Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Deputat Alexandra Huțu: „Ministerul Familiei a lansat un nou apel pentru amenajarea de centre de zi pentru copiii din familii vulnerabile”
Realitatea DorohoianăData 31.01.2024 - 11:27:38
Politic
Parlamentarul social-democrat botoșănean, Alexandra Huțu, membru în Comisia pentru administrație publică din Camera Deputaților, a anunțat astăzi că autoritățile publice locale pot depune până pe 18 februarie la Ministerul Familiei proiecte pentru construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea de centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile.
DISTRIBUIE           

Este vorba de lansarea celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Componentei 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență care prevede realizarea de investiții pentru amenajarea de centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți, pentru copii cu dizabilități, cât și pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

La primul apel de proiecte 13 localități din Botoșani au fost selectate și au semnat la finalul anului trecut contractele pentru realizarea de centre de zi destinate copiilor din familii vulnerabile. Am încredere că și la cel de-al doilea apel, aleșii locali din județul nostru se vor mobiliza și vor depune la timp proiectele care vor fi eligibile pentru asigurarea accesului la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr cât mai mare din comunitățile vulnerabile din județ”, a declarat Alexandra Huțu.

Valoarea maximă a unui proiect este de 330.000 Euro. Fiecare unitate administrativ-teritorială poate depune un singur proiect individual sau în parteneriat cu alți furnizori publici sau privați de servicii sociale acreditați. Obiectivul acestui al doilea apel este crearea a 64 de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa. Centrele de zi nou înființate în urma acestui apel vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr de cel puțin 1.920 de copii la nivel național.

Cel mai important este să ajungem la finalul proiectului în următorii cinci ani şi să avem în județul nostru și la nivel național o rețea de centre de zi care să ofere copiilor o șansă reală de a se integra social, de a avea acces permanent la servicii medicale și educaționale și de a se realiza ca viitori adulți pe piața muncii. Cu ajutorul banilor europeni din PNRR trebuie să reducem cât mai mult din comunitățile vulnerabile, nu doar prin creșterea nivelului de trai, ci și al punerii la dispoziție de instrumente prin care fiecare locuitor din aceste medii defavorizate să se integreze social și economic la fel ca ceilalți cetățeni”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: Un viaduct nou pe Drumul Național 29D, Botoșani – Ștefănești
Comunicat Andrei Drancă, deputat USR: Guvernul a avizat negativ legea care interzice reclamele la jocurile de noroc
Alexandra Huțu: „Peste 17 milioane de euro atrași în județul Botoșani din PNRR pentru proiecte de extindere a sistemelor de apă și canalizare!”
Autostradă pentru Botoșani - FOTO
Campania AUR „Iarna Românilor” la Șendriceni. Locuitorii comunei și-au spus nemulțumirile
Alexandra Huțu: „Suntem cu un pas mai aproape ca data de 24 august să devină oficial Ziua Prizonierilor de război români”
PSD Botoșani: „Munca primarilor din Botoșani, recunoscută la nivel național!” - FOTO
Alexandra Huțu: „Am votat legea prin care emiterea ordinului de protecție se extinde pentru toate actele de violență.”
Sondaj
Cele mai citite
„Rost și rânduială în satul românesc”, carte lansată la Biblioteca Municipală Dorohoi, în prezența unui public elevat - FOTOGALERIE
634
Bărbați reținuți pentru tentativă de omor
426
APEL UMANITAR - Ajută-l pe Luca, un băiețel curajos de numai 7 anișori, să câștige a doua bătălie împotriva cancerului - FOTO
388
Incendiu puternic la Liveni, provocat de mâncarea uitată pe aragazul lăsat aprins. Trei butelii au explodat până la sosirea pompierilor
358
Casă în pericol din cauza coșului de fum necurățat de funingine!
358
Incendiu la Dumeni. Anexă în flăcări din cauza unei candele lăsată aprinsă
351
Tânără din Republica Moldova, căutată de autoritățile din Germania pentru furt, depistată și reținută la graniță
343
DOROHOI - Absolvenți de succes CNGG: Andrei Rașcu – ambiție, pasiune, reușită - FOTOGALERIE
341
Acțiune a polițiștilor din Dorohoi
319
Droguri descoperite de către jandarmi, ascunse în pachete de țigări, în mașina unui tânăr din Botoșani
316
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS DOROHOI - Precizări privind perioada de minim două luni rezervate celuilalt părinte pentru indemnizația de creștere a copilului
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu și a angajaților primăriei Dorohoi, la decesul unuia dintre colegi
VÂND CASĂ ÎN DARABANI
De Valentine's Day împarte dragostea la Pensiunea Splendid!
DAS Dorohoi - Acordarea venitului minim de incluziune
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord