Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Dan Șlincu, PSD: „Fac apel către toți tinerii botoșăneni care doresc să devină antreprenori să se înscrie în a treia ediției a programului Start-Up Nation, din 19 iulie”
Realitatea DorohoianăData 14.07.2022 - 08:34:00
Politic
Începând de săptămâna viitoare se va deschide ediția 2022 a Programului Start-Up Nation, prin care antreprenorii vor putea beneficia de granturi cu finanțare de la stat pentru IMM-urile înființate începând cu data de 1 ianuarie 2020.
DISTRIBUIE           

De asemenea, se va lansa și Programul național multianual de micro industrializare prin care se dorește promovarea producției interne și a conceptului „Fabricat în România”, Programul național multianual de înființare și dezvoltare de incubatoare tehnologice și de afaceri și Programul național multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.

În special Start-Up Nation, dar și celelalte programe reprezintă oportunități reale pentru toți tinerii din Botoșani care pot să realizeze foarte multe pe cont propriu. De aceea, îi îndemn să intre pe portalul de granturi al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, https://granturi.imm.gov.ro/#/home, să-și facă cont și să se înscrie cu planurile de afaceri pentru a obține o finanțare în valoare de 200.000 de lei/beneficiar. Fondurile nerambursabile pot fi folosite de fiecare antreprenor pentru cumpărarea de echipamente, amenajarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări de servicii, mijloace de transport, plata salariilor și utilităților sau cursuri pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale.”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Bugetul din acest an pentru programul Start-Up Nation este de 104 milioane de euro, din care patru milioane de euro sunt destinate Pilonului II Start-up Nation Diaspora, pentru cei care vin din străinătate și doresc să deschidă o afacere în România. Aplicația online va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 30 august, ora 20:00, cu posibilitatea de prelungire a termenului, până la epuizarea bugetului. Vor fi două etape pentru înscriere: pre-înscrierea online a reprezentantului legal sau a împuternicitului și a societății care aplică, completarea, semnarea electronică, încărcarea și transmiterea online formularul de înscriere.

Toate informațiile cu privire la criteriile de eligibilitate și la modalitatea în care se pot depune documentele au fost deja publicate în Monitorul Oficial și pot fi consultate la adresa: https://drive.google.com/file/d/1mWoA_7fxz_IQ5Pl3YoEGfYD1ey4do9O9/view

Acest program se află la a treia ediție, primele două inițiate de PSD fiind desfășurate în perioada 2017-2018 și 2019-2020. Start-Up Nation are ca scop principal creșterea numărului de tineri care doresc să devină antreprenori, stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea de noi locuri de muncă și promovarea de noi idei și tehnologii la nivelul firmelor românești. Trebuie să facem tot ce putem pentru a oferi o șansă tinerilor să lucreze și să își formeze o familie aici, în România.” a subliniat Dan Șlincu.

VEZI AICI Procedura Startup Nation 2022 Monitorul Oficial

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
10.91 °C
Minim: 10.63 °C
Maxim: 21.4 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1588
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
433
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
417
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
416
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
405
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
332
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
274
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
269
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
254
Tânără cercetată pentru că nu a predat autorităților 10.000 de lei, găsiți în zona pieței
240
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord