Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 12.05.2024 - 10:53:41
Educatie
Protopopiatul Dorohoi a organizat în data de 11 mai 2024 un pelerinaj pentru elevii care au participat la Olimpiada de Religie și Olimpiada de Cultură și Spiritualitate faza județeană.
DISTRIBUIE           

Această inițiativă a avut ca scop nu doar recompensarea realizărilor lor, ci și ghidarea lor către cunoașterea vieții spirituale prin experimentare. Tinerii au fost însoțiți de către părinții profesori Marian Iftodi și Ciprian Șoptică, domnul profesor de religie Claudiu Zugravu și doamna profesor Anamaria Onofrei. Pelerinajul a început cu un scurt popas la Cetatea Neamțului unde un ghid le-a vorbit tinerilor despre istoricul cetății și despre personalitatea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel mare și Sfânt, am vizitat încăperile încărcate de istorie și nu în ultimul rând Paraclisul cetății.

Drumul nostru a continuat apoi cu vizite la mănăstirile Neamț, Sihăstria, Sihăstria Râșcăi și Cămârzani. În toate bisericile în care au intrat, copiii s-au închinat la icoanele făcătoare de minuni și la sfintele moaște apoi au intonat troparul Învierii sau cântarea Luminează-te noule Ierusalime” specifice perioadei pascale. Mulți dintre tineri au mărturisit că e pentru prima dată când au vizitat aceste mănăstiri și au rămas profund impresionați de frumusețea lor sau de trăirea viețuitorilor.

Această excursie mi-a oferit ocazia de a descoperi ceea ce înseamnă viața în adevăratul sens al cuvântului, să trec de bariera pământească și să mă conectez cu esența divină. Astăzi, munții păreau să se încline în fața noastră, iar noi, la rândul nostru, ne-am închinat lui Dumnezeu cu umilință și recunoștință.”(Denisa-Nicoleta Sănăucianu cl. a X-a)

O mănăstire este ca o insulă de liniște în mijlocul agitației lumii, unde sufletul găsește odihnă și pace.” Datorită acestui dar primit,am reușit să dedic minute prețioase sufletului meu; minute care m-au încărcat cu pace sufletească; minute care m-au adus cu un pas mai aproape de Dumnezeu. Prin aceste locuri sfinte, nu doar că am putut vedea dragostea nemărginită a lui Dumnezeu față de noi, ci El a rânduit ca noi să primim și scurte cuvinte de învățătură, care cu siguranță ne vor fi folositoare în calea pe care o vom urma.După această zi, sunt convinsă că voi reveni curând, alături de cei dragi, în aceste locuri pe care Dumnezeu ni le-a lăsat ca noi să avem un refugiu în care să ne întărim credința și să ne hrănim sufletul.”(Delia Nechifor cl. a XII-a)

Am vizitat locuri minunate, cu mănăstiri și peisaje ca de poveste, care au lăsat în suflet liniștea și sfințenia locului. Am găsit două cărți captivante despre cât de minunată este purtarea de grijă a lui Dumnezeu și despre taina gândului bun, pe care aștept să le citesc descoperind frumusețea lecturii. A fost o zi frumoasă, cu încărcătură duhovnicească!” (Sofia Ioana Budacă cl. a VI-a)

Am întâlnit copii deosebiți cu care am reușit sa leg prietenii. Locurile pe care le-am vizitat, fiecare în parte mi-au atras atenția în felul lor unic. Mănăstirile și bisericile vizitate au fost foarte frumoase, și în exterior, dar și în interior. Aduc mulțumiri domnului profesor Zugravu Claudiu pentru că fără sprijinul și încurajarea dumnealui, nu aș fi ajuns să particip la olimpiadă și astfel să mă bucur de aceast pelerinaj.” (Elena Gafițanu cl. a VII-a)

Sursa: comunicat de presă

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Meseria de salvator, prezentată elevilor Liceului „Regina Maria” - FOTOGALERIE
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
Prevenirea violenței și infracțiunilor în școli, în cadrul proiectului „Împreună prindem curaj”, derulat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi - FOTO
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
Proiectul „Împreună prindem curaj”, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, continuă - FOTO
„Noaptea Muzeelor”, ediția 2024, din 18 mai, anulată din cauza protestelor angajaților din instituțiile muzeale. Vezi revendicările acestora
„Săptămâna Școala în siguranță”, activitate aflată la prima ediție
A fost prelungit termenul de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
828
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
472
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
439
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
342
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
340
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
334
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
316
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
306
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
293
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord