Coloana de credincioşi, precedată de un echipaj al poliţiei rutiere şi flancată de jandarmii dorohoieni, a avut ca punct de plecare Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elenaâ? din cartierul Plevna Åi a urmat traseul pe Bulevardul Victoriei, sensul giratoriu de la Podul BotoÅanilor, pietonalul din centrul municipiului, având ca punct final Catedrala din centrul oraÅului. Aici soborul de preoÅ£i a Å£inut o slujbÄ religioasÄ timp în care credincioÅii s-au rugat Åi au cântat alÄturi de preoÅ£i. Ca în majoritatea oraÅelor din Å£arÄ, procesiunea prilejuitÄ de SÄrbÄtoarea Floriilor a devenit o tradiÅ£ie Åi în Dorohoi.
Ea simbolizeazÄ intrarea Mântuitorului în Ierusalim, ultima datÄ, înainte sÄ fie rÄstignit. Atunci, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim ca un om umil cÄlare pe un mÄgar, dar era aclamat de mulÅ£ime ca un împÄrat.
Oamenii îl primeau aÅa pentru cÄ auziserÄ de minunea pe care Iisus o fÄcuse cu o zi înainte: învierea lui LazÄr.
Entuziasmul mulÅ£imii nu era împÄrtÄÅit de liderii religioÅi ai evreilor. Ei vedeau în Iisus un blasfemiator Åi plÄnuiau sÄ-l pedepseascÄ.
Planul avea sÄ le reuÅeascÄ peste câteva zile, în ziua de vineri când Iisus avea sÄ fie rÄstignit.
Intrarea Domnului în Ierusalim deschide sÄptÄmâna Patimilor, cele mai dramatice zile din viaÅ£a lui Iisus Hristos.
Ãn amintirea întâmpinÄrii Domnului în cetatea Ierusalimului de oamenii care purtau în mâini ramuri de mÄslin, curmal Åi palmier, credincioÅii din zilele noastre participÄ la procesiuni cu ramuri de salcie.
Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana