Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Valeriu Iftime: Împreună, aducem botoșănenii acasă - VIDEO
Realitatea DorohoianăData 14.05.2024 - 10:30:02
Politic
Acum aproximativ 3 săptămâni plecam la Londra, ca să îi întâlnesc pe câțiva dintre botoșănenii noștri care au ales să se stabilească acolo. Cum altfel să încerc să îi ajut dacă nu îi ascult mai întâi, dacă nu aflu de la ei ce i-a împins să își ia rămas bun de la familii?
DISTRIBUIE           

Nimic nu avea să mă pregătească, însă, pentru marea de dor pe care aveam să le-o citesc în privire și zecile de motive pentru care viitorul, pentru ei, nu mai era în Botoșani. Când am auzit că județul, acasă, nu mai e o opțiune, că traiul a devenit insuportabil din cauza lipsei locurilor de muncă, a salariilor prea mici, care generau griji lună de lună, m-am întristat enorm. Dar m-a și motivat în același timp.

Ziua Internațională a Dorului are o însemnătate și mai puternică pentru mine după această vizită. Botoșaniul însuși, și nu o zic cu inimă ușoară, este un județ al dorului. Dorul față de copiii lăsați în grija bunicilor, de locurile lăsate în urmă, care poartă atâtea amintiri, al căror specific nu poate fi înlocuit.

Mi-am făcut o promisiune când am ajuns înapoi în țară: să fac tot ce îmi stă în putere să îi aduc pe botoșăneni acasă, la familiile lor, să îi conving pe cei rămași că Botoșaniul înseamnă nu doar trecutul și prezentul, ci și viitorul lor. Să mă asigur că nu vom abandona niciodată lupta pentru condiții mai bune, pentru un trai așa cum și-l doresc.

Botoșănenii de peste granițe știu că lupta cu dorul de familie este cea mai grea luptă. Noi, cei de acasă, avem datoria de a lupta pentru ei, să creăm motive reale pentru care merită să se întoarcă acasă.

Va fi o provocare, e adevărat. Nu se va întâmpla nimic peste noapte, nici nu promit așa ceva. Este esențial ca factorii de decizie de la nivel județean să se implice activ și să conștientizeze că progresul unui județ nu constă doar în ceremonii și amenajare peisagistică. Principalul obiectiv este atragerea investițiilor și stimularea dezvoltării locale. Ca să îl putem atinge, avem nevoie de o înțelegere profundă a exodului cu care ne confruntăm și o viziune clară asupra soluțiilor.

C.M.F. 21240015

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
(P) Valeriu Iftime - “Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet” - VIDEO
(P) Lucian Trufin „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”
(P) Despre modelele în administrație și eșecul județului Botoșani - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”
(P) Cum va arăta programul „RESPECT PENTRU PACIENȚI” anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani
(P) Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom construi 3 spitale noi în județ” - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă”
Deputat Alexandra Huțu: „Vești bune de Ziua Familiei pentru cuplurile care vor să devine părinți: Programul Național pentru creşterea natalităţii continuă și în acest an.”
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
828
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
341
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
334
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
312
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
306
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
292
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord