Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Elevi recompensați cu o vizită la Muzeul Militar Național și Palatul Parlamentului de deputatul Alexandra Huțu - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 09.11.2023 - 15:28:11
Politic
Elevii și profesorii îndrumători care au participat la concursul „Eroul de lângă mine” organizat în primăvara acestui an, dar și reprezentanții Asociației Cultul Eroilor și Asociației Veteranilor de Război din Botoșani au primit invitația din partea deputatului Alexandra Huțu de a vizita la București în data de 8 noiembrie, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand” și Palatul Parlamentului.
DISTRIBUIE           

Acestora li s-a adăugat un grup de elevi de la Școala Gimnazială din Vârfu Câmpului, voluntari permanenți la activitățile de comemorare și promovare a veteranilor și eroilor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate şi pentru apărarea țării şi întregirea neamului.

Am fost onorată să fiu organizatorul acestei excursii pentru delegația botoșăneană. Îmi exprim întreaga apreciere față de implicarea pe care atât elevii, cât și profesorii acestora o arată față de valorile istorice locale. Sunt convinsă că și prin intermediul vizitei la Muzeul Militar Național, una dintre instituțiile culturale de prestigiu care joacă un rol important în promovarea tradițiilor istorico-militare ale Armatei Române, am reușit să aducem cultul eroilor mai aproape de tânăra generație”, a declarat Alexandra Huțu.

Parlamentara social-democrată îi încurajează pe toți cei care simt românește să sprijine activitățile desfășurate în spiritul istoric românesc, mai ales pe cele cu și pentru copii. Fiecare român are datoria morală să își cinstească istoria și să transmită cultul eroilor generațiilor mai tinere, pentru ca, la rândul lor, să îl transmită generațiilor viitoare.

Le mulțumesc în primul rând părinților pentru că au avut încredere în noi și și-au dat acordul pentru ca elevii să facă deplasarea la București. Le mulțumesc profesorilor, conducerilor Asociației Cultul Eroilor și Asociației Veteranilor de Război din Botoșani, precum și colegilor mei social-democrați pentru că mi-au fost alături în organizarea acestei frumoase activități”, a completat deputatul botoșănean.

Alexandra Huțu este inițiatorul concursului „Eroul de lângă mine”, care a debutat în județul Botoșani în luna martie a acestui an, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război și care a avut ca scop încurajarea și facilitarea dialogului între generații, stimularea sentimentului de prețuire a eroilor, precum și conștientizarea valorii inestimabile a veteranilor de război din comunitățile locale botoșănene.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
(P) Valeriu Iftime - “Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet” - VIDEO
(P) Lucian Trufin „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”
(P) Despre modelele în administrație și eșecul județului Botoșani - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”
(P) Cum va arăta programul „RESPECT PENTRU PACIENȚI” anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani
(P) Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom construi 3 spitale noi în județ” - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă”
Deputat Alexandra Huțu: „Vești bune de Ziua Familiei pentru cuplurile care vor să devine părinți: Programul Național pentru creşterea natalităţii continuă și în acest an.”
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
828
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
342
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
334
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
312
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
306
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
292
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord