Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Jandarmii botoșăneni evaluați de superiori. Conform bilanțului, ei au parcurs anul trecut aproximativ 170.000 de kilometri, de peste patru ori lungimea Ecuatorului
Realitatea DorohoianăData 20.01.2023 - 15:50:39
Local
Ieri după-amiază, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani s-a desfășurat ,,Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani în anul 2022".
DISTRIBUIE           

Activitatea, organizată în sistem videoconferință, a fost prezidată de generalul de brigadă Uzlău Liviu, prim-adjunctul inspectorului general și Șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, materialul de bilanț fiind prezentat de colonelul Boariu Cristian, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Anul 2022 a reprezentat o perioadă de adaptare pentru jandarmii botoșăneni, determinată de trecerea de la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, la gestionarea situației refugiaților din Ucraina, în urma conflictului armat declanșat în data de 24 februarie.

Obiectivele inspectoratului au fost adaptate la modificările situației operative, iar pentru gestionarea acesteia s-au executat peste 7500 de misiuni de ordine publică și acțiuni în comun cu alte structuri cu competențe în domeniu.

Jandarmii au acționat în sistem integrat, împreună cu structurile de poliție, poliție de frontieră și pompieri, în zona imediată a punctelor de trecere a frontierei de stat, pentru menținerea ordinii publice în zonele destinate asistenței, sprijinului umanitar și îndrumării persoanelor de naționalitate ucraineană. Efortul logistic a fost considerabil pe aceasta linie, pentru gestionarea situației nou apărute în județul Botoșani parcurgandu-se aproximativ 170.000 km, de peste 4 ori lungimea Ecuatorului.

În ceea ce privește asigurarea ordinii și siguranței publice, aproximativ 2500 de jandarmi au participat la 283 de misiuni la acțiuni de protest, manifestări cultural-artistice, religioase și jocuri sportive.

În anul precedent, au fost aplicate nu mai puțin de 3682 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 1.200.000 de lei și au fost executate 538 de mandate de aducere emise de organele judiciare.

Paza celor 18 obiective din competență, a transporturilor speciale, de bunuri și valori, precum și a corespondenței clasificate s-au desfășurat fără probleme, concomitent cu asigurarea ordinii interioare în 17 săli la instanțele de judecată.

Cele 815 acțiuni executate în cooperare cu alte instituții și-au atins scopul, fiind obținute rezultate pozitive în mai multe domenii de competență.

În anul 2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani își va concentra efortul în vederea consolidării climatului de ordine și siguranță publică în zona de responsabilitate, creșterii calității serviciului public oferit cetățenilor și asigurării securității obiectivelor din competență.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Bărbat din Săveni dat dispărut de către familie. Polițiștii cer sprijinul populației
Intervenție periculoasă a pompierilor botoșăneni
Peste 100 de incendii în județ, anul trecut, cauzate de instalațiile electrice defecte!
Elicopterul SMURD a fost chemat la Dorohoi pentru a prelua o femeie în stare gravă
Intervențiile pompierilor în ultimele ore
Pompier dorohoian decedat astăzi dimineață, la doar 45 de ani. Mesajul colegilor la vestea tragică
Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Botoșani, în luna decembrie 2022, a fost de 3,14%
Peste 500 de locuri de muncă disponibile astăzi în județ. Vezi LISTA comunicată de AJOFM
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-5.2 °C
Minim: -5.78 °C
Maxim: -2.14 °C
Cele mai citite
Spitalul Municipal Dorohoi ANGAJEAZĂ asistenți medicali. Vezi condițiile de concurs!
2913
Pompier dorohoian decedat astăzi dimineață, la doar 45 de ani. Mesajul colegilor la vestea tragică
2614
Femeie gasită moartă într-un pârâu. Ea fusese dată dispărută în urmă cu câteva zile
1694
ANGAJĂRI la Spitalul Municipal Dorohoi: Este nevoie de o infirmieră și doi asistenți medicali. Vezi condițiile de concurs
969
Dorohoian prins la volan, pe Bulevardul Victoriei, cu alcoolemie record
799
DOROHOI - Vând sau închiriez spațiu comercial în centrul municipiului
673
Accident rutier la Dorohoi. Unul dintre șoferi era sub influența alcoolului și a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge
562
Bărbat din Hilișeu Horia, condamnat pentru ucidere din culpă, identificat și escortat la penitenciar de către polițiști
510
Alte angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Trei asistenți medicali și o îngrijitoare, sunt noile posturi scoase la concurs
483
Bărbat din Neamț reținut de polițiștii dorohoieni. A înșelat o tânără prin metoda „șmen”
413
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi ANGAJEAZĂ consilier/psihopedagog special. Vezi condițiile de participare la concurs
Spitalul Municipal Dorohoi ANGAJEAZĂ o îngrijitoare și trei asistenți medicali generaliști. Vezi condițiile de participare la concurs
Alte angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Trei asistenți medicali și o îngrijitoare, sunt noile posturi scoase la concurs
Noi angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Sunt căutați doi asistenți medicali generaliști și un asistent medical balneofiziokinetoterapeut. Vezi condițiile de concurs!
DAS Dorohoi angajează consilier/psihopedagog special
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord