Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Droguri de risc descoperite la graniță, în cizma unei femei. Persoana, propusă pentru arestare preventivă pentru 30 de zile
Realitatea DorohoianăData 11.05.2024 - 18:18:11
National
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu lucrători vamali au descoperit în bagajul unei tinere din Spania, 86 de grame substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea femeii, pentru săvârșirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc.
DISTRIBUIE           

În data de 09 mai a.c., în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din România o tânără din Spania, în vârstă de 36 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova. Femeia era însoțită de doi cetățeni moldoveni, iubitul său în vârstă de 36 de ani și șoferul mijlocului de transport, în vârstă de 27 de ani.

La control, polițistul de frontieră a înaintat lucrătorului vamal solicitarea efectuării unui control amănunțit asupra persoanei și mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperită, în bagajul personal al femeii, ascunsă în interiorul unei cizme, învelită în folie din material plastic transparent, o pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră au informat lucrătorii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, care s-au prezentat în scurt timp la fața locului, în vederea testării substanței descoperite, rezultatul fiind pozitiv la ketamină (drog de risc).

Cele trei persoane au fost conduse la sediul BCCO Iași pentru cercetări, ulterior la Institutul de Medicină Legală Iași pentru prelevarea de probe biologice.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat poliţiştilor de frontieră că substanța descoperită îi aparţine şi a achiziționat-o pentru consum propriu, la recomandarea unui terapeut, fără a avea documente justificative în acest sens, convinsă fiind că este un remediu pentru dureri abdominale.

Substanța descoperită (86 de grame) a fost ridicată, ambalată, sigilată și trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

Cazul a fost preluat de către lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, abilitați să efectueze cercetări, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Iași, pentru săvârșirea infracţiunilor de contrabandă calificată și introducerea sau scoaterea din țară de droguri de risc, fără drept.

Ieri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a persoanei, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
APEL UMANITAR - 1,2 milioane de euro - prețul pus pe viața unui bebeluș de un an și 6 luni și a fratelui său. Află cum poți fi TU salvarea lor! - FOTO
APEL UMANITAR - Boala care i-a furat unui băiețel de 6 anișori zâmbetul și libertatea de a se juca - FOTO
Document cu viză falsificată, descoperit la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași
S‑a coborât Sfânta Lumină la Ierusalim
Cetățean moldo-român arestat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți - FOTO
Pește ocrotit de lege găsit în portbagajul unui bărbat
APEL UMANITAR - Suferința unui copil de 6 anișori. De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător - FOTO
Peste 200 de sticle de vin nedeclarate la intrarea în ţară, descoperite de polițiștii de frontieră
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
827
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
341
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
332
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
308
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
305
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
291
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord