Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Dan Șlincu: „Profesorii și angajații din învățământ au fost permanent umiliți de guvernanții Dreptei, fiind printre categoriile profesionale cel mai prost plătite!”
Realitatea DorohoianăData 21.09.2021 - 15:56:27
Politic
Deputat PSD Dan Șlincu
Profesorii și toți angajații din educație, după ce au fost abandonați de guvernanți și au fost lăsați singuri în lupta cu pandemia, fără testări permanente, fără alocări suplimentare de fonduri pentru achiziția de materiale de protecție, au fost umiliți atât de Guvernul Orban, cât și de Guvernul Cîțu prin anularea majorărilor salariale cuvenite conform legilor în vigoare.
DISTRIBUIE           

Stimați miniștri ai educației și finanțelor, vă rog să prezentați dascălilor din Botoșani și din toată țara care au fost cauzele care au condus la neacordarea majorărilor de salarii pentru personalul din învățământ la nivelul grilei de salarizare din 2022! De ce nu ați susținut, ca măcar la rectificarea bugetară de la începutul acestei luni, cu câteva zile înainte de începerea anului școlar să fie acordate sumele necesare pentru creșterea salariilor profesorilor?” a declarat deputatul PSD Dan Constantin Șlincu.

Guvernul Cîțu, la fel ca Guvernul Orban a anulat majorarea salariilor promisă profesorilor și stabilită în legislație de guvernarea PSD. Este pentru a doua oară când PNL cu sau fără USR-PLUS îi minte în față pe profesori. Refuzul de a respecta promisiunea majorării salariilor profesorilor este în totală contradicție cu „creșterea fantastică" de 13,6% a premierului Cîțu.

Niciunul dintre liderii partidelor de Dreapta care dețin majoritatea parlamentară, PNL-USR-PLUS-UDMR nu înțelege că dascălii și personalul din educație nu pot supraviețui cu salariile foarte mici pe care le primesc, că mulți profesori pleacă din sistem după câțiva ani pentru că nu își pot permite să ducă o viață decentă, că tinerii nu mai sunt interesați să ajungă la catedră. În următorii ani va fi un dezastru pentru școala românească pentru că va rămâne fără profesori, iar generații întregi de copii vor fi ratate din cauza aglomerărilor în clase și a lipsei personalului specializat.

Este o dovadă în plus că marele și singurul program prezidențial „România Educată” este doar o mare gogoașă demagogică, care nu a avut niciodată susținerea PNL și a președintelui Iohannis. PSD își respectă cuvântul și angajamentele privind salariile profesorilor. PSD a depus amendamente pentru respingerea tăierilor introduse de guvernul Cîțu în proiectul de rectificare bugetară. Dacă vor fi adoptate, Guvernul va trebui să majoreze salariile profesorilor, cum prevede cadrul legal”, a transmis de la tribuna Camerei Deputaților, deputatul Dan Constantin Șlincu.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Lucian Trufin: „O nouă ticăloșie marca PNL”
Botoșănenii invitați să se alăture campaniei de strângere de semnături pentru susținerea plafonării prețurilor la electricitate și gaze naturale
PSD Botoșani: „Astăzi am pus capăt guvernării Cîțu, care a adus românii la sapă de lemn”
Președintele Iohannis convoacă negocieri cu partidele abia săptămâna viitoare, în ciuda situației de criză, după DEMITEREA guvernului Cîțu
Guvernul Câţu a fost demis cu un scor istoric!
Stop tremuratului în case! Semnați petiția!
Lucian Trufin: „Degeaba adoptăm noi legi în Parlament, dacă la Ministerul Agriculturii se doarme în papuci!”
Congresul PNL a trecut, pandemia și sărăcia au rămas!
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
9.76 °C
Minim: 5.5 °C
Maxim: 13.61 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2101
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1642
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
943
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
853
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
696
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
599
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
593
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
574
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
473
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
470
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord