Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Dan Șlincu: „PSD a inițiat în cadrul Coaliției de Guvernare cel mai amplu program pentru susținerea IMM-urilor și antreprenorilor de la nivel local”
Realitatea DorohoianăData 14.04.2022 - 10:37:29
Politic
La inițiativa PSD s-a lansat programul „Sprijin pentru România” în valoare 3,5 miliarde de euro pentru 12,3 milioane de români. Este vorba atât despre măsuri de protecție a populației față de majorările de prețuri, cât și despre programe dedicate mediului de afaceri românesc.
DISTRIBUIE           

Alături de toți colegii mei social-democrați din Parlament și din Guvern am decis că este obligatoriu să venim cu măsuri pro-active pentru susținerea investițiilor românești și a economiei autohtone. Este cel de-al treilea pachet consistent de sprijin pentru antreprenori după implementarea soluțiilor de compensare și reducere a facturilor la energie și după lansarea schemelor de ajutor de stat IMM Producție, IMM Rural Invest, Garant Construct prin care am introdus finanțări în special pentru întreprinzătorii din mediul rural și urban mic, dar și pentru menținerea și creșterea producției și sprijinirea inovației. Măsurile pentru mediul de afaceri din Pachetul „Sprijin pentru Româniasunt concentrate pe industriile care au avut de suferit în ultimele luni din cauza conflictului regional, dar cu precădere sunt avantajate zonele mai slab dezvoltate cum este și județul Botoșani și zona de Nord-Est”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Ministerul Finanțelor a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru investiții de peste 1 milion de euro în 92 de domenii de activitate precum industria prelucrătoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sănătate și asistență socială. Nivelul de finanțare se stabilește în funcție de mărimea proiectului și de regiunea geografică.

Al doilea sprijin important pentru antreprenori se referă la acordarea de granturi de până la 400.000 euro pentru IMM-urile care au cheltuieli mai mari cu peste 15% la costurile cu utilitățile.

De asemenea s-a luat decizia de suplimentare a contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții, dar și un sprijin în valoare de 300 de milioane de lei pentru transportatorii români afectați de creșterea prețurilor la combustibili.

În același timp se oferă oportunitatea motivării angajaților prin creșterea cu 200 de lei a salariului minim prin aplicarea de taxe zero pe această valoare și prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Totodată se continuă plata șomajului tehnic în cuantum de 75% din salariu pentru companiile cu activități în industriile care au de suferit din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Suntem în actuala coaliție dintr-un motiv simplu: pentru a ajuta oamenii și companiile din România și pentru a contribui la rezolvarea crizelor cu care se confruntă țara. De aceea am înțeles să lăsăm deoparte diferențele politice și să asigurăm o guvernare stabilă. Este clar pentru toți românii că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare nu am fi vorbit de niciun fel de programe dedicate antreprenorilor și IMM-urilor sau de măsuri de sprijin pentru populație”, a completat Dan Șlincu.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DAN ȘLINCU: „Începerea accelerată a lucrărilor la autostrada A7 va duce la creșterea puterii economice a regiunii Moldovei”
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
Alexandra Huțu: Sfârșitul de an a adus vești bune pentru 20 de localități din județul Botoșani
Peste 600 de colindători au adus la sediul PSD Botoșani tot sufletul satului românesc, păstrător de tradiții și de tezaure - FOTOGALERIE
Dan Șlincu, deputat PSD: „Trebuie să dăm un mesaj ferm de combatere a traficului și consumului de etnobotanice”
Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”
Lucian Trufin: „Guvernul susține producția de usturoi și afacerile cultivatorilor”
Botoșănenii au fost reprezentați la acțiunea de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen din fața sediului Consiliului UE din Bruxelles de consilierul local PSD Dana Lăzăruc
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-1.24 °C
Minim: -2.53 °C
Maxim: 1.99 °C
Cele mai citite
UMANITAR - Viața unui tânăr student de 20 ani atârnă de un fir de ață. Ștefan are nevoie de sprijinul nostru
443
UMANITAR - Un simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul Ecaterina, ii poate oferi Ecaterinei o nouă șansă la o viață normală!
430
Programe de formare profesională organizate de AJOFM Botoșani
412
Jandarmii botoșăneni evaluați de superiori. Conform bilanțului, ei au parcurs anul trecut aproximativ 170.000 de kilometri, de peste patru ori lungimea Ecuatorului
316
Vin, alcool și produse alimentare, în valoare de peste 25.000 lei, depistate în trafic și ulterior confiscate de către poliţiştii de frontieră - FOTO&VIDEO
302
Traficant de anabolizante, dat de gol de comportament - FOTO
298
Premiul Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene, ediția 2023
279
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
231
Braconier prins la pescuit, cu plase monofilament, pe acumularea Bucecea - FOTO
224
Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, pentru prevenirea victimizării acestora
214
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Administrația Pieței Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru închirieri spații/terenuri (domeniul privat)
Mesaj de condoleanțe din partea cadrelor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi
Primăria Dorohoi – Anunț consultare publică
Primăria Dorohoi - Anunţ dezbatere publică!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord