Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
DAN ȘLINCU: „Începerea accelerată a lucrărilor la autostrada A7 va duce la creșterea puterii economice a regiunii Moldovei”
Realitatea DorohoianăData 26.01.2023 - 12:00:42
Politic
În anul 2022, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reușit desemnarea constructorilor pe toate cele 13 loturi finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru prima autostradă din Moldova, A7. În prezent, pe 4 loturi deja se lucrează în ritm susținut.
DISTRIBUIE           

Începerea lucrărilor la Autostrada A7 va duce la creșterea puterii economice a județelor din Moldova, iar legarea de Bucureşti va accelera dezvoltarea regiunii și va atrage noi investitori și noi oportunități de afaceri. În condiţiile în care, în acest moment, singura rută de acces este E85 (DN2), unul dintre cele mai periculoase drumuri din ţară din cauza formatului de o bandă pe sens plus acostament lăţit, construcția A7 va fi principala poartă de acces a regiunii de dezvoltare Nord-Est și va oferi siguranță rutieră pentru toți cei care se vor deplasa spre Moldova sau dinspre județele din Nord-Est spre capitală și sudul țării“, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Din punctul de vedere al transportatorilor şi al logisticii, Autostrada A7 va avea un impact foarte mare pentru că va fi o adevărată gură de oxigen pentru toată regiunea, prin reducerea costurilor și a timpilor de așteptare.

În acest an, în România vor fi deschise cele mai multe lucrări pentru construcția de autostrăzi. Cele mai multe dintre acestea vor beneficia de finanțare din fonduri europene. Această performanță a fost posibilă și datorită modificărilor promovate de ministrul Sorin Grindeanu și parlamentarii PSD în legislația achizițiilor publice, prin care s-a redus semnificativ perioada pentru contestarea licitațiilor și au fost restrânse mai multe termene din procesul de atribuire a contractelor.

Alături de colegii mei de la PSD Botoșani vom susține la nivel parlamentar toate proiectele de lege care să pună cât mai rapid zona Moldovei și județul Botoșani pe harta investițiilor în infrastructură și să reducă cât mai mult decalajul dezvoltării economice între zona de nord-est și restul țării. Angajamentul nostru și al colegilor din Guvern este acela de a susține și de a stimula realizarea investițiilor publice în infrastructură, finanțate din bani europeni și investițiile la nivel local”, a completat deputatul social-democrat botoșănean.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Mesaj de condoleanțe transmis de organizația PSD Dorohoi
Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”
Guvernul alocă bani pentru modernizarea grupurilor sanitare ale școlilor din mediul rural
Dan Șlincu: “Guvernul a aprobat autostrada care trece prin județul Botoșani”
Comunicat USR Botoșani - Din seria ”Să nu îndrăzniți să vă lăudați!”
Lucian Trufin a lansat campania de consultare publică pentru continuarea dezvoltării județului Botoșani
PSD Botoșani anunță o campanie pozitivă pentru alegerile europarlamentare și locale bazată pe proiecte și soluții concrete pentru fiecare comunitate locală
Alexandra Huțu: Începând cu data de 8 aprilie elevii botoșăneni se pot înscrie la Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine”, ajuns la a II-a ediție
Sondaj
Cele mai citite
Dorohoian în stare gravă preluat de elicopterul SMURD - FOTOGALERIE&VIDEO
594
Incendiu devastator în satul Grivița, comuna Cordăreni. 70 de vaci dintr-un adăpost de animale s-au făcut scrum. Intervenție de amploare a voluntarilor din comună și a pompierilor dorohoieni și botoșăneni - VIDEO&FOTO
485
Trei accidente rutiere produse în ultimele ore
340
Pagube însemnate în urma incendiului de ieri de la Grivița, comuna Cordăreni. Pompierii au stabilit cauza probabilă care a generat incendiul
336
Incendiu generat de jocul copiilor cu focul, la Durnești
314
Bărbat din Păltiniș, condamnat de către judecători, identificat și escortat la penitenciar
297
Accident rutier soldat cu pagube materiale provocat de un bărbat fără permis, aflat sub influența alcoolului
292
Aproape 20 de permise reținute de către polițiștii botoșăneni în ultimele 24 de ore
272
Comunicat CJ - Finanțare de 7,5 milioane de lei atrasă de Consiliul Județean Botoșani
266
40.000 de țigări de contrabandă descoperite la Stăuceni, într-o maşină condusă de un tânăr de 19 ani - FOTO
262
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi – Anunț de angajare!
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist, specialitatea Medicină de laborator
Campania „Împreună pentru sănătate" Dorohoi - 28 aprilie 2024
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist oftamolog
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord