Prin sprijinirea a 35 de antreprenori sa își deschidă afaceri in Municipiul Dorohoi se creează premisele sa fie deschise noi locuri de muncă iar nivelul de trai sa crească. Sprijinul a constat in cursuri de dezvoltare antreprenoriala si consiliere de care au beneficiat 110 persoane. In competiția Business Start Dorohoi au fost depuse si evaluate peste 40 de planuri de afaceri din care 35 au primit o finanțare de 25000 Euro.
Prevenirea excluziunii sociale si a riscului de sărăcie plasează in centrul acțiunilor proiectului, persoanele vulnerabile. Pentru aceștia s-au definit un set de masuri cărora li s-au adresat: 31 persoane vârstnice beneficiari de servicii de îngrijire la domiciliu care constau in evaluări medico-sociale, suport in realizarea activităților zilnice, distribuire pachete cu hrana, produse de igiena personala si materiale igienico-sanitare; 35 beneficiari ai serviciilor de asistență medicală comunitară; 46 familiiau primit ajutor prin serviciile de consiliere și sprijin pentru părinți și copii; 87 de familii au fost consiliate cu scopul de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă; 16 persoane beneficiare ale serviciilor specializate de îngrijire si recuperare a persoanelor cu dizabilități.
Prin serviciile educaționale oferite de Școala Gimnaziala Mihail Kogălniceanu si de Grădinița cu program prelungit Stefan Cel Mare si Sfânt, peste 80 de copii beneficiază de servicii de tip școală după școală, activități extrașcolare, școală de vara si acces la creșă. Părinții acestor copii sunt incluși in servicii de educație parentală și consiliere educațională în vederea creșterii accesului, participării la educație și a prevenirii abandonului școlar.
Încurajarea persoanelor vulnerabile pentru a-si găsi locuri de munca sau a-si dezvolta activități economice proprii s-a făcut prin oferirea de servicii de consiliere profesionala la care au participat peste 250 persoane. Dintre acestea, peste 150 de persoane au obținut diverse calificări iar alții 20 si-au îmbunătățit competentele digitale prin participarea la cursuri de inițiere in informatica.
Toate aceste eforturi au favorizat condițiile ca 30 de persoane sa își găsească un loc de munca.
Eforturile continua. In perioada următoare cel puțin 120 de familii vor primi sprijin pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire, peste 100 de persoane vor fi incluse in noi cursuri de formare iar la nivelul Municipiului se va deschide un Centrul de sprijin ocupațional sub administrarea Direcției de Asistenta Sociala.
Rezultatele prezentate si investițiile realizate fac parte din proiectul implementat de Municipiul Dorohoi -„Comunitatea Marginalizata Plevna – Dorohoi - program integrat de masuri de intervenție (CMP – Dh)” în parteneriat cu Direcția Asistenta Sociala Dorohoi, Fundația Corona din Iași, Școala Gimnaziala Mihail Kogălniceanu si Grădinița cu program prelungit Stefan Cel Mare si Sfânt.
Proiectul are o durată de 36 de luni (14.02.2018-13.02.2021)și un buget alocat de 17.969.769,54 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FSE -15.248.920,47 lei și valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 2.520.453,53 lei.
Date de contact:
Razvan Tuduruta – manager proiect
U.A.T. Dorohoi, str. Grigore Ghica nr. 34, jud. Botoşani,
tel:0231.610133, fax: 02316111310
e-mail: razvan.tuduruta@primariadorohoi.ro
primariadorohoi@primariadorohoi.ro
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv Specific 4.2: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (non roma), prin implementarea de măsuri integrate, Contract de finanțare nr.: POCU/140/4/2/114921, COD MySMIS 114921.
„Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.”






