Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Mii de voluntari din tot județul au strâns gunoaiele de pe spațiile verzi, în cadrul proiectului „Ziua de Curățenie Națională 2023” - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 16.09.2023 - 15:59:37
Administratie
Peste 18.000 de voluntari din județul Botoșani, dintre care aproximativ 1.700 de cadre didactice și inspectori școlari și peste 13.000 de elevi, au participat astăzi la acţiunea din cadrul proiectului naţional, „Ziua de Curățenie Națională 2023”.
DISTRIBUIE           

Instituția Prefectului-Județul Botoșani a transmis invitații de participare către Consiliul Județean Botoșani, Primăria Botoșani și celorlalte 77 de unități administrativ-teritoriale din județ, în vederea mobilizării voluntarilor și gestionării deșeurilor rezultate în urma activității de voluntariat.

Instituția Prefectului-Județul Botoșani a coordonat și colaborat cu voluntarii proiectului din judeţul Botoşani, care s-au implicat în acţiunea de voluntariat.

Startul oficial al campaniei s-a dat din Piața Revoluției, în fața Palatului Administrativ, de către angajații Instituției Prefectului și ai structurilor MAI, participanți la campanie, ai Consiliului Județean Botoșani și ai Primăriei Botoșani.

La acțiunea „Ziua de Curățenie Națională 2023” au participat voluntari de la Instituția Prefectului – Județul Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Botoșani, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Tudor Luchian” Botoşani, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, Batalionul 335 Artilerie - Unitatea Militară 01251 Botoşani, Centrul Militar Județean Botoșani și UM 01189, Direcţia Silvică Botoşani, ADI AQUA și ADI ECOPROCES, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Judeţean Botoșani, Biroul Transporturi Navale, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani și Asociația “Let`s Do It, Romania!”.

De asemenea, acțiuni de ecologizare au fost organizate și de primăriile comunelor Manoleasa, Vorona, Vlăsinești, Todireni, Curtești, Dobârceni, Hudești, Cristineşti, Dângeni, Mitoc, Truşeşti, Dersca, Cordăreni, Răchiți, Drăguşeni, Mihălăşeni, Viișoara, Coțușca, Durnești, Lunca, Nicșeni.

S-au alăturat campaniei și primăria Municipiului Dorohoi și primăriile orașelor Ștefănești, Darabani, Flămânzi.

Și anul acesta am avut parte de o mobilizare exemplară la nivelul județului Botoșani, iar campania "Let’s Do It, România!" s-a desfășurat cu succes. Peste 18.000 de voluntari au ecologizat zonele verzi unde erau adunate deșeuri. Le mulțumesc tuturor voluntarilor care s-au implicat în această acțiune și au dat curs invitației noastre. A fost cea mai mare mobilizare de voluntari din județul Botoșani! Împreună am transmis un mesaj puternic de conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Ziua de Curățenie Națională 2023” s-a organizat pe 16 septembrie, împreună cu alte 190 de țări, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Primăria Municipiului Dorohoi - ANUNȚ
Comunicat CJ - Finanțare de 7,5 milioane de lei atrasă de Consiliul Județean Botoșani
Ședința Comisiei de Dialog Social Botoșani, la Prefectura Botoșani
Comunicat CJ - Începe modernizarea Blocului alimentar al Spitalului Județean Botoșani - FOTOGALERIE
Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi
Prefectul județului Botoșani s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Sindicatului IMPACT - FOTO
Primăria Dorohoi – Acțiune de plantare a 20.000 de puieți pe Dealul Polonic
DOROHOI - A fost semnat al doilea contract de execuție lucrări pentru renovarea energetică moderată a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale
Sondaj
Cele mai citite
Dorohoian în stare gravă preluat de elicopterul SMURD - FOTOGALERIE&VIDEO
593
Incendiu devastator în satul Grivița, comuna Cordăreni. 70 de vaci dintr-un adăpost de animale s-au făcut scrum. Intervenție de amploare a voluntarilor din comună și a pompierilor dorohoieni și botoșăneni - VIDEO&FOTO
484
Trei accidente rutiere produse în ultimele ore
339
Pagube însemnate în urma incendiului de ieri de la Grivița, comuna Cordăreni. Pompierii au stabilit cauza probabilă care a generat incendiul
335
Incendiu generat de jocul copiilor cu focul, la Durnești
313
Bărbat din Păltiniș, condamnat de către judecători, identificat și escortat la penitenciar
296
Accident rutier soldat cu pagube materiale provocat de un bărbat fără permis, aflat sub influența alcoolului
291
Aproape 20 de permise reținute de către polițiștii botoșăneni în ultimele 24 de ore
271
Comunicat CJ - Finanțare de 7,5 milioane de lei atrasă de Consiliul Județean Botoșani
265
40.000 de țigări de contrabandă descoperite la Stăuceni, într-o maşină condusă de un tânăr de 19 ani - FOTO
261
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi – Anunț de angajare!
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist, specialitatea Medicină de laborator
Campania „Împreună pentru sănătate" Dorohoi - 28 aprilie 2024
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist oftamolog
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord