva va plăti pentru viețile omenești care se vor putea pierde din cauza neglijenței și neimplicării în acestă luptă împotriva Coronavirusului. În zadar mai construim drumuri, mai extindem rețelele de apă și canalizare sau le creăm botoșănenilor alte facilități, dacă pierdem vieți omenești, să nu uităm totuși ce este primordial!”, a adăugat Florin Țurcanu.

Un lucru care este foarte important pentru a nu răspândi acest virus, este ca persoanele venite din străinătate să stea în izolare atât timp cât le este recomandat de cei de la Direcția de Sănătate Publică. Motiv pentru care, le solicităm autorităților publice să fie foarte ferme cu cei care trebuie să stea în izolare la domiciliu sau în spațiile special amenajate, întrucât din cauza nerespectării acestor reguli se răspândește Covid-19 și nu ne putem permite ca din vina unor anumiți cetățeni să îmbolnăvim și alți botoșăneni.

 

Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: „O nouă ticăloșie marca PNL”
Botoșănenii invitați să se alăture campaniei de strângere de semnături pentru susținerea plafonării prețurilor la electricitate și gaze naturale
PSD Botoșani: „Astăzi am pus capăt guvernării Cîțu, care a adus românii la sapă de lemn”
Președintele Iohannis convoacă negocieri cu partidele abia săptămâna viitoare, în ciuda situației de criză, după DEMITEREA guvernului Cîțu
Guvernul Câţu a fost demis cu un scor istoric!
Stop tremuratului în case! Semnați petiția!
Lucian Trufin: „Degeaba adoptăm noi legi în Parlament, dacă la Ministerul Agriculturii se doarme în papuci!”
Congresul PNL a trecut, pandemia și sărăcia au rămas!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
9.76 °C
Minim: 5.5 °C
Maxim: 13.61 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2099
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1640
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
942
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
853
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
696
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
599
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
592
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
574
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
473
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
470
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord