Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Florin Gavril: „9,1 milioane de lei pentru dezvoltarea serviciilor sociale din județ”
Realitatea DorohoianăData 09.01.2024 - 16:28:06
Politic
Trei noi contracte finanțate prin intermediul PNRR asigură 9,1 milioane de lei pentru dezvoltarea serviciilor sociale în județul Botoșani.
DISTRIBUIE           

Luni, 8 ianuarie 2024, la Guvernul României, primarii Maria Huțu (Vârfu Câmpului) și Romică Magopeț (Ibănești), precum și Doina Nacu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani (DGASPC), au participat la ceremonia de semnare a primelor contracte de finanțare din PNRR, selectate în cadrul apelurilor de proiect din componenta C13 – Reforme sociale, gestionată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. La eveniment a participat și social-democratul botoșănean Florin Gavril, consilier de stat.

În cele două comune se vor construi câte un centru de zi pentru persoane cu dizabilități, iar DGASPC va moderniza Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități. Investițiile contribuie la prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități, respectiv creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viață independentă și integrare în comunitate.

Serviciile sociale din județul Botoșani se dezvoltă prin PNRR, iar investițiile în acest domeniu vor determina sporirea accesului persoanelor cu dizabilități la servicii de calitate. Cu siguranță vom înregistra o îmbunătățirea a calității vieții beneficiarilor și o creștere a gradului de incluziune socială. Felicit autoritățile locale pentru implicarea în dezvoltarea serviciilor sociale, de care persoanele vulnerabile au atâta nevoie”, a declarat Florin Gavril.

Pe lângă serviciile sociale pe care le diversifică și dezvoltă mai multe primării botoșănene, Consiliul Județean Botoșani, prin DGASPC, a implementat mai multe proiecte care să îmbunătățească serviciile sociale, finanțate fie din fonduri europene, naționale sau județene.

Fondurile obținute vor contribui la consolidarea și extinderea serviciilor oferite persoanelor cu dizabilități, acest proiect alăturându-se celorlalte investiții implementate deja sau aflate în curs de implementare. Proiectul DGASPC prevede atât lucrări de reabilitare a Ambulatoriului de servicii de recuperare neuromotorie, cât și dotări cu aparatură de ultimă generație care să crească șansele de recuperare neuromotorie a persoanelor cu dizabilități. Obiectivul nostru, al Consiliului Județean, este să demarăm și să ducem la bun sfârșit cât mai multe investiții, pentru a asigura cele mai bune condiții persoanelor care au nevoie de serviciile specialiștilor DGASPC”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: Un viaduct nou pe Drumul Național 29D, Botoșani – Ștefănești
Comunicat Andrei Drancă, deputat USR: Guvernul a avizat negativ legea care interzice reclamele la jocurile de noroc
Alexandra Huțu: „Peste 17 milioane de euro atrași în județul Botoșani din PNRR pentru proiecte de extindere a sistemelor de apă și canalizare!”
Autostradă pentru Botoșani - FOTO
Campania AUR „Iarna Românilor” la Șendriceni. Locuitorii comunei și-au spus nemulțumirile
Alexandra Huțu: „Suntem cu un pas mai aproape ca data de 24 august să devină oficial Ziua Prizonierilor de război români”
PSD Botoșani: „Munca primarilor din Botoșani, recunoscută la nivel național!” - FOTO
Alexandra Huțu: „Am votat legea prin care emiterea ordinului de protecție se extinde pentru toate actele de violență.”
Sondaj
Cele mai citite
„Rost și rânduială în satul românesc”, carte lansată la Biblioteca Municipală Dorohoi, în prezența unui public elevat - FOTOGALERIE
634
Bărbați reținuți pentru tentativă de omor
426
APEL UMANITAR - Ajută-l pe Luca, un băiețel curajos de numai 7 anișori, să câștige a doua bătălie împotriva cancerului - FOTO
388
Incendiu puternic la Liveni, provocat de mâncarea uitată pe aragazul lăsat aprins. Trei butelii au explodat până la sosirea pompierilor
358
Casă în pericol din cauza coșului de fum necurățat de funingine!
358
Incendiu la Dumeni. Anexă în flăcări din cauza unei candele lăsată aprinsă
351
Tânără din Republica Moldova, căutată de autoritățile din Germania pentru furt, depistată și reținută la graniță
343
DOROHOI - Absolvenți de succes CNGG: Andrei Rașcu – ambiție, pasiune, reușită - FOTOGALERIE
341
Acțiune a polițiștilor din Dorohoi
319
Droguri descoperite de către jandarmi, ascunse în pachete de țigări, în mașina unui tânăr din Botoșani
316
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS DOROHOI - Precizări privind perioada de minim două luni rezervate celuilalt părinte pentru indemnizația de creștere a copilului
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu și a angajaților primăriei Dorohoi, la decesul unuia dintre colegi
VÂND CASĂ ÎN DARABANI
De Valentine's Day împarte dragostea la Pensiunea Splendid!
DAS Dorohoi - Acordarea venitului minim de incluziune
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord