Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Începutul de incendiu de ieri, de la Școala Generală nr. 14 din Botoșani, în atenția Prefecturii
Realitatea DorohoianăData 15.11.2022 - 14:34:25
Administratie
Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, astăzi, 15 noiembrie 2022, în Sala Ștefan Luchian, din Palatul Administrativ, o ședință de lucru pentru a analiza incidentul de ieri de la Școala Generală nr. 14 din municipiul Botoșani și pentru a dispune măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente.
DISTRIBUIE           

La întâlnire au participat inspectorul șef al IPJ Botoșani, inspectorul șef al IJJ Botoșani, inspectorul șef al ISU Botoșani, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani, conducerea Școlii Generale nr. 14 Botoșani, reprezentanți ai Primăriei Botoșani și șeful SVSU Botoșani.

Ieri, în jurul orei 10:15, la etajul I al Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Botoșani, la unul dintre grupurile sanitare ale elevilor a ars lampa de iluminat și instalația electrică. S-au degajat cantități mari de fum, s-a declanșat alarma de incendiu și s-a procedat la evacuarea organizată a elevilor, a cadrelor didactice, a personalului auxiliar și nedidactic și a fost apelat serviciul de urgență 112.

În urma verificărilor efectuate s-au constatat următoarele:
- În tabloul principal montat la parterul clădirii (TEG Parter), siguranța tetrapolară de 25A pentru circuitul care duce la tabloul electric de la etajul 1 (TE1), este arsă și topită la contactul de pe Nul și cablul cu izolația topită.
- Contactul imperfect al coloanei care alimentează tabloul electric de la etajul 1 (TE1), se datorează cablului de aluminiu.

Instalația electrică a Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani a fost verificată în data de 1 august 2022, conform buletinelor de verificare. Deoarece instalația electrică este veche și cu conductor de aluminiu, se recomandă reabilitarea instalației electrice și înlocuirea siguranțelor neconforme și necalibrate cu circuitele destinate.

La întâlnirea de astăzi, s-a hotărât solicitarea unor verificări suplimentare legislației în vigoare pentru instalațiile electrice din unitățile de învățământ din județul Botoșani, de unde să reiasă dimensionarea lor în raport cu consumul suportat, realizarea unei situații cu vechimea instalațiilor electrice și tipul conductorilor electrici.

Prefectul județului le-a solicitat reprezentanților ISU Botoșani și ISJ Botoșani, realizarea unui calendar de acțiune pentru realizarea acestor verificări a instalațiilor electrice din toate unitățile de învățământ din județul Botoșani.

Totodată, prefectul județului Botoșani a reiterat apelul către directorii unităților de învățământ să solicite alocări bugetare de la primării pentru realizarea verificării unităților școlare și dotarea lor cu instalații de prevenire a incendiilor.

”Cu siguranța copiilor nu ne jucăm, iar faptul că în situația de ieri, a funcționat instalația de prevenire a incendiilor, s-a declanșat alarma de incendiu, iar personalul Școlii Generale nr. 14 Botoșani a acționat corespunzător, a condus la evitarea unui dezastru. Am decis astăzi să solicităm evaluarea instalațiilor electrice de către firme specializate a tuturor unităților școlare din județ pe parcursul următoarelor luni. Fac un apel la reprezentanții unităților administrativ-teritoriale să asigure bugetele necesare pentru realizarea acestor evaluări și pentru dotarea școlilor cu instalații de prevenire a incendiilor,” a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Comunicat CJ - Proiect pentru promovarea turistică a județului depus la finanțare transfrontalieră de Consiliul Județean Botoșani
Comunicat CJ: Un nou proiect pentru sănătatea botoșănenilor, în valoare de 5,5 milioane de lei
Proiect depus de Consiliul Județean pentru grădină terapeutică și alei senzoriale la Școala Specială „Ion Pillat” Dorohoi
Sanatoriul Podriga va fi consolidat seismic - FOTO
Proiect transfrontalier pentru dotarea Școlii Populare de Artă „George Enescu”
Planul de Amenajarea Teritoriului Județean, actualizat cu bani din PNRR
15 ianuarie - Ziua Culturii Naționale! Mesajul prefectului Sorin Cornilă - FOTOGALERIE
Prefectul județului a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară. Cursuri suspendate la patru școli și două drumuri județene închise circulației
Sondaj
Cele mai citite
Autostradă pentru Botoșani - FOTO
1187
Doliu la Detașamentul de pompieri Dorohoi. Anunțul făcut de către foștii colegi
916
Dependența de jocurile de noroc dezbătută de preoții Protopopiatului Dorohoi în cadrul ședinței lunare - FOTO
746
Campania AUR „Iarna Românilor” la Șendriceni. Locuitorii comunei și-au spus nemulțumirile
694
Bărbat din Lozna prins la Dorohoi conducând cu permisul suspendat
554
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu și a angajaților primăriei Dorohoi, la decesul unuia dintre colegi
529
„Rost și rânduială în satul românesc”, carte lansată la Biblioteca Municipală Dorohoi, în prezența unui public elevat - FOTOGALERIE
445
Poeți consacrați alături de elevii Colegiului Național ”Grigore Ghica”, de Ziua Națională a Lecturii - FOTO
346
APEL UMANITAR - Tânără de 24 de ani, pe lista pentru transplant de cord. Operația salvatoare: 31.000 de euro - FOTO
332
VÂND CASĂ ÎN DARABANI
257
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu și a angajaților primăriei Dorohoi, la decesul unuia dintre colegi
VÂND CASĂ ÎN DARABANI
De Valentine's Day împarte dragostea la Pensiunea Splendid!
DAS Dorohoi - Acordarea venitului minim de incluziune
Anunț deces: Alexandru Azoiței a trecut la cele veșnice
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord