Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Prevenirea violenței și infracțiunilor în școli, în cadrul proiectului „Împreună prindem curaj”, derulat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi - FOTO
Realitatea DorohoianăData 16.05.2024 - 22:51:08
Educatie
„Mai mult câștigi prin iertare decât prin violență”, spunea La Fontaine. În prezent, la nivel național, mediul școlar se confruntă cu probleme din sfera violenței aproape în fiecare zi, iar cadrelor didactice le revine și datoria de a gestiona aceste probleme.
DISTRIBUIE           

Seria activităților specifice de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar, derulate în cadrul Proiectului „Împreună prindem curaj” a continuat și în luna mai 2024 la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi.

Deoarece violența, sub toate formele ei, conform studiilor, limitează dreptul fundamental la educație a zeci de copii români, din toate nivelurile de școlarizare, s-a realizat o activitate în parteneriat cu Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi reprezentată de director, prof. Stoleru Paula-Mihaela, prof. Apostol Alexandru și prof. Cărăușu Mihaela.

Pentru data de 16 mai 2024, subproiectul derulat de Seminarul Teologic dorohoian, intitulat sugestiv „FII ANTIVIOLENȚĂ!”, a vizat desfășurarea celui de-al doilea Concurs tematic: „Prevenirea faptelor de bullying (prin acțiuni fizice, verbale, relaționale și/sau cibernetice) comise în mediul școlar între elevi”.

Beneficiarii activității au fost elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi și elevii claselor IX-XII de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi.

Iniţial, elevii din grupul ţintă, sub îndrumarea Părintelui Director, prof. Chichioacă Petru-Georgel și a pr. prof. Foca Claudiu-Mihai, au beneficiat de activități de consiliere şi s-au implicat în dezbateri prin care au fost valorificate modele de bune practici în domeniul prevenirii faptelor antisociale și al detectării factorilor declanșatori ai fenomenelor de bullying. Ulterior, elevii organizați în patru echipe de lucru au realizat creații plastice conform tematicii propuse și au răspuns câtorva întrebări în vederea identificării și evaluării dimensiunii fenomenului de violență în școală și în mediul proxim al acesteia. Concursul le-a solicitat și elaborarea unei strategii privind ameliorarea fenomenelor de violență la nivelul școlii privitor la câteva situații problemă descrise succint în scenariile imaginate pentru acest scop.

Cu entuziasm şi determinare, elevii s-au implicat în elaborarea unor răspunsuri interesante, corecte, dovedind originalitate şi isteţime. După asigurarea feedback-ului și evaluarea rezultatelor obținute, a fost stabilit clasamentul pentru cele patru echipe şi s-a realizat premierea elevilor.

Organizatorii proiectului au accentuat ideea că în mediul școlar trebuie să predomine înțelegerea și armonia, prietenia între elevi, empatia, încât toți să vină de drag la școală și să învețe cât mai eficient. Acest deziderat devine chiar mai ușor realizabil dacă există o legătură strânsă între elevi, profesori și părinți.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - liceul TĂU!
Seminare de formare pe temele „Comunicare„ și „Lucrul în echipă”, desfășurate în Parohia „Sfinții Constantin și Elena” din Dorohoi - FOTO
DOROHOI – Astăzi, recital de pian la Muzeul Memorial „George Enescu”
DOROHOI - Colegiul Național ”Grigore Ghica” la Festivalului-Concurs de cultură și civilizație CDIdei în cărți - FOTO
DOROHOI - Educație rutieră la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” - FOTO
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
Zilele Eminescu, ediția iunie 2024
Ziua Copilului sărbătorită în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Broscăuți - FOTOGALERIE
Sondaj
Cele mai citite
Camion încărcat cu gunoi răsturnat pe o stradă din Dorohoi
3318
Copaci doborâți de vânt, cabluri electrice rupte, un acoperiș smuls, sunt câteva dintre situațiile generate de fenomenele meteo de astăzi - FOTOGALERIE
1392
Eroii neamului comemorați astăzi de către dorohoieni - VIDEO&FOTOGALERIE
1110
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
872
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
745
Curți inundate la Dorohoi în urma ploii de ieri după-amiază. Pompierii au intervenit - FOTO
629
DOROHOI - Educație rutieră la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” - FOTO
621
COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani. Sunt așteptate vijelii puternice, grindină, averse torențiale
503
ALERTĂ - Cod galben de inundații pe râurile Bașeu, Sitna, Prut, Jijia și afluenții acestora, până la ora 20:00
390
DOROHOI – Astăzi, recital de pian la Muzeul Memorial „George Enescu”
380
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Anunt privind acordul de mediu pentru proiectul "Proiectare si executie foraj apa pentru alimentare pepiniera silvica", Pomarla
Jandarmeria Botoșani angajează bucătar
Dorin Alexandrescu - Apreciere și respect de Ziua Învățătorului
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor terenuri intravilane
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord