Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Lucian Trufin: “Senatul a decis – marii retaileri vor plăti scump dacă nu respectă munca producătorilor români! ”
Realitatea DorohoianăData 27.04.2021 - 13:09:05
Politic
Senator PSD Lucian Trufin
133 voturi PENTRU, 0 voturi împotrivă, 0 abțineri = UNANIMITATE. Acesta este rezultatul votului din Senatul României în ședința de plen din data de 26 aprilie 2021 pentru “Propunerea legislativă privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar”. Un rezultat care arată într-un mod clar că senatorii români nu mai pot tolera actuala situație de pe piața agricolă și alimentară.
DISTRIBUIE           

Plecând de la responsabilitatea pe care o avem față de cetățeni, fermieri, producători și procesatori ai produselor agro-alimentare, din poziția de vicepreședinte al comisiei pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală, am susținut de la tribuna Senatului proiectul de lege pe care l-am promovat încă din mandatul precedent, ce are drept scop interzicerea practicilor comerciale neloiale din partea cumpărătorilor, sau mai bine zis a marilor retaileri, care au afectat producătorii și procesatorii de produse agricole și alimentare, naționali. Nu putem tolera ca prin astfel de practici neloiale, în relația comercială cu supermarketurile, românii noștri să fie îngenunchiați și să suporte toate abuzurile a declarat senatorul Lucian Trufin.

În fapt, Propunerea legislativă privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar este despre respectarea muncii producătorului român și despre drepturile acestuia în relația cu supermarketurile.

În sfârșit fermierii, producătorii și procesatorii noștri vor avea un instrument juridic pentru a ține capul sus atunci când semnează un contract cu vreun mare retailer. Gata cu risturna, remiza, TAXA PE ORICE! Marii comercianți nu-și vor mai trage partea leului pe spatele producătorilor români!

Sunt convins că de la intrarea in vigoare a legii si aplicarea ei deficitul comercial pentru produsele alimentare românești în comparație cu cele din import, care este azi de 80%, se va diminua, deoarece aceste produsele autohtone își vor găsi locul pe rafturile din magazine la un preț corect!” a mai declarat senatorul botoșănean.

Proiectul de lege privind “Practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar a fost trimis spre dezbatere și adoptare la Camera Deputaților în calitate de cameră decizională.


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Ziua Europei. Un plan european pentru România - FOTOGALERIE
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
PSD Botoșani - Respect pentru veteranii de război - FOTOGALERIE
VIDEO - Deputatul Alexandra Huțu: „Veteranii de război sunt eroii de lângă noi, sunt purtători de medalii, dar și de răni și suferințe”
Ziua Pământului, marcată în județul Botoșani
Guvernarea Dreptei a întârziat construcția primei platforme de aterizare dedicată salvărilor aeriene SMURD, obiectiv inițiat de PSD
Lucian Trufin: Satul botoșănean trebuie dezvoltat prin PNDR
Infrastructura rutieră de drumuri naționale din județul Botoșani a fost abandonată complet în ultimul an și jumătate al guvernărilor de Dreapta
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Senin
10.44 °C
Minim: 5.68 °C
Maxim: 22.99 °C
Cele mai citite
Deputatul dorohoian Dan Șlincu a cerut părerea locuitorilor municipiului, în cadrul unei acțiuni organizate de PSD, de ziua Europei - FOTOGALERIE
884
Dorohoi, Broscăuți și Șendriceni rămân astăzi fără apă la robinete, în urma unei avarii
873
Transport ilegal de sturioni și alte specii de pește depistat de polițiștii de frontieră
510
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
509
Casă din Dorohoi distrusă de flăcări. Proprietarii transportați la spital pentru evaluarea stării de sănătate
463
DOROHOI - Stejari plantați de conducerea primăriei, în onoarea veteranilor de război
448
Incendiu provocat de copii. Explozia a 40 de butelii evitată la limită
439
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
401
DOROHOI – Elicopterul SMURD a aterizat astăzi de două ori pe stadion, pentru a prelua pacienți în stare gravă
400
Cunoscut medic psihiatru din Botoșani, în stare critică cu Covid. A fost transferat cu elicopterul la un spital din București
390
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spatii (domeniul PUBLIC )
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări
Direcția Administrației Piețelor și Oborului Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru INCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
Primăria Dorohoi - Anunţuri de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord