Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Dan Șlincu: „PSD a inițiat în cadrul Coaliției de Guvernare cel mai amplu program pentru susținerea IMM-urilor și antreprenorilor de la nivel local”
Realitatea DorohoianăData 14.04.2022 - 10:37:29
Politic
La inițiativa PSD s-a lansat programul „Sprijin pentru România” în valoare 3,5 miliarde de euro pentru 12,3 milioane de români. Este vorba atât despre măsuri de protecție a populației față de majorările de prețuri, cât și despre programe dedicate mediului de afaceri românesc.
DISTRIBUIE           

Alături de toți colegii mei social-democrați din Parlament și din Guvern am decis că este obligatoriu să venim cu măsuri pro-active pentru susținerea investițiilor românești și a economiei autohtone. Este cel de-al treilea pachet consistent de sprijin pentru antreprenori după implementarea soluțiilor de compensare și reducere a facturilor la energie și după lansarea schemelor de ajutor de stat IMM Producție, IMM Rural Invest, Garant Construct prin care am introdus finanțări în special pentru întreprinzătorii din mediul rural și urban mic, dar și pentru menținerea și creșterea producției și sprijinirea inovației. Măsurile pentru mediul de afaceri din Pachetul „Sprijin pentru Româniasunt concentrate pe industriile care au avut de suferit în ultimele luni din cauza conflictului regional, dar cu precădere sunt avantajate zonele mai slab dezvoltate cum este și județul Botoșani și zona de Nord-Est”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Ministerul Finanțelor a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru investiții de peste 1 milion de euro în 92 de domenii de activitate precum industria prelucrătoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sănătate și asistență socială. Nivelul de finanțare se stabilește în funcție de mărimea proiectului și de regiunea geografică.

Al doilea sprijin important pentru antreprenori se referă la acordarea de granturi de până la 400.000 euro pentru IMM-urile care au cheltuieli mai mari cu peste 15% la costurile cu utilitățile.

De asemenea s-a luat decizia de suplimentare a contractelor pentru derularea investițiilor publice cu o valoare corespunzătoare creșterii prețurilor materialelor de construcții, dar și un sprijin în valoare de 300 de milioane de lei pentru transportatorii români afectați de creșterea prețurilor la combustibili.

În același timp se oferă oportunitatea motivării angajaților prin creșterea cu 200 de lei a salariului minim prin aplicarea de taxe zero pe această valoare și prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Totodată se continuă plata șomajului tehnic în cuantum de 75% din salariu pentru companiile cu activități în industriile care au de suferit din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Suntem în actuala coaliție dintr-un motiv simplu: pentru a ajuta oamenii și companiile din România și pentru a contribui la rezolvarea crizelor cu care se confruntă țara. De aceea am înțeles să lăsăm deoparte diferențele politice și să asigurăm o guvernare stabilă. Este clar pentru toți românii că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare nu am fi vorbit de niciun fel de programe dedicate antreprenorilor și IMM-urilor sau de măsuri de sprijin pentru populație”, a completat Dan Șlincu.

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
10.91 °C
Minim: 10.63 °C
Maxim: 21.4 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1588
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
433
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
416
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
412
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
405
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
331
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
273
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
269
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
254
Tânără cercetată pentru că nu a predat autorităților 10.000 de lei, găsiți în zona pieței
240
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord