Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Lucian Trufin: „Patru măsuri anunțate de Guvern pentru sprijinirea Agriculturii arată viziune și determinare!”
Realitatea DorohoianăData 13.04.2022 - 08:58:28
Politic
Senator PSD Lucian Trufin
Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, senatorul Lucian Trufin, salută anunțul făcut de Guvernul României referitor la măsurile de sprijin pentru Agricultura românească.
DISTRIBUIE           

Toate cele 4 măsuri anunțate de Guvernul României pentru sprijinirea domeniului Agriculturii arată determinarea Coaliției de a investi și sprijini strategic domeniul, scopul final fiind PLUSVALOAREA. Toate cele 4 măsuri se completează și fac parte dintr-o strategie unitară. În primul rând ai nevoie de forță de muncă – așadar Guvernul anunță salariul minim brut din agricultură la valoarea de 3000 de lei. Prima de 10% pentru fermierii ce livrează materie primă fabricilor românești înseamnă limitarea exportului de produse brute și încurajarea producției interne agroalimentare. Granturile pentru capitalizare reprezintă ajutorul oferit procesatorilor pentru investiții, operaționalizare și consolidarea producției. CERCUL SE ÎNCHIDE cu capitalizarea Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea, care va rezolva necesarul de colectare, depozitare și distribuție pentru producătorii și procesatorii români”, a declarat senatorul botoșănean Lucian Trufin.

Vremurile sunt complicate, iar contextul geopolitic ne obligă să găsim cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă Agricultură românească.

Fiecare leu sau euro din fonduri bugetare sau de la Uniunea Europeană trebuie investit cu cap și responsabilitate. Actualul ministru social democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu, a arătat că are viziune, iar aceste măsuri pe care le promovează acum, continuă seria măsurilor concrete de susținere a fermierilor și procesatorilor din țară. Nu vor fi suficiente doar acestea, dar trebuie să ne ținem de ele și să CONSTRUIM. Vremea în care tot se schimba strategia odată cu ministrul a trecut. Nu ne mai permitem luxul doar de a gândi strategii. Trebuie să avem proiecte clare, integratoare la nivel de ramură și domeniu, cu sume și beneficiari. Or, tocmai asta face acum Guvernul” a afirmat senatorul Lucian Trufin.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
11.62 °C
Minim: 10.61 °C
Maxim: 21.4 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1587
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
433
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
415
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
408
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
403
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
331
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
272
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
266
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
253
Tânără cercetată pentru că nu a predat autorităților 10.000 de lei, găsiți în zona pieței
239
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord