Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Peste 1000 de botoșăneni au ieșit în stradă și au protestat împotriva restricțiilor
Realitatea DorohoianăData 30.03.2021 - 13:37:15
Local
Peste 1.000 de botoșăneni au luat cu asalt  străzile din municipiu pentru a protesta în faţa noilor restricţii impuse de autorităţi.  Protestatarii au mărşăluit ore întregi prin oraş şi au dat foc, simbolic, mai multor măşti.
DISTRIBUIE           

Oamenii au ieșit din case în jurul orei 17.00 şi s-au adunat în faţa Prefecturii. Încet, încet tot mai multe persoane s-au alăturat manifestanţilor, iar în jurul orei 18 numărul acestora a explodat. Astfel, în aproximativ o oră s-au adunat peste 700 de persoane în faţa Palatului Administrativ.

Protestatariii au cerut demisia Guvernului, dar au scandat și pentru a-i scoate pe botoşăneni din case, pentru a li se alătura la manifestare.

Cei prezenţi au scandat minute în şir Liberatate! Libertate”, după ce au aruncat măştile pe care le purtau pe jos. Iniţial aceştia au vrut să le incendieze, însă, au intervenit jandarmii. Tot în faţa Palatului Administrativ au fost aprinse şi fumigene, iar cei prezenţi, înarmaţi cu pancarte şi steaguri, au cântat Noi suntem români”.

Marş pe străzile oraşului

Ulterior, sutele de protestatari s-au deplasat in corpore pe Pietonalul Unirii, scandând în continuare împotriva restricţiilor impuse şi a factorilor de decizie. Aceştia au înaintat pe Bulevardul Eminescu şi Strada Marchian.

Marşul a continuat pe Calea Naţională, protestatarii îndreptându-se spre mall. Aceştia au ocupat întreg sensul de mers dinspre bazar spre mall, şi au înaintat pe străzile Onicescu şi Primăverii.

La întoarcerea pe Bulevardul Eminescu protestatarii au trecut prin faţa Inspectoratului de Poliţie Judeţean, unde au scandat Poliţia e cu noi”.

La un moment dat protestatarii s-au împărţit unii rămânând în faţa Prefecturii în timp ce restul au continuat marşul pe străzi. Din cauza acestora traficul a fost afectat prin oraş formându-se coloane de maşini. În jurul orei 21.00 cele două grupuri s-au unit din nou în faţa Prefecturii. Protestatarii au strigat din nou Afară, afară cu javrele din ţară” şi Liberatate, libertate”.

Protestatarii cer ridicarea restricţiilor 

Protestatarii au cerut în cor ridicarea restricțiilor de circulație și a celor referitoarea la orarul de funcționare a magazinelor și teraselor. Cei mai mulți dintre protestatari sunt tineri şi nu respectă măsurile de distanţare sau protecţie.

Demisia Cîțu”, “Demisia Arafat”, “Jos Guvernul” sau “Libertate” „Uniți, salvăm toată România”, „Demisia”, „Dacă vă pasă ieșiți din casă”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise de protestatari.

Protest organizat de un membru al AUR

Protestul la care au participat peste 1.000 de oameni a fost organizat de un membru al partidului AUR. Adrian Mascan, originar din Oneaga, îşi arată simpatia faţă de partidul AUR în aproape toate postările sale de pe o reţea de socializare. Acesta a fost cel care a formulat cererea de autorizare a protestului către Primăria Botoşani.

Mascan a obţinut avizul favorabil pentru organizarea unei „adunări publice” în zona Palatului Administrativ între orele 17:00 şi 19:30, cu respectarea măsurilor de protecţie precum purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, menţinerea distanţei de un metru între participanţi sau asigurarea de patru metri pătraţi pentru fiecare persoană.

Cerere depusă şi aprobată în aceeaşi zi

Cererea a fost formulată luni, 29 martie, şi tot luni a fost aprobată. Asta deşi legea spune că Jandarmeria trebuie informată cu cel puţin 48 de ore înainte. Efectivele de jandarmi au fost masate în zona Prefecturii la ora începerii protestului, dar şi pe tot traseul protestatarilor.

De altfel, forţele de ordine nu au făcut nimic pentru a-i provoca pe protestatari, jandarmii şi poliţitii asigurând traseul haotic al acestora. Deşi aceştia aveau autorizaţie doar pentru a protesta în faţa palatului administativ, cei peste 1.000 de oameni au pornit în marş pe străzile oraşului, deplasându-se de la Prefectură pe Pietonalulu Unirii, Bulevardul Eminescu, Strada Marchian, Calea Naţională, Onicescu, Primăverii, George Enescu, Bulevard, Onicescu, Calea Naţională, Centrul Vechi, Calea Naţională, Petru Rareş.

Mai multe foto și video vedeți pe Monitorul de Botoșani

Sursa: Monitorul de Botoșani

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Maraton de vaccinare în weekend la Uvertura Mall
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
Comune fără apă și presiune scăzută în unele zone din municipiul Botoşani, în urma unei avarii
AJOFM Botoșani recomandă agenților economici folosirea poștei electronice pentru transmiterea documentelor
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
DOROHOI - HOTĂRÂRE privind aprobarea unor măsuri specifice în vederea prevenirii și controlului infecțiilor generate de virusul SARS-COV-2 la nivel local, având în vedere depășirea ratei de icidență 3/1000 de locuitori
Peste 10.000 de cărți funciare eliberate gratuit în județul Botoșani
Camion scăpat de sub control, a intrat în curtea unor botoșăneni
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
9.76 °C
Minim: 5.5 °C
Maxim: 13.61 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2101
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1642
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
943
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
853
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
696
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
599
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
593
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
574
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
473
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
470
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord