Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”
Realitatea DorohoianăData 16.04.2024 - 11:03:34
Politic
Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilor județene au fost modernizate sau reabilitate, începând cu anul 2021.
DISTRIBUIE           

Un județ cu o infrastructură rutieră precară nu poate emite pretenții de dezvoltare, motiv pentru care, împreună cu echipa PSD și cea de la Consiliul Județean, am conturat un program de modernizare a drumurilor județene de care ne-am ținut cu strictețe. Astfel, în cei trei ani și jumătate de mandat s-au modernizat și reabilitat 210 kilometri de drum județean. Consiliul Județean Botoșani este singurul din Regiunea de Nord-Est a țării care a finalizat Drumul Strategic și a atras toți banii europeni. De asemenea, am asfaltat sectorul Prăjeni – Plugari, care asigură o alternativă mai rapidă drumului național spre Iași. Am modernizat Drumul «Mănăstirilor» și toate celelalte sectoare finanțate prin PNDL 2”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani, care este convinsă că senatorul Lucian Trufin este candidatul cel mai potrivit pentru a continua programul de modernizare a drumurilor județene.

În prezent, se lucrează la modernizarea celor cinci sectoare de drum județean, pentru care s-au obținut finanțări prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. „Împreună cu doamna președinte Doina Federovici am văzut care este stadiul lucrărilor pe șantierele din județ. Voi continua programul de modernizare conturat de dumneaei și echipa pe care a condus-o. Sunt convins că, împreună, vom găsi soluții de finanțare și pentru celelalte sectoare de drum din județ care necesită lucrări de modernizare sau reabilitare. Voi munci zi de zi, așa cum am făcut-o din postura de primar și de senator, și voi colabora cu toți primarii, indiferent de culoarea politică a acestora. Cu o experiență de 12 ani la nivel local și de 8 ani la nivel legislativ, știu bine ce înseamnă administrația locală. Știu cum se scrie un proiect pentru a obține fonduri europene, cum să gestionez programele locale și naționale pentru asfaltarea drumurilor. Doar împreună cu botoșănenii putem să continuăm proiectele pentru județul nostru!”, a declarat senatorul social-democrat Lucian Trufin, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

Doina Federovici a mai subliniat faptul că echipa PSD este garantul modernizării și dezvoltării județului și de aceea este nevoie de continuitate atât la nivelul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Botoșani, cât și în ceea ce privește reprezentanții județului Botoșani în Parlament: „Sunt convinsă că tandemul Lucian Trufin, președinte al CJ Botoșani, și Cosmin Andrei, primar al Municipiului Botoșani, este cea mai bună soluție pentru continuarea procesului de dezvoltare. Împreună cu echipele de consilieri PSD, vor reuși să implementeze toate proiectele începute în acest mandat, să continue ritmul susținut de atragere a fondurilor europene și să gândească noi proiecte pentru botoșăneni”.

În acest mandat, sub administrația PSD, în județul Botoșani a avut loc cel mai amplu proces de modernizare a drumurilor județene din ultimii 30 de ani.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Caravana Medicală AUR ajunge în comuna Trușești: Consultații oftalmologice gratuite și ochelari pentru locuitorii în nevoie
Sistem antigrindină pentru Botoșani
Dan Șlincu, deputat PSD: „Botoșănenii vor circula pe Autostrada Moldovei de la Pașcani la București”
Comunicat USR Botoșani - Procesul de alegeri interne din USR este în plină defășurare
Botoșănenii invitați să se înscrie în AUR
Comunicat - Cătălin Flutur schimbat de la conducerea PNL Botoșani, din cauza rezultatului slab obținut la alegeri. Vezi cine a preluat șefia organizației
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului a votat pentru „schimbarea cinstită a Dorohoiului” - FOTO
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4737
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1929
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1403
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
317
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord