Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
USR Botoșani: ”Doamna Federovici, opriți bătaia de joc de la Nova Apaserv!”
Realitatea DorohoianăData 10.06.2023 - 13:00:12
Politic
USR Botoșani somează public conducerea Nova Apaserv să demonstreze că ocupă legal funcțiile din fruntea operatorului de apă al județului. USR Botoșani solicită conducerii CJ să ia măsuri pentru a opri amatorismul și ilegalitățile de la Nova.
DISTRIBUIE           

Societatea de alimentare cu apă a județului este condusă de doi directori ce nu au experiență în funcții de conducere, așa cum legislația din domeniu și concursurile organizate în alte județe o cer. Nu trebuie să ne mai mire lipsa calității serviciilor oferite de operatorul de apă, bătaia de joc față de cetățeni pe care o arată lipsa de reacție la avariile reclamate, la canalizările colmatate sau la gropile din asfalt. Cum altfel ar putea să funcționeze societatea, dacă managerii direcți nu îndeplinesc nici măcar condițiile legale ce se cer în alte județe. Experiența de 5 ani în conducerea unei întreprinderi publice de profil nu o are nici Liviu Nicolae Ștefan, directorul general și nici Alin Cirimpei, recentul director adjunct.

Conform CV-ului, Liviu Ștefan a fost pentru doi ani și jumătate director al filialei botoșănene a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, așadar nu avea experiență de conducere de specialitate la momentul intrării în funcție, mai exact pe 10 iunie 2021. Funcția anterioară de manager de proiect nu echivalează coordonarea unei unități de utilitate publică. Mai grav este, așa cum surse proprii au confirmat pentru USR Botoșani, că Alin Cirimpei a obținut documentele unor studii superioare de profil în luna noiembrie a anului trecut, pentru ca, în câteva luni să semneze un contract de mandat, evident fără experiența de conducere în specialitatea profilului cerută de lege. În februarie Alin Cirimpei era numit director adjunct, deși experiența anterioară a fost de angajat în firme de telefonie și instalații.

Botoșănenii nu pot ști cum a evoluat experiența managerială a noului director, întrucât pe site-ul Nova Apaserv directorul adjunct nu apare deloc, deși legea obligă la transparența acestor date. Însă ce să ne mai mire, dacă nici pe site-ul Consiliului Județean nu este respectată legea privind transparența publică? Rapoartele de evaluare a echipei de conducere a Nova Apaserv ar trebui publicate anual, conform legii, însă, ultimul raport publicat este din 2020. Cu alte cuvinte actuala conducere de la CJ refuză să facă publice performanțele echipei de conducere de la Nova. Oare de ce?

Cerem public Doinei Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, să explice modul în care s-a aplicat legea pentru stabilirea conducerii de la Nova. Care au fost criteriile specifice de vechime în funcție de conducere, în condițiile în care pentru un membru în Consiliul de Administrație se cer 5 ani de vechime? De ce nu sunt făcute publice aceste informații? Să răspundem noi? Pentru că o căpușare a unei societăți prin angajările politice făcute zeci de ani și o falimentare (pentru a câta oară?) a operatorului județean de apă și canalizare se pot face doar prin lipsă de transparență. Doamna Federovici, opriți bătaia de joc de la Nova Apaserv!”, este declarația deputatului USR de Botoșani, Andrei Drancă.

Sursa: Comunicat de presă

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
(P) Valeriu Iftime - “Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet” - VIDEO
(P) Lucian Trufin „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”
(P) Despre modelele în administrație și eșecul județului Botoșani - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”
(P) Cum va arăta programul „RESPECT PENTRU PACIENȚI” anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani
(P) Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom construi 3 spitale noi în județ” - VIDEO
(P) Lucian Trufin: „Unitățile medicale mobile vor aduce cabinetul medical la fiecare botoșănean acasă”
Deputat Alexandra Huțu: „Vești bune de Ziua Familiei pentru cuplurile care vor să devine părinți: Programul Național pentru creşterea natalităţii continuă și în acest an.”
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
828
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
341
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
334
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
308
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
305
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
291
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord