Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Teorii ale conspiraţiei în Turcia şi Rusia privind atentatele din Paris: ”Le-au comis cetăţenii francezi”, ”Sunt uneltiri politice din SUA”
Data 13.01.2015 - 14:20:50
Teorii ale conspiraţiei au apărut în Turcia şi Rusia privind atentatele comise de trei jihadişti la Paris, mai mulţi oficiali afirmând că servicii de spionaj străine au organizat atacurile, pentru a pedepsi Franţa sau pentru a spori ura faţă de Islam.
DISTRIBUIE           
Teorii ale conspiraţiei au apărut în Turcia şi Rusia privind atentatele comise de trei jihadişti la Paris, mai mulţi oficiali afirmând că servicii de spionaj străine au organizat atacurile, pentru a pedepsi Franţa sau pentru a spori ura faţă de Islam.

Melih Gokcek, primarul oraşului Ankara, a afirmat luni că "Mossadul (serviciul de informaţii israelian) este cu siguranţă responsabil de aceste incidente (...), sporeşte ura faţă de Islam". El a apreciat că atentatele au legătură cu demersurile Franţei în vederea recunoaşterii Palestinei, comentează Financial Times în ediţia online.

Ali Sahin, parlamentar turc şi purtător de cuvânt pe afaceri externe al partidului de guvernământ AKP, a prezentat opt motive pentru care suspectează că atacurile au fost organizate "astfel încât să fie acuzaţi musulmanii şi Islamul".

La rândul său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni într-o conferinţă de presă că "duplicitatea Occidentului este evidentă".

"Ca musulmani nu am susţinut nici terorismul, nici masacrele: rasismul, discursul urii, islamofobia sunt în spatele acestor masacre (...). Vinovaţii sunt evidenţi: cetăţeni francezi au comis acest masacru, iar musulmanii au fost acuzaţi pentru el", a adăugat preşedintele turc, care s-a declarat uimit că serviciile franceze de informaţii nu i-au urmărit pe vinovaţi mai eficient.

În Rusia, comentatori pro-Kremlin au încercat să evidenţieze legături între atentatele din Franţa şi "uneltiri politice" din Statele Unite. Titrând "Au organizat americanii atacul terorist din Paris?", tabloidul Komsomolskaya Pravda a publicat o serie de interviuri pe site-ul său care prezentau diferite motive pentru care Washingtonul ar fi plănuit atentatele.

Într-un interviu, Aleksander Jilin, directorul Centrului din Moscova pentru Studierea problemelor aplicate, apreciază că atacul reprezintă pedeapsa americanilor împotriva preşedintelui francez Francois Hollande, pentru un interviu din 6 ianuarie în care a cerut Uniunii Europene să elimine sancţiunile impuse Rusiei. Washingtonul a folosit atacurile pentru a consolida interesele geopolitice ale SUA şi UE în Ucraina, a adăugat Jilin.

Alţii au repetat teorii ale conspiraţiei populare în Rusia, care acuză serviciile americane de informaţii pentru o serie de atentate teroriste, de la atacurile din 11 septembrie 2001 din SUA, până la atacurile din Paris de săptămâna trecută. "În ultimii zece ani, aşa-zisul terorism islamist este sub controlul uneia dintre principalele agenţii de informaţii din lume (...). Sunt sigur că nişte supervizori americani sunt responsabili de atacurile teroriste din Paris, sau cel puţin de islamiştii care le-au comis", a precizat la rândul său Aleksei Martinov, directorul Institutului Internaţional pentru State Noi.

Sursa: MEDIAFAX
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
12.46 °C
Minim: 7.91 °C
Maxim: 16.6 °C
Cele mai citite
DOROHOI - Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție pentru extinderea și modernizarea Grădiniței nr. 10. Valoarea investiției se ridică la aproape două milioane și jumătate de lei
5819
Fundația Star of Hope angajează!
2911
Incendiu la Pădureni. Pompierii dorohoieni au intervenit aproape două ore
2422
DOROHOI – Copiii dorohoieni sărbătoriți în acest an timp de cinci zile. Vezi programul manifestărilor
1471
DOROHOI – O nouă zi, o nouă investiție. Grădiniță, în valoare de aproape trei milioane de lei, construită de la zero în cartierul Plevna. Primarul Alexandrescu a semnat astăzi contractul de execuție
1333
UPDATE VIDEO - Incendiu devastator la Concești. Pompierii dorohoieni și cei din Darabani acționează și acum pentru stingerea ultimelor focare
898
ALERTĂ! COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru 35 de localități din județ
821
Târgul ofertelor educaţionale din zona Dorohoi a debutat la Colegiul Național “Grigore Ghica” - FOTOGALERIE
699
Salon de înfrumusețare din Dorohoi caută colaboratori!
696
Copil de șase ani accidentat pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la locul accidentului. Avea permisul reținut
584
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Luna ofertelor uimitoare, doar la Dulcinella. Nu ratați! Cinci oferte uimitoare până la sfârșitul lunii mai, la „Dulcinella”
Salon de înfrumusețare din Dorohoi caută colaboratori!
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță aferente lunii APRILIE 2022
Fundația Star of Hope angajează!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord