Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
PSD a inițiat Programul „Sprijin pentru România” pentru protejarea populației și firmelor românești
Realitatea DorohoianăData 12.04.2022 - 18:06:08
Politic
Marius Constantin Budăi, ministru al Muncii și Solidarității Sociale.
PSD Botoșani anunță că pe 11 aprilie a fost propus de PSD și acceptat în Coaliție cel mai amplu pachet de măsuri pentru susținerea categoriilor vulnerabile de populație, copii, familii cu venituri mici, angajați cu salariul minim, vârstnici și pentru stimularea și dezvoltarea antreprenorilor, a producției și industriei alimentare românești.
DISTRIBUIE           

Totalul acestui pachet „Sprijin pentru România” este de 17,3 miliarde de lei, din care jumătate reprezintă finanțare asigurată din fonduri europene.

Este important de subliniat că prin implementarea măsurilor din acest pachet nu este vorba doar de protecție socială, ci și de foarte multe programe dedicate susținerii investițiilor românești pentru dezvoltarea activităților de producție aici în țară.

Componenta socială a programului în valoare de 1 miliard de euro se va adresa familiilor cu venituri mici, cu cel puțin 2 copii sau monoparentale, pensionarilor cu pensia sub 1.500 lei/lună, persoanelor cu veninul minim garantat care vor beneficia de vouchere pentru achiziția alimentelor de bază, vor fi acordate stimulente suplimentare pentru elevii cu burse sociale, în perioada școlară pentru rechizite, haine și alimente, va crește cu 50% valoarea tichetelor de masă ale angajaților, va fi dublată cota de hrană pentru spitale și pentru copii și vârstnicii instituționalizați. 12,3 milioane de români vor fi beneficiarii acestor măsuri de sprijin.

În ceea ce privește stimularea natalității și susținerea familiilor aflate la început de drum au fost prevăzute măsuri dedicate cum sunt extinderea programului de fertilizare in vitro, programul „Family Start” prin care se acordă garanții de stat de 80% la credite de maxim 75.000 de lei pentru cheltuielile cu educația copiilor, plata chiriei sau avansului pentru locuință și majorarea alocației de hrană cu 40% și a sumelor alocate pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite cu 58% pentru copiii din centrele de plasament, inclusiv a celor cu dizabilități.

În contextul creșterilor de prețuri la alimente și a restricțiilor impuse din cauza conflictului din Ucraina, PSD a luat decizia de a propune un program dedicat susținerii fermierilor și producătorilor români din industria alimentară. Astfel, va fi stimulată procesarea în țară a produselor agroalimentare românești prin acordarea unei prime de 10% din valoarea materiei prime procesate în România. De asemenea va fi stabilit salariul minim în agricultură și în industria alimentară la 3.000 de lei după modelul din domeniul construcțiilor și va fi reînființată Casa de Comerț Unirea ca rezervă de stat și distribuție de produse agricole în școli.

Programul destinat menținerii și dezvoltării activității antreprenorilor și IMM-urilor va cuprinde scutirea de taxe a sumei de 200 de lei dată în plus la salariul minim sau stimularea angajării șomerilor cu 50% din valoarea salariului, schemă de ajutor până la 400.000 de euro pentru fiecare firmă care are cheltuieli majorare cu 15% la utilități, suplimentarea cu 1 miliard de lei a programului de acordare a ajutoarelor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie și actualizarea contractelor de investiții publice la valoarea majorată a prețurilor materialelor de construcții.

Am spus încă de când negociam pentru a forma Coaliția, am arătat încă de când am preluat Guvernarea, în Decembrie, prin lansarea pachetului de măsuri sociale, demonstrăm și acum, prin aceste măsuri, că PSD guvernează pentru oameni”, concluzionează Marius Constantin Budăi, ministru al Muncii și Solidarității Sociale.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
10.91 °C
Minim: 10.63 °C
Maxim: 21.4 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1588
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
433
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
416
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
413
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
405
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
331
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
273
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
269
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
254
Tânără cercetată pentru că nu a predat autorităților 10.000 de lei, găsiți în zona pieței
240
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord