Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Dorohoiul are un nou campion. După 30 de ani boxul reînvie în municipiul nostru - VIDEO&FOTO
Dan MăzurașuData 05.09.2022 - 10:56:57
Sport
Madălin Băncescu, campion la categoria 48 de kilograme, în cadrul Turneului Internațional de Box „Moldavian Belt”
Rezultat de excepție al unui tânăr sportiv dorohoian. Acesta a câștigat centura la categoria 48 de kilograme, la Turneul Internațional de Box „Moldavian Belt”, editia 42, desfășurat la Iași, în data de 27 august. Rezultatul tânărului dorohoian este cu atât mai notabil cu cât a venit după doar câteva luni de la începutul antrenamentelor în cadrul Club Sportiv Municipal Box Dorohoi.
DISTRIBUIE           

Mădălin Băncescu are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Liceul „Regina Maria”. El a ajuns să boxeze, în cadrul turneului de la Iași, în urma unei invitații venită din partea Federației Române de Box, după ce a disputat anterior șase meciuri de calificare în Botoșani, Suceava și Roman.

În cadrul Turneului Internațional de Box „Moldavian Belt”, unde au participat sportivi din 16 țări, Mădălin Băncescu a luptat în finală, pentru centură, la categoria 48 de kilograme (semimuscă), în compania lui Liviu Bou, din Rovinari, campion al lotului României. Meciul a avut trei reprize a câte trei minute fiecare iar la final arbitrii au decis în unanimitate victoria dorohoianului Mădălin Băncescu.

M-am apucat de box la vârsta de 15 ani. Am făcut kickboxing prima oară, la o sala din Dorohoi, până s-a deschis clubul de box, în ianuarie 2022. Am simțit că nu mă atrage kickboxing și am mers spre boxul englez, tradițional. Emoțiile au fost mari și după obținerea centurii. M-am consultat cu maeștrii, am văzut ce am făcut bine și ce am făcut greșit, acum trebuie să-mi corectez greșelile. Sper să ajung la Campionatul Național de Tineret, care va avea loc în luna septembrie sau octombrie și poate să prind un loc la lotul național”, a declarat Mădălin Băncescu care a fost felicitat la finalul meciului și de către președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea.

Pe lângă rezultatul excelent obținut la box, Mădălin Băncescu este și un elev cu rezultate foarte bune la învățătură, toate acestea fiind dublate de un bun simț și un comportament plin de respect față de cei din jur.

Mădălin Băncescu este legitimat la Club Sportiv Municipal Box Dorohoi, club înființat în acesta an. Rezultatul notabil obținut se datorează și stafului tehnic din care fac parte foste glorii ale boxului dorohoian, foști participanți, înainte de 1989, la competițiile naționale de profil.

Este vorba de Vali Topală, antrenor și președintele clubului. „Deținem Certficat de identitate sportivă, eliberat de Ministerul Sportului și suntem afiliați la Federația Română de Box. Demersurile pentru înființarea clubului le-am început prin ianuarie 2022, în urma discuției cu mai mulți foști boxeri din Dorohoi și cu primarul Dorin Alexandrescu, care pe vremuri, la IMUG, în urmă cu peste 30 de ani, a fost președintele Secției de box a întreprinderii, așa cu era pe vremea aceea. Acum am reușit să aducem la Dorohoi un titlu, din cele 12 centuri puse în joc de Federația Română de Box, în cadrul Turneului Internațional de la Iași, unde au participat 16 țări. O centură a ajuns la noi., a declarat Vali Topală, antrenor și președinte al Club Sportiv Municipal Box Dorohoi.

Din staful tehnic mai fac parte Savin Duțu, antrenor coordonator, cu peste 35 de ani de experiență, fost campion național de juniori la un club din Galați, Nicu Crihan, fost finalist la competițiile zonale și la campionatele naționale, acum instructor de box în cadrul clubului, cu dosar depus la Școala Națională de Antrenori și Mihai Căbulcă, la fel, fost boxer cu rezultate notabile la acea dată, în prezent instructor de box în cadrul clubului, având și el depus dosarul la Școala Națională de Antrenori.

Sala de antrenament este situată vis-a vis de Școala Profesională Specială „Ion Pillat”, „de la brazi”, în una din sălile clădirii unde au învățat în ultimii ani câteva clase ale Colegiului Național „Grigore Ghica”, înainte să se mute în localul renovat de pe strada AI Cuza.

Antrenamentele se desfășoară luni, miercuri și vineri între orele 17 – 19.

Până în prezent, 19 copii și tineri de la CSM Box Dorohoi sunt legitimați de către federație.

 

Vezi VIDEO cu meciul disputat de Mădălin Băncescu începând cu minutul 36,30

 

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Jandarmii vor asigura ordinea și siguranța publică la meciul de fotbal dintre FC Botoșani și Rapid București
Principalele intrigi din sezonul 23/24 al campionatului de fotbal al României 
Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Oțelul Galați
Tânăr boxer al CSM Box Dorohoi medaliat cu bronz la Cupa României de Cadeți Masculin - FOTO
DOROHOI - Eveniment sportiv desfășurat în municipiu, după 34 de ani - VIDEO&FOTOGALERIE
Măsuri de ordine la meciul de fotbal F.C. Botoșani – Universitatea Cluj
Dorohoianul Mădălin Băncescu pe podiumul Campionatului Național de Box
Cupa liceelor la MTB
Sondaj
Credeți că Marius Budăi a procedat corect demisionând din funcția de ministru al Muncii?
Cele mai citite
UPDATE - Accident rutier spectaculos și grav în același timp, petrecut în miez de noapte la ieșirea din Dorohoi - FOTOGALERIE
2028
APEL UMANITAR - La doar 6 anișori Ioana înfruntă cancerul. Tratament administrat de urgență în Italia
987
Pirat auto sancționat de către polițiști!
664
O persoană decedată și alta spitalizată în urma unui accident rutier petrecut în această noapte
585
Șofer de autobuz atacat de doi tineri din Dorohoi. Jandarmii au găsit asupra acestora arme albe și le-au întocmit dosar penal
569
„Cetățean centenar” din Dorohoi sărbătorit de către rude și autorități
552
Bărbat dat dispărut. S-a externat din spital și nu a mai ajuns acasă
544
Mesaj de condoleanțe transmis de personalul Spitalului Municpal Dorohoi
490
Seminarul Teologic din Dorohoi la centenar (1923 – 2023) - FOTOGALERIE
439
DAS Dorohoi organizează concurs pentru angajare!
419
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie pentru lemne combustibili solizi şi/sau petrolieri pentru luna august
DAS Dorohoi - Nunta de Aur: Anunț privind cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie în anii 2022 - 2023, căsătorite în Dorohoi sau în alte localități, cetățeni ai urbei noastre
DAS Dorohoi organizează concurs pentru angajare!
DAS Dorohoi - Anunț angajare!
„Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului”, proiect transfrontalier derulat de Primăria Dorohoi și Primăria Ungheni din Republica Moldova
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord