Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Dorohoiul are un nou campion. După 30 de ani boxul reînvie în municipiul nostru - VIDEO&FOTO
Dan MăzurașuData 05.09.2022 - 10:56:57
Sport
Madălin Băncescu, campion la categoria 48 de kilograme, în cadrul Turneului Internațional de Box „Moldavian Belt”
Rezultat de excepție al unui tânăr sportiv dorohoian. Acesta a câștigat centura la categoria 48 de kilograme, la Turneul Internațional de Box „Moldavian Belt”, editia 42, desfășurat la Iași, în data de 27 august. Rezultatul tânărului dorohoian este cu atât mai notabil cu cât a venit după doar câteva luni de la începutul antrenamentelor în cadrul Club Sportiv Municipal Box Dorohoi.
DISTRIBUIE           

Mădălin Băncescu are 17 ani și este elev în clasa a XI-a la Liceul „Regina Maria”. El a ajuns să boxeze, în cadrul turneului de la Iași, în urma unei invitații venită din partea Federației Române de Box, după ce a disputat anterior șase meciuri de calificare în Botoșani, Suceava și Roman.

În cadrul Turneului Internațional de Box „Moldavian Belt”, unde au participat sportivi din 16 țări, Mădălin Băncescu a luptat în finală, pentru centură, la categoria 48 de kilograme (semimuscă), în compania lui Liviu Bou, din Rovinari, campion al lotului României. Meciul a avut trei reprize a câte trei minute fiecare iar la final arbitrii au decis în unanimitate victoria dorohoianului Mădălin Băncescu.

M-am apucat de box la vârsta de 15 ani. Am făcut kickboxing prima oară, la o sala din Dorohoi, până s-a deschis clubul de box, în ianuarie 2022. Am simțit că nu mă atrage kickboxing și am mers spre boxul englez, tradițional. Emoțiile au fost mari și după obținerea centurii. M-am consultat cu maeștrii, am văzut ce am făcut bine și ce am făcut greșit, acum trebuie să-mi corectez greșelile. Sper să ajung la Campionatul Național de Tineret, care va avea loc în luna septembrie sau octombrie și poate să prind un loc la lotul național”, a declarat Mădălin Băncescu care a fost felicitat la finalul meciului și de către președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea.

Pe lângă rezultatul excelent obținut la box, Mădălin Băncescu este și un elev cu rezultate foarte bune la învățătură, toate acestea fiind dublate de un bun simț și un comportament plin de respect față de cei din jur.

Mădălin Băncescu este legitimat la Club Sportiv Municipal Box Dorohoi, club înființat în acesta an. Rezultatul notabil obținut se datorează și stafului tehnic din care fac parte foste glorii ale boxului dorohoian, foști participanți, înainte de 1989, la competițiile naționale de profil.

Este vorba de Vali Topală, antrenor și președintele clubului. „Deținem Certficat de identitate sportivă, eliberat de Ministerul Sportului și suntem afiliați la Federația Română de Box. Demersurile pentru înființarea clubului le-am început prin ianuarie 2022, în urma discuției cu mai mulți foști boxeri din Dorohoi și cu primarul Dorin Alexandrescu, care pe vremuri, la IMUG, în urmă cu peste 30 de ani, a fost președintele Secției de box a întreprinderii, așa cu era pe vremea aceea. Acum am reușit să aducem la Dorohoi un titlu, din cele 12 centuri puse în joc de Federația Română de Box, în cadrul Turneului Internațional de la Iași, unde au participat 16 țări. O centură a ajuns la noi., a declarat Vali Topală, antrenor și președinte al Club Sportiv Municipal Box Dorohoi.

Din staful tehnic mai fac parte Savin Duțu, antrenor coordonator, cu peste 35 de ani de experiență, fost campion național de juniori la un club din Galați, Nicu Crihan, fost finalist la competițiile zonale și la campionatele naționale, acum instructor de box în cadrul clubului, cu dosar depus la Școala Națională de Antrenori și Mihai Căbulcă, la fel, fost boxer cu rezultate notabile la acea dată, în prezent instructor de box în cadrul clubului, având și el depus dosarul la Școala Națională de Antrenori.

Sala de antrenament este situată vis-a vis de Școala Profesională Specială „Ion Pillat”, „de la brazi”, în una din sălile clădirii unde au învățat în ultimii ani câteva clase ale Colegiului Național „Grigore Ghica”, înainte să se mute în localul renovat de pe strada AI Cuza.

Antrenamentele se desfășoară luni, miercuri și vineri între orele 17 – 19.

Până în prezent, 19 copii și tineri de la CSM Box Dorohoi sunt legitimați de către federație.

 

Vezi VIDEO cu meciul disputat de Mădălin Băncescu începând cu minutul 36,30

 

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Cupa liceelor la MTB
Măsuri de ordine la meciul de fotbal F.C. Botoșani – Universitatea Cluj
DOROHOI - Începe a doua ediție a Taberei de fotbal „Sport Doro Camp’’
Pompierii botoșăneni, campioni la minifotbal pe Moldova
Start într-o nouă provocare pentru pompierul botoșănean Iulian Rotariu
Măsuri de ordine la meciul de fotbal F.C. Botoșani – F.C.U. Craiova 1948
Clubul ACS Juniorul Dorohoi a deschis o secție de înot. Cursurile încep de marțea viitoare
Măsuri de ordine si siguranță publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani - F.C.V. Farul Constanța
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-0.74 °C
Minim: -2.51 °C
Maxim: 1.23 °C
Cele mai citite
În atenția pacienților Spitalului Municipal Dorohoi!
5359
Dorohoian mort din cauza neglijenței constructorilor. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă - FOTOGALERIE
3650
Mesaj de condoleanțe din partea conducerii CSM Box Dorohoi la moartea antrenorului coordonator Savin Duțu
2890
Tragic! Femeia din Botoșani dată dispărută a fost găsită. Decedată!
1963
Bărbat reținut pentru hărțuire sexuală
1078
Dorohoienii așteptați joi, 1 Decembrie, în număr cât mai mare la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României. Pe lângă festivități, au fost pregătite 1000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert
585
DOROHOI sărbătorește Ziua Națională a României – Programul Zilei de 1 Decembrie 2022
532
Bărbat din Lozna reținut pentru refuz de prelevare de mostre biologice de sânge
515
FOTO - Bărbat din comuna George Enescu spitalizat după ce a suferit arsuri, pe mai bine din jumătatea corpului, în urma unui incendiu. Pompierii dorohoieni au eliminat pericolul de explozie cauzat de o butelie plină cu gaz
465
Tată și fiu rămași fără casă în urma unui incendiu devastator
417
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - Anunț LICITAȚIE cu strigare pentru vânzarea unor terenuri
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Primăria Dorohoi – Anunţ consultare publică!
În atenţia cetaţenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
Cât de scump este jocul tău favorit de noroc?
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord