Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Olimpiadă gastronomică devenită tradiție la cea mai mare școală de meserii din Botoșani - FOTO
Realitatea DorohoianăData 04.04.2024 - 20:13:36
Politic
Începutul lunii aprilie a fost marcat printr-o competiție specială la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni, cea mai mare școală de meserii din județul Botoșani. Instituția a găzduit o adevărată olimpiadă gastronomică menită să evidențieze elevii născuți pentru șorțul de bucătar, o generație care va ridica ștacheta serviciilor din domeniul HORECA.
DISTRIBUIE           

Au fost două zile de competiție în artele culinare, sub mentoratul cadrelor didactice și al tehnicianului Iulia Drăguț, autorul primului manual de educație gastronomică din lume. Sub genericul „CULINARIADA”, seria de workshop-uri s-a desfășurat pe categorii de preparate și deserturi, în prezența unor agenți economici care și-au adus aportul de experiență în instruirea elevilor.

Ucenicii și profesorii coordonatori au demonstrat măiestrie și pasiune, aducând în fața juriului creații culinare ce reflectă tradițiile și bogăția culturală a regiunii. La festivitatea de premiere, participanții s-au îmbrăcat în port popular, aducând un omagiu datinilor străvechi și îmbogățind atmosfera cu autenticitate și culoare. La eveniment au participat inclusiv reprezentanți din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Printre invitați s-a numărat și senatorul Lucian Trufin, un susținător activ al școlilor de meserii și promotor al tradițiilor locale.

M-am simțit onorat să înmânez o parte dintre recompensele cuvenite celor mai talentați elevi. Această inițiativă lăudabilă trebuie replicată în cât mai multe unități de învățământ, pentru că specificul nostru culinar și creativitatea elevilor îmbracă forme fascinante. Felicitări tuturor participanților și organizatorilor pentru acest minunat eveniment!, a afirmat Lucian Trufin, reiterând importanța revitalizării învățământului profesional.

La Liceul „Alexandru Vlahuță” din Șendriceni învață peste 700 de elevi împărțiți pe mai multe calificări de interes major pentru agenții economici: mecanică auto și agricolă, industrie alimentară, turism, protecția mediului, instalații tehnico-sanitare, ospătărie, tâmplărie.

Unitatea s-a bucurat de investiții considerabile, prin grija administrației locale, condusă de primarul Marin Dohotariu. Au fost achiziționate utilaje agricole, autoturisme pentru școala de conducere integrată, echipamente tehnologice pentru laboratoarele proprii și ferma aflată în administrare. O altă parte dintre îmbunătățirile aduse școlii au fost suportate din venituri proprii, activitățile practicanților producând un profit anual de aproape 1 milion de lei.

Cu ajutorul Consiliului Județean, liceul din Șendriceni va fi modernizat în baza unei finanțări de peste 4 milioane de lei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Va fi achiziționată aparatură de ultimă generație, iar corpurile vor fi renovate, pentru ca școala să devină un adevărat centru de excelență în formarea profesională.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Caravana Medicală AUR ajunge în comuna Trușești: Consultații oftalmologice gratuite și ochelari pentru locuitorii în nevoie
Sistem antigrindină pentru Botoșani
Dan Șlincu, deputat PSD: „Botoșănenii vor circula pe Autostrada Moldovei de la Pașcani la București”
Comunicat USR Botoșani - Procesul de alegeri interne din USR este în plină defășurare
Botoșănenii invitați să se înscrie în AUR
Comunicat - Cătălin Flutur schimbat de la conducerea PNL Botoșani, din cauza rezultatului slab obținut la alegeri. Vezi cine a preluat șefia organizației
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului a votat pentru „schimbarea cinstită a Dorohoiului” - FOTO
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4738
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1930
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1406
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
320
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord