Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică dispuse de către autorități în perioada sărbătorilor religioase care urmează
Realitatea DorohoianăData 15.04.2022 - 13:20:37
Administratie
Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat o ședință de lucru pentru buna desfășurare a evenimentelor religioase la care se așteaptă să participe numeroși credincioși.
DISTRIBUIE           

La întâlnire au participat, Inspectorul Șef al Inspectoratului de Poliție Județean, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, Inspectorul Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, colonelul Cristian Boariu, Șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, comisarul șef Valeriu Harabulă și Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al județului Botoșani, colonelul Dan Decebal Muraru.

În cadrul ședinței, a fost stabilit planul de acțiuni, pentru prevenirea incidentelor nedorite și a oricăror fapte de natură penală.

În contextul sărbătorilor religioase din perioada următoare, polițiștii au dispus măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică, în special în zonele aglomerate și în zonele lăcașurilor de cult.

Astfel, în medie, zilnic vor acționa aproximativ 200 de forțe de ordine pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, desfășurând activități pe două paliere, respectiv de prevenire și descurajare și de combatere a faptelor antisociale.

Pe drumurile publice, politiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea producerii accidentelor rutiere.

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat polițist, ori sunați la 112 - Apelul Unic de Urgență.

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele care vor acționa în misiunile de asigurare a ordinii și siguranței publice la manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea Paștelui catolic și a Floriilor ortodoxe, independent și în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (poliție și pompieri).

Jandarmii vor acționa în proximitatea bisericilor din zona de competenţă, în scopul asigurării unui climat de siguranţă pentru cetăţeni, prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum și pentru intervenția operativă la solicitările prin apel 112.

De asemenea, jandarmii vor lua măsurile necesare în vederea bunei desfășurării a procesiunilor de Florii organizate în municipiile Botoșani, Dorohoi și orașul Darabani, acționând pentru prevenirea unor posibile incidente, având în vedere că deplasarea participanților va avea loc atât pe spațiile pietonale, cât și pe partea carosabilă.

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

 

În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Ca urmare, la nivelul punctelor de trecere a frontierei, polițiștii de frontieră vor realiza o preselectare a persoanelor vulnerabile, respectiv persoane cu dizabilități, vârstnici, femei însărcinate sau părinți singuri cu copii mici, pentru a li se asigura controlul de frontieră cu operativitate.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, poliţiştii de frontieră desfăşoară zilnic activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de frontieră, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare.

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.

În prezent, la intrarea în țară, nu mai este necesară prezentarea certificatului digital UE privind Covid -19.

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră - www.politiadefrontiera.ro.

 

Peste 100 de pompierii botoșăneni vor fi la datorie de Florii. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor medical.

Cinci echipaje de pompieri sunt pregătite să intervină atunci când situația o va impune. Inspectorii de prevenire ai ISU Botoșani au început să verifice lăcașele de cult dacă ai dacă au stingătoare, căile de evacuare sunt libere și marcate, instalaţiile electrice funcţionează corespunzător, iar autospecialele de pompieri au accesul asigurat.

De asemenea, reprezentanţii ISU au instruit personalul bisericesc în legătură cu modul în care trebuie să acţioneze în cazul unui incendiu până la sosirea echipajelor specializate.

În același timp, pompierii, polițiștii de frontieră, jandarmii, polițiștii și reprezentanți ai Prefecturii continuă misiunile de sprijin ale cetățenilor ucraineni atât în cele două puncte de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca, dar și în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

 

Siguranța cetățenilor reprezintă un obiectiv permanent al meu și al structurilor MAI. De aceea, împreună cu șefii Inspectoratelor de Poliție, Jandarmi, Pompieri și Serviciului Poliției de Frontieră, am stabilit un plan integrat de acțiuni pentru buna desfășurare a evenimentelor religioase ce vor avea loc în tot județul Botoșani, la sfârșitul acestei săptămâni, pentru ca botoșănenii să se poată bucura în liniște de sărbători. Le mulțumesc șefilor de Inspectorate, le mulțumesc lucrătorilor care vor fi prezenți la datorie și le urez botoșănenilor Sărbători Fericite!” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Contracte de finanțare de 10 milioane de euro semnate de către președintele Consiliului Județean Botoșani
Comunicat CJ - Proiecte culturale depuse la finanțare pe PNRR, admise în faza a doua a evaluării
Primarul Alexandrescu a semnat un nou contract de finanțare, prin PNRR, pentru reabilitarea termică a unor blocuri din municipiu
COMUNICAT – Proiect nou obținut de Spitalul Municipal Dorohoi
Peste trei milioane de euro, atrase de Primăria Dorohoi prin PNRR, pentru achiziția de aparatură medicală. Se vor înființa trei specialtăți clinice noi în cadrul spitalului Dorohoi
Comunicat CJ Botoșani - Licitație pentru modernizarea a trei drumuri județene
DOROHOI - Patru noi proiecte finanțate prin PNRR, în valoare de peste 41 de milioane de lei, semnate de către primarul Dorin Alexandrescu
Doina Federovici a semnat proiectul de finanțare prin PNRR a renovării integrate a clădirii „Elena Doamna”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-1.03 °C
Minim: -2.53 °C
Maxim: 1.99 °C
Cele mai citite
UMANITAR - Viața unui tânăr student de 20 ani atârnă de un fir de ață. Ștefan are nevoie de sprijinul nostru
443
UMANITAR - Un simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul Ecaterina, ii poate oferi Ecaterinei o nouă șansă la o viață normală!
429
Programe de formare profesională organizate de AJOFM Botoșani
412
Jandarmii botoșăneni evaluați de superiori. Conform bilanțului, ei au parcurs anul trecut aproximativ 170.000 de kilometri, de peste patru ori lungimea Ecuatorului
316
Vin, alcool și produse alimentare, în valoare de peste 25.000 lei, depistate în trafic și ulterior confiscate de către poliţiştii de frontieră - FOTO&VIDEO
300
Traficant de anabolizante, dat de gol de comportament - FOTO
298
Premiul Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene, ediția 2023
279
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
231
Braconier prins la pescuit, cu plase monofilament, pe acumularea Bucecea - FOTO
224
Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, pentru prevenirea victimizării acestora
214
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Administrația Pieței Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru închirieri spații/terenuri (domeniul privat)
Mesaj de condoleanțe din partea cadrelor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi
Primăria Dorohoi – Anunț consultare publică
Primăria Dorohoi - Anunţ dezbatere publică!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord