Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
VIDEO - Deputatul Alexandra Huțu: „Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe”
Realitatea DorohoianăData 28.04.2021 - 17:16:46
Politic
Luni, în deschiderea ședinței de Plen din Camera Deputaților, deputatul botoșănean Alexandra Huțu, a susținut o intervenție ocazionată de Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită în fiecare an pe data de 29 aprilie.
DISTRIBUIE           

Parlamentarul social-democrat a vorbit despre numărul tot mai mic al veteranilor de război care mai sunt în viață și a făcut apel către toți deputații să nu îi ignore pe acești bravi români, mai ales că suntem în Săptămâna Mare.

În fiecare zi, amintirile celui de-al Doilea Război Mondial – descrierile vizuale, sunetele, teroarea și triumfurile sale – dispar. Dispar o dată cu veteranii de război. Cedând procesului ireversibil al îmbătrânirii, majoritatea dintre veterani de război care mai sunt în viață, sunt trecuți de vârsta de 90 de ani. Din păcate, ei mor rapid... Numai în județul Botoșani, în ultimele două săptămâni, din cei aproape 190 de veterani de război, 6 au trecut în neființă.", a susținut deputatul Alexandra Huțu.

Dincolo de acordarea de facilități sau drepturi bănești, avem cu toții obligația de a-i omagia și de a le arăta neprețuitul nostru respect veteranilor de război, și prin promovarea cultului eroilor poporului român. Trebuie să facem front comun și să educăm generațiile care vin în spiritul patriotic.

Trebuie să readucem în conștiința colectivă, faptul că cei care au luptat pentru a apăra independența și integritatea țării, au nevoie să fim lângă ei, să le deschidem ușa, să-i cinstim prin prezența noastră și nu doar să-i evocăm în discursuri și să-i descriem în cuvinte elogioase. Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe. Iar atât timp cât încă mai avem de la cine învăța ce înseamnă onoarea, patriotismul, curajul și demnitatea, trebuie să-i prețuim cum se cuvine. De aceea, vă îndemn, distinși colegi, ca acum, în Săptămâna Mare, să treceți pragul veteranilor de război și să le arătați că țara pe care o iubesc, nu i-a uitat.", a continuat social-democrata.

Intervenția deputatului botoșănean s-a încheiat cu un moment de reculegere pentru toți veteranii de război care au decedat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial și până în prezent.

Sursa: Comunicat de presă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Ziua Europei. Un plan european pentru România - FOTOGALERIE
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
PSD Botoșani - Respect pentru veteranii de război - FOTOGALERIE
Lucian Trufin: “Senatul a decis – marii retaileri vor plăti scump dacă nu respectă munca producătorilor români! ”
Ziua Pământului, marcată în județul Botoșani
Guvernarea Dreptei a întârziat construcția primei platforme de aterizare dedicată salvărilor aeriene SMURD, obiectiv inițiat de PSD
Lucian Trufin: Satul botoșănean trebuie dezvoltat prin PNDR
Infrastructura rutieră de drumuri naționale din județul Botoșani a fost abandonată complet în ultimul an și jumătate al guvernărilor de Dreapta
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
9.49 °C
Minim: 5.68 °C
Maxim: 22.98 °C
Cele mai citite
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
884
Dorohoi, Broscăuți și Șendriceni rămân astăzi fără apă la robinete, în urma unei avarii
875
Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră
510
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
510
Casă din Dorohoi distrusă de flăcări. Proprietarii transportați la spital pentru evaluarea stării de sănătate
463
DOROHOI - Stejari plantați de conducerea primăriei, în onoarea veteranilor de război
453
Incendiu provocat de copii. Explozia a 40 de butelii evitată la limită
439
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
401
DOROHOI – Elicopterul SMURD a aterizat astăzi de două ori pe stadion, pentru a prelua pacienți în stare gravă
400
Cunoscut medic psihiatru din Botoșani, în stare critică cu Covid. A fost transferat cu elicopterul la un spital din București
390
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Direcția Administrației Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord