Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Dan Șlincu, deputat PSD: „Trebuie să dăm un mesaj ferm de combatere a traficului și consumului de etnobotanice”
Realitatea DorohoianăData 14.12.2022 - 13:35:00
Politic
Deputatul social-democrat botoșănean Dan Șlincu, împreună cu mai mulți parlamentari social-democrați au depus la Parlament o inițiativă legislativă de modificare a legislației privind combaterea consumului de etnobotanice și droguri.
DISTRIBUIE           

Proiectul prevede pedepsirea tuturor activităților de utilizare a substanțelor cu efecte psihoactive si anume: cultivare, producere, extragere, preparare, transformare, oferire, punerea în vânzare, distribuire, livrarea cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărarea și deţinerea chiar și pentru consumul propiu.

De asemenea, cresc pedepsele pentru cei care vând droguri sau etnobotanice minorilor.

Totodată, se introduce actualizarea la 3 luni de zile a înregistrărilor privind drogurile, plantele sau substanţele folosite pentru prepararea produselor cu efecte psihoactive, la propunerea ministrului Sănătăţii sau a ministrului Afacerilor Interne.

Reglementarea aceasta are multe elemente care să determine prevenirea și combaterea consumului de droguri și etnobotanice în rândul copiilor și tinerilor. Trebuie să dăm un mesaj ferm de combatere a traficului și vânzărilor de substanțe psihoactive, generic numite etnobotanice, care sunt extrem de dăunătoare sănătății, unele dintre aceste substanțe fiind mai periculoase decât o parte dintre droguri. ", a declarat Dan Șlincu.

Conform statisticilor comunicate de Agenția Anti-Drog, 14% dintre elevi și studenți au declarat în 2019 că au consumat droguri cel puțin o dată în viață, 10% dintre elevi și studenți au spus că au consumat droguri cel puțin o dată în ultimul an, iar 7% dintre elevi și studenți au susținut că au consumat droguri cel puțin o dată în ultima lună. În ceea ce privește noile substanțe psihoactive, acestea sunt pe primul loc în consumul de droguri la nivelul întregii țări.

Trebuie să ne îngrijoreze pe toți statisticile comunicate de Agenția Anti Drog și Ministerul Afacerilor Interne și să ne oblige să acționăm cât mai repede pentru a reduce la minim, dacă nu putem opri cu totul consumul și traficul de droguri și etnobotanice, în special în rândul tinerilor. Dacă nu intervenim acum cu acțiuni de conștientizare, prevenție, sancționare și pedepsire cu închisoarea inclusiv a deținerii chiar și pentru consumul propriu sau pentru alte persoane a produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, atunci va prolifera în continuare traficul și consumul drogurilor și a etnobotanicelor”, a subliniat deputatul PSD.

Proiectul este în dezbatere și poate fi consultat la adresa: https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b741&an_cls=2022


 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
(P) Valeriu Iftime - “Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet” - VIDEO
(P) Lucian Trufin „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”
(P) Despre modelele în administrație și eșecul județului Botoșani - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”
(P) Cum va arăta programul „RESPECT PENTRU PACIENȚI” anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani
(P) Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom construi 3 spitale noi în județ” - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă”
Deputat Alexandra Huțu: „Vești bune de Ziua Familiei pentru cuplurile care vor să devine părinți: Programul Național pentru creşterea natalităţii continuă și în acest an.”
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
828
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
341
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
334
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
311
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
306
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
292
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord