Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Proiectul „Împreună prindem curaj”, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, continuă - FOTO
Realitatea DorohoianăData 16.05.2024 - 14:05:36
Educatie
Îndemnul „Fii antiviolență” din cadrul proiectului de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar „Împreună prindem curaj”, derulat la nivelul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, a inspirat la o nouă activitate.
DISTRIBUIE           

În data de 15 mai 2024, elevii Seminarului teologic dorohoian au participat la un atelier de lucru, tema propusă intitulându-se Împreună reușim. Sprijinul este la o vorbă distanță.

Părintele Director, prof. Chichioacă Petru-Georgel s-a adresat elevilor în calitate de preot paroh al Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” Trestiana și a adus în atenția celor implicați în activitate modul în care din cauza credinței lor, unii copii și tineri au fost supuși unor încercări cumplite, sfârșind printr-o moarte martirică.

Elevii participanți s-au documentat privitor la viața și sfârșitul întru Hristos a zece Sfinți Martiri - copii și tineri.

În cadrul atelierului de lucru, pr. prof. Chichioacă Petru-Georgel a invitat participanții la introspecție și o incursiune teoretică în aria comunicării educaționale asertive arătând că nimeni nu ar trebui desconsiderat, blamat sau persecutat pe criterii religioase sau etnice.

Exemplele din istoria Bisericii, oferite de copii și tineri care l-au iubit mai mult pe Domnul, alegând să-L mărturisească cu prețul propriei vieți, sunt specifice unor vremuri în care comunicarea avea alte caracteristici. Odată cu evoluția societății omenirea a căutat soluții pentru evitarea oricărui tip de conflict în încercarea de a se preveni inclusiv războaiele religioase și supunerea la chinuri a celor de alte religii.

Părintele Director a încurajat elevii să se manifeste creativ, tolerant, activ și asertiv în relație cu colegii, prietenii, persoanele din anturaj, familie și cu societatea în ansamblu.

Cheia în comunicarea asertivă ar putea fi a înțelege că cei din jur ne pot cere orice, dar putem refuza fără a ne simți obligați să ne motivăm refuzul.

Pentru a evalua modul în care elevii s-au implicat în activitate, Pr. paroh Chichioacă Petru-Georgel a conturat aprecieri pentru fiecare echipă în funcție de originalitatea prezentării, de modul de elaborare a răspunsurilor, fluența gândirii, flexibilitatea soluțiilor, sensibilitatea față de elemente sociale ce pot fi îmbunătățite, receptivitatea față de inovație.

 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - liceul TĂU!
Seminare de formare pe temele „Comunicare„ și „Lucrul în echipă”, desfășurate în Parohia „Sfinții Constantin și Elena” din Dorohoi - FOTO
DOROHOI – Astăzi, recital de pian la Muzeul Memorial „George Enescu”
DOROHOI - Colegiul Național ”Grigore Ghica” la Festivalului-Concurs de cultură și civilizație CDIdei în cărți - FOTO
DOROHOI - Educație rutieră la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” - FOTO
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
Zilele Eminescu, ediția iunie 2024
Ziua Copilului sărbătorită în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Broscăuți - FOTOGALERIE
Sondaj
Cele mai citite
Camion încărcat cu gunoi răsturnat pe o stradă din Dorohoi
3318
Copaci doborâți de vânt, cabluri electrice rupte, un acoperiș smuls, sunt câteva dintre situațiile generate de fenomenele meteo de astăzi - FOTOGALERIE
1393
Eroii neamului comemorați astăzi de către dorohoieni - VIDEO&FOTOGALERIE
1110
Primarul Dorin Alexandrescu mulțumește dorohoienilor - „Fãrã implicarea dumneavoastră ORAŞUL REALIZÃRILOR, nu ar fi prins contur!”
872
Copii actori din Dorohoi, câștigători ai Festivalului „Aripile speranței” desfășurat la Iași - FOTOGALERIE
745
Curți inundate la Dorohoi în urma ploii de ieri după-amiază. Pompierii au intervenit - FOTO
629
DOROHOI - Educație rutieră la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” - FOTO
621
COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani. Sunt așteptate vijelii puternice, grindină, averse torențiale
504
ALERTĂ - Cod galben de inundații pe râurile Bașeu, Sitna, Prut, Jijia și afluenții acestora, până la ora 20:00
390
DOROHOI – Astăzi, recital de pian la Muzeul Memorial „George Enescu”
380
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Anunt privind acordul de mediu pentru proiectul "Proiectare si executie foraj apa pentru alimentare pepiniera silvica", Pomarla
Jandarmeria Botoșani angajează bucătar
Dorin Alexandrescu - Apreciere și respect de Ziua Învățătorului
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică cu strigare pentru vânzarea unor terenuri intravilane
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord