La Școala Rădăuți-Prut, coordonați de către Covaș Simona, Matei Ionela Carmen, Postolachi Vasile, elevii claselor V – VIII au pregătit un emoționant program de poezii și cântece, închinate memoriei eroilor neamului românesc. Elevii au fost susținuți și de către ,,tânăraˮ pensionară Lador Cristina. Activitatea s-a desfășurat la monumentul eroilor din cimitirul satului unde, părintele Rumega Costel a oficiat o slujbă de pomenire iar elevii au depus o coroană de flori. Menționăm că activitatea s-a defășurat în colaborare cu Postul de Poliție, reprezentat de către domnul Vrabie Claudiu.
Elevii au purtat cu mândrie portul popular și au fluturat în vânt steagul românesc.
La Școala Miorcani activitatea s-a desfășurat la monumentul eroilor din curtea bisericii unde elevii, coordonați de către Luchian Mirela, Gavrilescu Oana Mihaela și Rumega Mihaela au comemorat eroii neamului românesc prin cuvântări, poezii, cântece și depunere de flori. Preotul satului, Hrușcă Remus a suținut slujba de pomenire a celor care, prin sacrificiul lor, au reușit să mențină integritatea teritorială a țării noastre.
La Școala Viișoara activitatea s-a desfășurat atât la Viișoara Mică cât și la Viișoara Mare. La Viișoara Mică, piticii claselor I – III au confecționat steaguri tricolore, au realizat un proiect tip panou despre eroii neamului, au rostit poezii și cântece, toate sub îndrumarea doamnelor învățătoare, Bahrin Denise Layla și Moscalu Maria. La Viișoara Mare, sub atenta supraveghere a cadrelor Epure Violeta, Băeșu Marius, Midoschi Veronica, dar și a doamnei secretare Râmbu Elena, elevii claselor V-VIII au participat la slujba de pomenire a eroilor ținută de preotul Condurache Marius Mihail. Elevii doamnei învățătoare Bahrin Denise Layla, îmbrăcați în costume populare au reciat poezii la monumentul eroilor, iar ceilalți elevi au depus flori.
La Școala Păltiniș, responsabila activității a fost doamna Maria Tomacu care a reușit să mobilizeze elevii pentru a cinsti eroii care și-au îndeplinit misiunea vieții lor prin jertfirea totală pe altarul patriei. Doamna Tomacu a rostit o parte din numele erolior satului iar copiii au recitat poezii, au intonat Imnul național și, mai ales Imnul Eroilor care, prin glasul acestor copii, a fost și mai pătrunzător. De asemenea, elevii clasei a IV-a, coordonați de doamna Cheptroșu Vica, au îmbogățit cu poeziile și cântecele lor frumoasa activitate. Mai mult, preșcolarii și elevii claselor primare și gimnaziale au depus flori la monumentul eroilor din curtea bisericii.
Ziua Eroilor este ziua împlinirilor naționale și o zi de rugăciune. Ziua Eroilor este o zi de admirație și entuziasm. Este o zi de respect și răspundere iar noi trebuie să cinstim cum se cuvine jertfa lor, să fim mândri de cei care au luptat pentru apărarea patriei și au sângerat pentru viitorul ei.
Consilier educativ, prof. Ceică Cristina Luminița