Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Droguri de risc descoperite asupra unui cetățean străin care s-a prezentat în PTF Sculeni. Șoferul, propus pentru arestare preventivă pentru 30 de zile
Realitatea DorohoianăData 06.09.2023 - 08:26:46
Infractional
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu lucrători vamali au depistat un cetățean polonez care s-a prezentat la control sub influența substanțelor interzise, iar în mijlocul de transport pe care îl conducea, lucrătorii noștri au descoperit substanţe susceptibile a face parte din categoria drogurilor de mare risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
DISTRIBUIE           

În data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un cetățean polonez, în vârstă de 40 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Polonia.

La control, polițistul de frontieră a observat că persoana are un comportament suspect, fapt pentru care a înaintat lucrătorilor vamali solicitarea efectuării unui control amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperită, pe bancheta față a microbuzului și în locul de dormit sub salteaua patului în două pachete de țigări, învelită în folie din material plastic transparent, o substanță solidă de culoare albă, cristalizată, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de mare risc (amfetamină). Aceeași substanță a mai fost descoperită și în scaunul șoferului, în două tuburi de suplimente alimentare, dar și un recipient din sticlă, ce conținea o cantitate de lichid de culoare maro, susceptibil a fi ulei CBD .

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră au informat lucrătorii din cadrul BCCO Iași și ai Biroului Poliției Rutiera Iași, care s-au prezentat în scurt timp la fața locului, în vederea testării persoanei, rezultatul fiind pozitiv la amfetamină. Pentru prelevarea de probe biologice, persoana a fost condusă la Institutul de Medicină Legală Iași.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanța descoperită îi aparţine şi a achiziționat-o pentru consum propriu.

Substanțele descoperite (aproximativ 20 grame substanță solidă și substanța lichidă) au fost ridicate, ambalate, sigilate și trimise spre expertiză la un laborator de specialitate.

Cazul a fost preluat de către lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Iași, abilitați să efectueze cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Iași, pentru săvârșirea infracţiunilor de  introducerea în țară de droguri de risc, fără dreptdeținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ieri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Intervenții ale polițiștilor botoșăneni, în Dorohoi, Săveni, Darabani și Bucecea, în cadrul acțiunii BLOCADA
Patru societăți comerciale, cu peste 100 de angajați străini, controlate de către polițiștii de imigrări din Botoșani
Botoșănean sancționat cu 4.000 de lei după ce a sunat la 112 anunțând fals existența unei bombe
Bărbat în stare de ebrietate, depistat la Horodiștea conducând un scuter, deși nu deținea permis de conducere
Acțiune a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice
Tânăr din Dângeni reținut pentru infracțiuni la regimul rutier
Autovehicul furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut
Intervenții ale polițiștilor botoșăneni
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
828
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
472
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
342
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
340
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
334
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
314
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
306
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
292
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord