Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
DOROHOI - 20 de ani de activitate a Fundației Star of Hope în Dorohoi. Ambasadoarea Suediei în România, întâmpinată de primarul Dorin Alexandrescu, la Centrul Star of Hope din municipiu - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 17.11.2023 - 08:37:33
Local
Centrul de zi pentru copii cu dizabilități și familiile acestora, susținut de Fundația Star of Hope, a fost vizitat ieri, 16 noiembrie, de către Ambasadorul Suediei în România, Execelența Sa Therese Hyden, domnul Ragnar Losneloken, Director Star of Hope Norway, d-na Aurora Vatamaniuc, Președinte Star of Hope Romania, director Gabriela Răducanu.
DISTRIBUIE           

Execelența Sa Therese Hyden a fost întâmpinată de D-ul Primar Dorin Alexandrescu.

Suntem onorați să primim la Dorohoi, vizita Execelenței sale, ambasator a Suediei în România, d-na Therese Hyden. Toți suntem la fel, toți avem aspirații în viață și indiferent de locul unde suntem așezați și poziția socială pe care o avem toți ne dorim să primim ceea ce e mai bun din ce ne oferă Dumnezeu. Faptul că împreună putem ajuta oamenii și nu o facem altfel decât din inimă, cred că ne dă curaj și putere mai ales când vedem că se realizează lucruri bune făcute cu profesionalism și beneficii pentru copii.”, a spus ptimarul Dorin Alexandrescu.

Evenimentul a avut loc pentru a marca cei 20 ani de activitate și implicare ai Fundației Star of Hope în Dorohoi. Director regional d-na Camelia Topală, a facilitat deschiderea oficială a întâlnirii.

„Această aniversare marchează două decenii de angajament, 20 de ani de sprijin neîntrerupt și dedicare față de îmbunătățirea vieții copiilor cu nevoi speciale și a familiilor acestora. Noi nu cunoaștem viitorul și evoluția fiecărui copil de aceea prioritar pentru noi este să acordăm fiecăruia o șansă , să îmbinăm profesionalismul cu dedicarea și implicarea, dând valoare fiecărui copil și speranță fiecărei familii. Pe parcursul acestor ani am adus schimbări pozitive în comunitatea dorohoiană dezvoltând un model de bune practici în colaborare cu instituțiile de învățământ, autorități, cadre didactice, oameni de afacere, cetățeni.”, a spus la rândul ei Camelia Topală.

Evenimentul a fost deschis de un program artistic susținut de copiii cu nevoi speciale care frecventează Centrul Steaua Speranței din Dorohoi, iar progresul lor a fost remarcat de invitați. Pe parcusul celor 20 ani de activitate au fost ajutați peste 250 de copii cu nevoi speciale și familiile acestora.

„Îmi amintesc cu plăcere începutul activității noaste in Dorohoi. Eram două tinere visătoare ,care ne-am asumat recuperarea copiilor cu dizabilități,integrarea lor in comunitate si schimabarea mentalității oamenilor cu privire la copiii cu handicap. În cei 20 de ani de activitate am incercat să schimbăm sintagmatul copilului cu handicap în copil cu nevoi speciale, iar acești copii să fie acceptați in comunitatea locală ca parte integrantă a ei.Dacă la început acești copii erau ținuți numai in mediul familial de frica stigmatizării,acum am ajuns in momentul in care un copil din cadrul centrului și-a comandat singur un taxi și a venit la Centrul Steaua Speranței Dorohoi pentru a participa la activitățile zilnice. Consider ca munca noastră nu a fost in zadar și că împreună putem schimba mentalități”, a declarat psihologul Loredana Gherman.

Ambasadorul Suediei în România, Execelența Sa Therese Hyden: ,,Am rămas impresionată de frumoasa colaborare pe care am văzut-o aici la Dorohoi între autorități și Fundația Star of Hope. Este uimitor cum acești copii cu nevoi speciale ajutați de specialiști, părinți au reușit ca să transforme dizabilitățile în abilități. Vă felicit pentru toată implicarea și vă urez mult succes în continuare”.

Președintele Fundației Star of Hope Romania, d-na Aurora Vatamaniuc, în semn de prețuire și respect a înmanat d-lui primar Dorin Alexandrescu o plachetă și a subliniat faptul că: ,,Vreau să mulțumesc în mod special d-lui Primar Dorin Alexandrescu care cred că a fost o stea ajutând ca visul părinților care au copii cu nevoi speciale să fie îndeplinit. Deși cu 20 ani în urmă acest vis părea imposibil, acela de a avea o locație proprie unde să ne desfășurăm activitatea pentru recuperarea copiilor cu nevoi speciale și susținerea familiilor acestora. Va respect pentru că împreună cu partenerii locali, consilieri, oameni cu inimă din primăria Dorohoi, reprezentanți DAS Dorohoi, alți reprezentanți ați oferit suport și susținere echipei Star of Hope din Dorohoi. Suedia ne-a dat un start și o direcție însă la 20 ani suntem deja maturi și cred că împreună vom găsi soluții în viitor de a continua pentru binele acestor copii și tineri cu nevoi speciale și familiile lor”.

La eveniment ne-au fost alături reprezentanți DAS Dorohoi d-ul Dir. Radu Surdu, d-na Claudia Chirilă, reprezentanți ai Grădiniței Stefan Cel Mare și Sfânt Dorohoi, consilier local Botoșani d-ul Marius Buliga, cadre didactice, părinți, copii și reprezentant mass media locală Realitatea Dorohoiană.

Mulțumim Popas Cucorăni, respectiv fam. Cojocariu Gheorghiță și Gabriela pentru produsele oferite tradiționale cu ocazia acestui eveniment.

Mulțumim tuturor colaboratorilor, autorităților, cadre didactice, sponsori, oameni cu inimă mare care ne-au fost alături pe parcursul celor 20 ani de activitate în Mun. Dorohoi în sprijinul copiilor cu nevoi speciale și ai familiilor acestora.

Sursa: Comunicat de presă

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Absolventă cu notă mare a Școlii de poliție, angajată la cerere în structurile IPJ Botoșani
Pompierii botoșăneni au donat sânge pentru Ariana Maria, fetița surprinsă într-un incendiu săptămâna trecută - FOTOGALERIE
Angajții AJOFM Botoșani au intrat în grevă generală de astăzi, 27 noiembrie
21 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție încadrați la IPJ Botoșani
Pompierii solicitați la Spitalul Județean să scoată verigheta de pe degetul umflat al unui bărbat
Codul galben de intensificări ale vântului, în județul Botoșani, prelungit de meteorologi
Case din Darabani și Dumeni la un pas de dezastru din cauza incendiilor izbucnite în jurul coșurilor de fum
COD GALBEN de intensificări ale vântului, pentru județul Botoșani, prelungit de către meteorologi
Sondaj
Cele mai citite
APEL UMANITAR - Să facem un miracol pentru Andreea: Donează și fii parte din drumul ei spre recuperare
1808
Accident rutier în Dorohoi. Femeie scoasă din mașină de către pompieri și transportată la spital pentru îngrijiri medicale
560
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii CAR Pensionari Dorohoi
490
COD GALBEN în județ până mâine la ora 18:00
397
Fetiță de doi ani internată cu arsuri, în urma unui incendiu
346
Bărbat spitalizat după ce a intrat cu mașina într-un copac, la Vârfu Câmpului
329
DAS Dorohoi – ANUNȚ IMPORTANT privind acordarea venitului minim de incluziune (VMI)
304
Bursa Locurilor de Muncă - ICOPROF-BT-R organizată la Botoșani. 42 de persoane vor da probe de lucru în vederea încadrării
301
Accident rutier la Vorona, în această seară. Bărbat scos din mașină de către pompieri și ulterior spitalizat
294
Percheziții la persoane bănuite de braconaj piscicol - FOTO
286
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi – Anunț privind aprobarea Taxei de salubrizare pe anul 2024. Sunt așteptate propuneri, sugestii, opinii, cu valoare de recomandare
Direcția Taxe și Impozite Locale Dorohoi – Anunț dezbatere publică privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în Dorohoi, pentru anul 2024
DAS Dorohoi – ANUNȚ IMPORTANT privind acordarea venitului minim de incluziune (VMI)
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii CAR Pensionari Dorohoi
DAS Dorohoi – Anuț ANGAJARE pe durată nedeterminată!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord