Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Primăria Dorohoi – Conferință la încheierea unui proiect privind prevenirea corupției Ia nivelul autorităților și instituțiilor publice locale - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 12.10.2022 - 11:49:28
Administratie
Sala de ședințe a Primăriei municipiului Dorohoi a găzduit marți, 11 octombrie, conferința de închidere a proiectului „Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul Municipiului Dorohoi”.
DISTRIBUIE           

La conferință au particpat primarul Dorin Alexandrescu, viceprimarul Cristian Dogaru, subprefectul Tiberiu Manolache, consilieri locali, funcționari publici de conducere și de execuție din cadrul primăriei Dorohoi, personal contractual, managerul Spitalului Municipal Dorohoi Valerian Andrieș, directori ai instituțiilor de învățământ, comandantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, colonelul Sorin Barbacariu, precum și reprezentanți ai presei și societății civile.

În cadrul conferinței au fost prezentate informații referitoare la obiectivele proiectului, activitățile principale, grupul țintă, rezultatele implementării proiectului, impactul asupra autorității publice locale, precum și acțiunile ce vor fi desfășurate în perioada de sustenabilitate a proiectului, dar și perspectivele accesării unor noi surse de finanțare pentru a asigura continuitatea proiectului.

 

COMUNICAT

Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul Municipiului Dorohoi”

cod SIPOCA 1147/ Cod MySMIS2014+ 152231

MUNICIPIUL DOROHOI, în calitate de Beneficiar, a finalizat implementarea proiectul „Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul Municipiului Dorohoi”, cod SIPOCA 1147/ Cod MySMIS2014+ 152231, în baza contractului de finanțare 629/11.02.2022, încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management.

Proiectul a fost finanțat prin Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Componenta CP15/2021 pentru regiunile mai puțin dezvoltate — Sprijinirea măsurilor referitoare Ia prevenirea corupției Ia nivelul autorităților și instituțiilor publice locale, Obiectivul Specific 2.2: Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea unui sistem inovator și complex de prevenire și combatere a corupției la nivelul administrației publice locale a Municipiul Dorohoi pe principiul „stop-coruptie", pe parcursul a 8 luni.

Obiectivele specifice ale proiectului:

OSI. Creșterea gradului de informare și conștientizare a cetățenilor și a personalului administrației publice locale din Mun. Dorohoi cu privire Ia impactul fenomenului corupției prin 4 campanii pentru 200 de astfel de participanți.

OS2. Îmbunătățtirea cunoștintelor și competențelor profesionale pentru 120 de reprezentanți dintre aleși locali și personal de conducere și executie din cadrul UAT Municipiul Dorohoi, privind etica și integritatea.

OS3. Creșterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției prin implementarea unei platforme anticorupție „e-stop-coruptie-Dorohoi", introducerea și certificarea standardului ISO 37001 și introducerea a 2 noi proceduri operaționale privind măsurile preventive anticorupție.

Grupul țintă a fost format din:

- personal de conducere (16 persoane) și de execuție (84 persoane) din cadrul UAT Municipiul Dorohoi - 100 persoane;

- aleși locali (18 consilieri locali, I primar, 1 viceprimar) din cadrul UAT Municipiul Dorohoi - 20 persoane

Rezultatele proiectului:

- 1 Platforma anticoruptie „e-stop-coruptie-Dorohoi” (https://e-stop-coruptie-dorohoi.ro );

- 1 Certificat ISO 37001 pentru U.A.T. Mun. Dorohoi;

- 2 noi proceduri operationale privind masurile preventive anticoruptie

- 200 de persoane informate, educate in domeniul anticoruptiei

- 120 participanti certificati „Prevenire si combatere a coruptiei”

Valoarea totală a proiectului a fost de 396.897,49 lei, iar valoarea nerambursabilă de 388.959,55 lei (valoare nerambursabilă din FSE 337.362,87 lei + valoare nerambursabilă din bugetul național 51.596,68 lei).

Durata de implementare a proiectului a fost de 8 luni: respectiv de la data de 11.02.2022 până la data de 11.10.2022.

Informații suplimentare despre proiect se pot obține la sediul U.A.T. Municipiul Dorohoi, Strada Grigore Ghica nr. 34, județul Botoșani, cod poștal 715200, România, website: www.primariadorohoi.ro.

Persoana de contact: manager de proiect – Carmen Gavriliu, telefon: 0231.610133, 0231.611310, e-mail: carmen.gavriliu@primariadorohoi.ro.

 

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI – Mobilizare a autorităților la prima ninsoare din acest an. S-a intervenit cu toate utilajele din dotare și au fost împrăștiate 70 de tone de material antiderapant - VIDEO
Comunicat: Întâlnire la ADR Nord-Est pentru atragerea fondurilor europene
Noi investiţii în valoare de 40,8 milioane lei pentru Municipiul Dorohoi
Recensământul Populației și Locuințelor, runda 2021 - date provizorii pentru județul Botoşani -
Oferte depuse pentru modernizarea drumurilor județene
Comunicat CJ - Ordin de începere pentru proiectul laboratorului de microbiologie
În anul 2022 au fost angajate 4176 persoane prin intermediul AJOFM Botoșani
Contracte de finanțare de 10 milioane de euro semnate de către președintele Consiliului Județean Botoșani
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-5.17 °C
Minim: -5.6 °C
Maxim: -2.17 °C
Cele mai citite
Spitalul Municipal Dorohoi ANGAJEAZĂ asistenți medicali. Vezi condițiile de concurs!
2913
Pompier dorohoian decedat astăzi dimineață, la doar 45 de ani. Mesajul colegilor la vestea tragică
2614
Femeie gasită moartă într-un pârâu. Ea fusese dată dispărută în urmă cu câteva zile
1694
ANGAJĂRI la Spitalul Municipal Dorohoi: Este nevoie de o infirmieră și doi asistenți medicali. Vezi condițiile de concurs
969
Dorohoian prins la volan, pe Bulevardul Victoriei, cu alcoolemie record
800
DOROHOI - Vând sau închiriez spațiu comercial în centrul municipiului
673
Accident rutier la Dorohoi. Unul dintre șoferi era sub influența alcoolului și a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge
562
Bărbat din Hilișeu Horia, condamnat pentru ucidere din culpă, identificat și escortat la penitenciar de către polițiști
511
Alte angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Trei asistenți medicali și o îngrijitoare, sunt noile posturi scoase la concurs
483
Bărbat din Neamț reținut de polițiștii dorohoieni. A înșelat o tânără prin metoda „șmen”
413
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi ANGAJEAZĂ consilier/psihopedagog special. Vezi condițiile de participare la concurs
Spitalul Municipal Dorohoi ANGAJEAZĂ o îngrijitoare și trei asistenți medicali generaliști. Vezi condițiile de participare la concurs
Alte angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Trei asistenți medicali și o îngrijitoare, sunt noile posturi scoase la concurs
Noi angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Sunt căutați doi asistenți medicali generaliști și un asistent medical balneofiziokinetoterapeut. Vezi condițiile de concurs!
DAS Dorohoi angajează consilier/psihopedagog special
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord