Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Istoricul american Grant T. Harward vine la Dorohoi
Realitatea DorohoianăData 06.11.2024 - 21:40:37
Educatie
Autorul volumului „Războiul sfânt al României” se află într-un turneu în România în orașele Suceava, Dorohoi, Iași, Galați, Constanța și București.
DISTRIBUIE           

Într-un context european marcat de creșterea naționalismului și a extremismului, cartea „Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul” este o lectură esențială. Volumul demonstrează consecințele dezastruoase ale manipulării ideologice și ale urii etnice, subliniind totodată importanța asumării responsabilității istorice.

Istoricul american Grant T. Harward vine la Dorohoi.

Lansarea volumului „Războiul sfânt al României” și întâlnirea cu cititorii se desfășoară joi, 7 noiembrie, ora 11, la Muzeul de Istorie a Evreilor din Moldova de Nord „Shlomo David”

Participă alături de autor:

  • Lidia Baroi – profesor Colegiul Naționa „Gh. Ghica” Dorohoi

  • Luminița Anisia – director Biblioteca Municipală Dorohoi

Intrarea este liberă.

Autorul american va desfășura și o vizită în Dorohoi la Cimitirul evreiesc și la Biblioteca Municipală din Dorohoi.

Istoricul american Grant T. Harward se află în România la invitația Muzeului Național al Bucovinei, în colaborare cu Editura Corint.

Turneul va include vizite la locurile emblematice din perioada Holocaustului din România, întâlniri cu studenți, lansări și prezentări ale volumului „Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul”, apărut în acest an în colecția Corint Istorie.

În perioada 3-17 noiembrie, Grant Harward se întâlnește cu cititorii în orașele: Suceava, Dorohoi, Iași, Galați, Constanța și București.

 

 

Harward zugrăvește o imagine deosebit de convingătoare a modului în care evenimentele de pe linia frontului au influențat tratamentul aplicat evreilor în teritoriile ocupate. Combinând istoria militară cu perspectiva asupra motivației ideologice a armatei române, Războiul Sfânt al României constituie o importantă contribuție adusă la clarificarea acestui subiect.” LA Review of Books

Lucrarea istoricului american Grant T. Harward, Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul, propune o reevaluare a rolului pe care România l-a jucat în războiul declanșat de Germania nazistă împotriva Uniunii Sovietice la 22 iunie 1941, dintr-o perspectivă mai puțin abordată de istoriografia românească: aceea a motivațiilor rasiale și naționaliste care au stat la baza violențelor comise de trupele românești în teritoriile eliberate din Basarabia și nordul Bucovinei.” Mioara Anton - Institutul de Istorie „N. Iorga”

 

Despre autor:

Dr. GRANT T. HARWARD (n. 1986) este un istoric american care în prezent lucrează la US Army Center of Military History. Primul contact cu România l-a avut în perioada 2005 - 2007, când, în calitate de misionar al Bisericii Lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, a venit în țară, iar apoi a călătorit în mai multe orașe pentru a cercetare și documentare. A obținut licența în istorie la Brigham Young University (2009) și diploma de master la University of Edinburgh (2010). Cartea de față reprezintă teza sa de doctorat, susținută în 2018 la Texas A&M University. A fost lector în cadrul Auschwitz Jewish Center, bursier Fulbright în România și lector Mandel Center din cadrul US Holocaust Memorial Museum.

În acest an, Grant Harward a mai publicat o carte despre subiectul 23 august 1944, la editura britanică Osprey. Tilul volumului este Romania 1944. The Turning of Arms Against Nazi Germany

Parteneri instituționali ai turneului: Muzeul Național al Bucovinei, Primăria Dorohoi, Biblioteca Municipală Dorohoi, Muzeul de Istorie a Evreilor din Moldova de Nord „Shlomo David”, Biblioteca Academiei Române. Filiala Iași, Facultatea de Istorie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Istorie, Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Sosirea lui Moș Nicolae la Centrul de zi pentru copiii și tinerii cu dizabilități
DOROHOI - Suflet de român la Colegiul Național ”Grigore Ghica” - FOTO
Expoziție personală Liviu Șoptelea, la Muzeul Județean Botoșani
Polițiștii de prevenire lansează a X-a ediție a programului „Școala Siguranței Tedi”
DOROHOI - Colegiul Național “Grigore Ghica” reprezentat la Conferința anuală “Profesioniști pentru minori”
Comunicat Penitenciarul Botoșani - USV din nou alături de noi!
Manifestări culturale la Casa Memorială „Nicolae Iorga”
PARTENERIAT INSTITUȚIONAL PENTRU PREVENIREA DELINCVENȚEI JUVENILE
Sondaj
Cele mai citite
Accident rutier în urmă cu puțin timp!
560
DOROHOI - Suflet de român la Colegiul Național ”Grigore Ghica” - FOTO
509
Casă din Pomârla distrusă de un incendiu violent
317
Locotenent-colonelul Petrică Ciobănașu avansat în funcția de comandant al Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu prilejul Zilei Naționale. Alți pompieri din cadrul ISU Botoșani au fost avansați în grad - FOTOGALERIE
294
Manifestări de 1 Decembrie la Dorohoi
276
Femeie din Botașani dată dispărută!
252
ANUNȚ DECES
247
EXIT-POLL SOCIOPOL alegeri parlamentare 2024
242
Efective de jandarmi suplimentate în acest weekend
239
Magia Crăciunului a prins viață la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Dorohoi - FOTO
222
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Anunț de interes public pentru cetățenii  municipiului Dorohoi
ANUNȚ DECES
Spitalul Municipal Dorohoi - Depunere solicitare de emitere a acordului de mediu
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic primar, specialitatea medicină de laborator
Spitalul Municipal Dorohoi angajează asistent medical generalist pentru Secția Medicină Internă I
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord