Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Lucian Trufin: Hubul agroalimentar va aduce produse proaspete, calitative și accesibile pe masa botoșănenilor
Realitatea DorohoianăData 13.05.2024 - 11:26:19
Politic
Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, spune că proiectul său de a realiza un hub alimentar în Botoșani va sprijini producția agroalimentară locală și va aduce hrană sănătoasă și gustoasă pentru cetățeni.
DISTRIBUIE           

Pe lângă avantajele economice și crearea de noi locuri de muncă, cel mai important este că botoșănenii vor avea acces la legume și fructe proaspete, vândute la prețuri accesibile. În prezent, o mare parte din producția locală fie pleacă spre alte zone, fie este insuficient valorificată. Avem o varietate de produse de înaltă calitate, iar inițiativa urmărește să le aducă pe mesele botoșănenilor, ceea ce reprezintă un câștig atât pentru producătorii locali, cât și pentru consumatori”, a explicat Lucian Trufin.

Hubul alimentar presupune înființarea unor centre locale pentru colectarea și sortarea cerealelor, legumelor și fructelor obținute pe plan local de fermierii botoșăneni. De aici, produsele agroalimentare vor fi vândute direct și în mod prioritar către piețele și magazinele din județul Botoșani. Scurtarea lanțului de distribuție și a distanțelor de transport înseamnă acces facil la produse proaspete și la prețuri avantajoase pentru cumpărători.

Există deja premise pentru realizarea unui hub alimentar în județul Botoșani. Secretarul de stat Adrian Pintea a anunțat că unul dintre cele 16 centre de colectare a produselor agroalimentare prevăzute în programul Ministerului Agriculturii va fi amplasat chiar la Botoșani.

La nivelul întregii țări se vor face 16 centre de colectare și depozitare de legume. La solicitarea domnului senator Lucian Trufin și prin analiza domnului ministru Barbu, unul dintre cele 16 centre se va afla în județul Botoșani”, a declarat Adrian Pintea, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii.

De asemenea, prin acest proiect se vor crea locuri de muncă în centrele de colectare și sortare. Crearea unei oportunități sigure de valorificare a produselor va stimula producția agroalimentară locală și va oferi o perspectivă sigură pentru tinerii fermieri.

Comandat de Partidul Social Democrat - Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
(P) Valeriu Iftime - “Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet” - VIDEO
(P) Lucian Trufin „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”
(P) Despre modelele în administrație și eșecul județului Botoșani - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”
(P) Cum va arăta programul „RESPECT PENTRU PACIENȚI” anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani
(P) Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom construi 3 spitale noi în județ” - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă”
Deputat Alexandra Huțu: „Vești bune de Ziua Familiei pentru cuplurile care vor să devine părinți: Programul Național pentru creşterea natalităţii continuă și în acest an.”
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
827
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
341
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
334
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
308
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
305
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
291
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord