Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Realitatea DorohoianăData 25.08.2022 - 11:49:18
Politic
Parlamentarul botoșănean Alexandra Huțu, membru în Comisia pentru Administrație Publică și Comisia pentru Mediu din Camera Deputaților, a anunțat că din cele 127 de obiective de investiții ce vor fi realizate în județul Botoșani prin programul Anghel Saligny, 51 de proiecte vizează investiții în realizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în 44 de localități. Valoarea acestora este de peste 630 de milioane de lei, adică aproximativ 130 de milioane de euro.
DISTRIBUIE           

Până la urmă, deși a criticat vehement programele de dezvoltare locală inițiate de PSD, PNL și-a dat seama că fără susținerea din partea autorităților centrale nu se pot face modernizări de drumuri locale, aducțiuni de apă și canal sau reabilitări și construcții de școli și unități sanitare. Până la urmă PSD a avut dreptate că trebuie să existe o colaborare directă între central și local și trebuie susținere financiară pentru a aduce ruralul și urbanul mic la nivelul urbanului mare din punct de vedere al facilităților de bază de care are nevoie orice cetățean pentru un trai decent.”, a declarat Alexandra Huțu

Cele 51 de obiective de investiții se împart în trei categorii: 23 de proiecte pentru alimentare cu apă, în valoare de peste 256 de milioane de lei, 12 proiecte de investiții în canalizare, în sumă totală de peste 145 de milioane de lei și 16 proiecte care vizează investiții în rețele de apă și canalizare, în valoare de peste 228 de milioane de lei.

 

Majoritatea resurselor alocate prin programul național de investiții Anghel Saligny, suplimentat la cererea PSD, sunt pentru comunitățile din mediul rural și urbanul mic. Este esențial ca în câțiva ani să eliminăm inegalitățile privind accesul la utilitățile publice de bază, prin înființarea rețelelor de apă și canalizare, inclusiv în comunitățile locale din zonele izolate. Îi asigur pe botoșăneni că echipa de la PSD Botoșani este determinată să susțină în continuare dezvoltarea unitară a tuturor unităților administrativ teritoriale și să vină cu soluții la nivel local și legislativ pentru a rezolva problemele sociale și economice, așa cum a demonstrat de când a intrat la guvernare”, a subliniat Alexandra Huțu.

Întotdeauna, PSD Botoșani a dat dovadă de maturitate politică și de unitate în ceea ce privește obiectivele de interes major pentru Botoșani și a atras investiții în toate localitățile județului prin programele guvernamentale și europene prin care se asigură finanțare pentru comunitățile locale.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Alexandra Huțu: „Din 5 decembrie se pot depune la Ministerul Familiei cererile pentru includerea în Programul național de susţinere a natalităţii"
Noua lege a laptelui, inițiată de senatorul Lucian Trufin, a intrat în vigoare. „Noile reguli vor corecta derapaje comerciale și pun bazele observatorului laptelui”
125 de copii din comuna Havârna au beneficiat de consultații medicale gratuite oferite de Caravana cu Medici - FOTOGALERIE
Lucian Trufin: „Ministerul Agriculturii se ține de cuvânt și oferă fermierilor păgubiți de secetă un ajutor de până la 1500 lei/ha”
Alexandra Huțu: „Începe programul de stimulare a natalității prin decontarea procedurilor de fertilizare: sprijin de 15000 de lei pentru femeile între 20 și 45 de ani”
Dan Șlincu: „Construcția unui nou pod peste râul Siret de pe DN 29A Dorohoi-Suceava este strict necesară și urgentă”
Ministerul Sănătății a aprobat la Botoșani realizarea a 7 centre comunitare integrate pentru acordarea de asistență medicală și socială în mediul rural
Dan Șlincu, deputat PSD: „A început asfaltarea pe DN29A, Suceava – Dorohoi și pe tronsonul Vârfu Câmpului – Dorohoi”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-0.74 °C
Minim: -2.51 °C
Maxim: 1.23 °C
Cele mai citite
În atenția pacienților Spitalului Municipal Dorohoi!
5358
Dorohoian mort din cauza neglijenței constructorilor. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă - FOTOGALERIE
3650
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii CSM Box Dorohoi la moartea antrenorului coordonator Savin Duțu
2890
Tragic! Femeia din Botoșani dată dispărută a fost găsită. Decedată!
1963
Bărbat reținut pentru hărțuire sexuală
1078
Dorohoienii așteptați joi, 1 Decembrie, în număr cât mai mare la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României. Pe lângă festivități, au fost pregătite 1000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert
585
DOROHOI sărbătorește Ziua Națională a României – Programul Zilei de 1 Decembrie 2022
532
Bărbat din Lozna reținut pentru refuz de prelevare de mostre biologice de sânge
515
FOTO - Bărbat din comuna George Enescu spitalizat după ce a suferit arsuri, pe mai bine din jumătatea corpului, în urma unui incendiu. Pompierii dorohoieni au eliminat pericolul de explozie cauzat de o butelie plină cu gaz
465
Tată și fiu rămași fără casă în urma unui incendiu devastator
417
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunț LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Primăria Dorohoi – Anunţ consultare publică!
În atenţia cetaţenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
Cât de scump este jocul tău favorit de noroc?
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord