Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
PSD a inițiat Programul „Sprijin pentru România” pentru protejarea populației și firmelor românești
Realitatea DorohoianăData 12.04.2022 - 18:06:08
Politic
Marius Constantin Budăi, ministru al Muncii și Solidarității Sociale.
PSD Botoșani anunță că pe 11 aprilie a fost propus de PSD și acceptat în Coaliție cel mai amplu pachet de măsuri pentru susținerea categoriilor vulnerabile de populație, copii, familii cu venituri mici, angajați cu salariul minim, vârstnici și pentru stimularea și dezvoltarea antreprenorilor, a producției și industriei alimentare românești.
DISTRIBUIE           

Totalul acestui pachet „Sprijin pentru România” este de 17,3 miliarde de lei, din care jumătate reprezintă finanțare asigurată din fonduri europene.

Este important de subliniat că prin implementarea măsurilor din acest pachet nu este vorba doar de protecție socială, ci și de foarte multe programe dedicate susținerii investițiilor românești pentru dezvoltarea activităților de producție aici în țară.

Componenta socială a programului în valoare de 1 miliard de euro se va adresa familiilor cu venituri mici, cu cel puțin 2 copii sau monoparentale, pensionarilor cu pensia sub 1.500 lei/lună, persoanelor cu veninul minim garantat care vor beneficia de vouchere pentru achiziția alimentelor de bază, vor fi acordate stimulente suplimentare pentru elevii cu burse sociale, în perioada școlară pentru rechizite, haine și alimente, va crește cu 50% valoarea tichetelor de masă ale angajaților, va fi dublată cota de hrană pentru spitale și pentru copii și vârstnicii instituționalizați. 12,3 milioane de români vor fi beneficiarii acestor măsuri de sprijin.

În ceea ce privește stimularea natalității și susținerea familiilor aflate la început de drum au fost prevăzute măsuri dedicate cum sunt extinderea programului de fertilizare in vitro, programul „Family Start” prin care se acordă garanții de stat de 80% la credite de maxim 75.000 de lei pentru cheltuielile cu educația copiilor, plata chiriei sau avansului pentru locuință și majorarea alocației de hrană cu 40% și a sumelor alocate pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite cu 58% pentru copiii din centrele de plasament, inclusiv a celor cu dizabilități.

În contextul creșterilor de prețuri la alimente și a restricțiilor impuse din cauza conflictului din Ucraina, PSD a luat decizia de a propune un program dedicat susținerii fermierilor și producătorilor români din industria alimentară. Astfel, va fi stimulată procesarea în țară a produselor agroalimentare românești prin acordarea unei prime de 10% din valoarea materiei prime procesate în România. De asemenea va fi stabilit salariul minim în agricultură și în industria alimentară la 3.000 de lei după modelul din domeniul construcțiilor și va fi reînființată Casa de Comerț Unirea ca rezervă de stat și distribuție de produse agricole în școli.

Programul destinat menținerii și dezvoltării activității antreprenorilor și IMM-urilor va cuprinde scutirea de taxe a sumei de 200 de lei dată în plus la salariul minim sau stimularea angajării șomerilor cu 50% din valoarea salariului, schemă de ajutor până la 400.000 de euro pentru fiecare firmă care are cheltuieli majorare cu 15% la utilități, suplimentarea cu 1 miliard de lei a programului de acordare a ajutoarelor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie și actualizarea contractelor de investiții publice la valoarea majorată a prețurilor materialelor de construcții.

Am spus încă de când negociam pentru a forma Coaliția, am arătat încă de când am preluat Guvernarea, în Decembrie, prin lansarea pachetului de măsuri sociale, demonstrăm și acum, prin aceste măsuri, că PSD guvernează pentru oameni”, concluzionează Marius Constantin Budăi, ministru al Muncii și Solidarității Sociale.

Sursa: Comunicat de presă

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DAN ȘLINCU: „Începerea accelerată a lucrărilor la autostrada A7 va duce la creșterea puterii economice a regiunii Moldovei”
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
Alexandra Huțu: Sfârșitul de an a adus vești bune pentru 20 de localități din județul Botoșani
Peste 600 de colindători au adus la sediul PSD Botoșani tot sufletul satului românesc, păstrător de tradiții și de tezaure - FOTOGALERIE
Dan Șlincu, deputat PSD: „Trebuie să dăm un mesaj ferm de combatere a traficului și consumului de etnobotanice”
Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”
Lucian Trufin: „Guvernul susține producția de usturoi și afacerile cultivatorilor”
Botoșănenii au fost reprezentați la acțiunea de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen din fața sediului Consiliului UE din Bruxelles de consilierul local PSD Dana Lăzăruc
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-1.24 °C
Minim: -2.53 °C
Maxim: 1.99 °C
Cele mai citite
UMANITAR - Viața unui tânăr student de 20 ani atârnă de un fir de ață. Ștefan are nevoie de sprijinul nostru
443
UMANITAR - Un simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul Ecaterina, ii poate oferi Ecaterinei o nouă șansă la o viață normală!
430
Programe de formare profesională organizate de AJOFM Botoșani
412
Jandarmii botoșăneni evaluați de superiori. Conform bilanțului, ei au parcurs anul trecut aproximativ 170.000 de kilometri, de peste patru ori lungimea Ecuatorului
316
Vin, alcool și produse alimentare, în valoare de peste 25.000 lei, depistate în trafic și ulterior confiscate de către poliţiştii de frontieră - FOTO&VIDEO
302
Traficant de anabolizante, dat de gol de comportament - FOTO
298
Premiul Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene, ediția 2023
279
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
231
Braconier prins la pescuit, cu plase monofilament, pe acumularea Bucecea - FOTO
224
Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, pentru prevenirea victimizării acestora
214
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Administrația Pieței Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru închirieri spații/terenuri (domeniul privat)
Mesaj de condoleanțe din partea cadrelor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi
Primăria Dorohoi – Anunț consultare publică
Primăria Dorohoi - Anunţ dezbatere publică!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord