Tăierea panglicii inaugurale a avut loc la ora 8 dimineață și a fost făcută de către primarul Dorin Alexandrescu și managerul spitalului, medicul Valerian Andrieș. La eveniment au fost prezenți și viceprimarul Dorohoiului, Cristian Dogaru, directorul medical al spitalului, medicul Emanuela Arganisciuc, directorul Economic al spitalului, economist Adriana Roman, consilieri locali dorohoieni, Monica Adascăliței, managerul interimar al Spitalului Județean Botoșani, Tiberiu Manolache, subprefectul județului, cadre medicale ale spitalului dar și numeroși pacienți.
Un sobor format din trei preoți, în frunte cu părintele protopop Stelian Ciurciun, a oficiat o slujbă de sfințire a noului spațiu.
Primarul Dorin Alexandrescu a ținut să mulțumească cadrelor medicale dorohoiene și a anunțat că totalul investițiilor în derulare, la Spitalul Municipal Dorohoi, se ridică la peste 130 de milioane de lei.
„Au fost momente dificile până am ajuns în această fază. Vreau să mulțumesc în primul rând tuturor cadrelor medicale pentru că au avut înțelegere și și-au făcut în continuare munca în condițiile pe care le-au avut, în spital. Vreau să vă spun că lucrurile sunt la început. Investițiile care se derulează în Spitalul Municipal Dorohoi sunt de peste 130 de milioane de lei. (…) Valoare foarte mare a investițiilor este în aparatură medicală care va ridica performanța actului medical. Valoare tuturor lucrărilor și dotărilor ambulatoriului inaugurat astăzi se ridică la 47 de milioane de lei din care 17 milioane au fost pentru lucrările de reabilitare a clădirii iar restul sunt destinați achiziționării de echipamente medicale. Achiziționarea echipamentelor se face prin două proiecte cu finanțare europeană”, a spus celor prezenți la inaugurare primarul Dorin Alexandrescu.
La rândul său, Valerian Andrieș, managerul spitalului, a anunțat că anul viitor vor fi angajați noi medici în specializările gastroenterologie, oncologie, radiologie, ATI și CPU și alte câteva.
„Este o muncă pe care o facem de mulți ani ca să aducem la un punct final acest ambulatoriu care, după părerea mea, arată impecabil. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în aceste proiecte, primăria, Consiliul Local, domnul primar, angajații primăriei care au dat un ajutor enorm, un ajutor tehnic în întocmirea proiectelor. Vreau să mulțumesc colegilor din spital care au înțeles situația și au realizat lună de lună contractul, ceea ce contează enorm pentru asigurarea eficienței spitalului. Vreau să mulțumesc dorohoienilor care au înțeles situația (timp de doi ani cabinetele din ambulatoriu au funcționat în alte clădiri din spital, creând disconfort, n.r.) și au acceptat condițiile temporare care au fost. (…) Pentru angajarea de noi medici este o preocupare permanentă. De la anul vom avea medici în specialitățile gastroenterologie, oncologie, oftalmologie, radiologie, ATI, pediatrie, cardiologie, neurologie, medicină internă, CPU”, a declarat Valerian Andrieș.
„Proiectul de reabilitare în valoare de 17 milioane de lei s-a realizat cu succes în parteneriat cu Primăria Dorohoi. În continuare, Spitalul Municipal Dorohoi în colaborare cu Primăria Dorohoi va derula un proiect în valoare de 3 mil. euro pentru dotarea cabinetelor, serviciilor şi laboratoarelor cu aparatură modernă şi anume: aparat Rx, mamograf, osteodensitometru, colonoscop, 11 ecografe, 17 echipamente pentru laboratorul de analize medicale, 7 echipamente BFT, 3 echipamente dermatologie, 1 rezectoscop, 17 echipamente pentru cabinetele din ramura chirurgicală, 25 echipamente pentru cabinetele din ramura medicală.” se arată într-un comunicat remis presei de către conducerea spitalului.
Acest proiect finalizat acum se adaugă celor realizate integral în ultimii 3 ani:
-
Clădire nouă casa scării chirurgie;
-
Construire lift exterior Secția Interne a Spitalului Municipal Dorohoi;
-
Reabilitare centrală termică (instalaţie nouă gaz şi cazane noi).
Spitalul Municipal Dorohoi are în derulare în acest moment următoarele proiecte:
-
Eficientizarea energetică a cladirilor Secţie Materno-Infantil şi Bloc Alimentar - spălătorie, din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi
-
Proiect POIM - Dotarea Spitalului Municipal Dorohoi cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-COV-2
-
Proiect POIM - Creşterea siguranţei pacienţilor în clădirile secţiei chirurgie şi sectiei interne în cadrul Spitalului Municipal Dorohoi (fluide medicale)
-
PNRR - Îmbunătăţirea serviciilor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi prin dotarea cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale
-
Creşterea capacităţii de asistenţă medicală a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi
-
PNRR Planning - Dotarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi
-
PNRR - Digitalizarea Spitalului Municipal Dorohoi
-
POS - Construire pavilion Psihiatrie şi reabilitare pavilion Administrativ
Toate aceste proiecte coroborate cu angajarea de medici în specialităţile deficitare (gastroenterologie, oncologie, oftalmologie, radiologie, ATI, pediatrie, cardiologie, neurologie, medicină internă), vor contribui la creşterea calităţii actului medical pentru toţi cetăţenii municipiului Dorohoi şi ai UAT-urilor arondate.
„Le mulţumesc tuturor colegilor din spital pentru efortul depus şi fac apel la toţi cetăţenii să se adreseze cu încredere corpului medical din spitalul nostru care este foarte bine pregătit şi beneficiază de aparatură medicală modernă”, a mai spus Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.
VEDEȚI VIDEO LA SFÂRȘITUL FOTOGALERIEI






















































