Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Zilele Municipiului Dorohoi 2016, în acest sfârşit de săptămână - BOSQUITO şi HARA cap de afiş
Data 26.09.2016 - 12:15:18
Local
Dorohoienii sunt aşteptaţi, în număr cât mai mare, să participe la Zilele Municipiului Dorohoi, eveniment care va avea loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie.
DISTRIBUIE           
Dorohoienii sunt aşteptaţi, în număr cât mai mare, să participe la Zilele Municipiului Dorohoi, eveniment care va avea loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie.

Ca şi în anii trecuţi, municipalitatea a pregătit diferite acţiuni, educative, culturale, distractive, la care vor participa copii şi tineri din Dorohoi dar şi solişti şi formaţii consacrate din ţară, organizatorii încercând să acopere toate gusturile dorohoienilor, de la muzică rock şi pop-rock la muzică populară, dance sau hip-hop.

Capul de afiş, în cadrul spectacolelor care se vor desfăşura în cele trei seri sunt fără îndoială firmaţiile BOSQUITO şi HARA dar şi dorohoienii de la FĂRĂ ZAHĂR sau interpretul de muzică populară Ion Paladi.

Ziele Municipiului Dorohoi vor debuta vineri, 30 septembrie cu concursul „Istoria Dorohoiului”, la care vor participa elevi de la liceele din municipiu. Această acţiune se va desfăşura la Sala Teatrului, începând cu ora 15. Tot vineri, Sala Teatrului va găzdui festivităţile de premiere a câştigătorilor concursurilor de pictură „Artur Verona” şi de poezie „Saşa Pană”. Începând cu ora 17.30, pe scena ce va fi amplasată pe terenul din spatele Supermarketului Penny, în vecinătatea piscinei, va avea loc un spectacol susţinut de micii artişti ai Ansamblului „Mugurelul”, urmat de prestaţia interpreţilor de muzică populară Ilie Caraş şi Ştefania Rareş. Prima seară va fi încheiată de recitalurile trupei FUNKFARA, al cărei solist este botoşăneanul Gelu Graur, interpreţii JO şi VESCAN.

O noutate pentru ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Dorohoi va fi organizarea unei expoziţii de pictură, a câtorva artişti plastici dorohoieni consacraţi, intitulată „Acasă, în suflet”, care va fi organizată în clădirea primăriei din centrul oraşului, recent reabilitată şi expoziţiia fiind deschisă în cea de-a doua zi a sărbătorii Dorohoiului. Începând cu ora 17, pe scena de lângă piscină, va începe spectacolul susţinut de trupe şi interpreţi care activează sub coordonarea Casei Municipale de Cultură. Tot sâmbătă seară, pe data de 1 octombrie, pe scenă vor urca interpretul de muzică populară Ion Paladi, urmat de trupa TODAY, solistul Robert Toma iar la final, trupa BOSQUITO, care a mai concertat la Dorohoi la o ediţie anterioară şi s-a bucurat de succes din partea publicului.

Ultima din cele trei zile de distracţie, duminică 2 octombrie, va fi rezervată spectacolelor pe scenă. Începând cu ora 17, vor evolua copiii dorohoieni talentaţi din Grupul „Voces”, coordonaţi de învăţătorul Paul Ciprian Mihai urmat de un spectacol folcloric susţinut de interpreţii Marius Zgăianu, Angelica Flutur şi Grigore Gherman. Ei vor fi susţinuţi de pe scenă de Ansamblul de dansuri „Struguraşi” din oraşul Ungheni, Republica Moldova. Ultima seară a Zilelor Municipiului Dorohoi va fi încheiată de dorohoienii Bobo şi Bobi, de la FĂRĂ ZAHĂR şi la final trupa HARA, care a mai fost prezentă în anii trecuţi la sărbătoarea oraşului nostru.

Pe parcursul celor trei zile, pe terenul din vecinătatea scenei va  fi amplasat Parcul de distracţii şi comercianţii cu produse tradiţionale.

Manifestările din acest an sunt prilejuite de împlinirea a 609 ani de la prima atestare documentară a Dorohoiului.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, consilierii locali au aprobat suma de 105000 de lei, într-o primă fază 85000 de lei, ulterior, la iniţiativa majorităţii consilierilor, suma fiind suplimentată cu 20000 de lei.     
Comentarii


Articole din aceeași categorie
ACUM: Luptă disperată cu flăcările la marginea Botoșaniului. Case și depozite cu cherestea la un pas de dezastru. Flăcările s-au extins pe zece hectare - VIDEO&FOTOGALERIE
Minora din Botoșani, dată dipărută, a fost găsită
Minoră din municipiul Botoșani dispărută de la domiciliu. Polițiștii cer sprijinul cetățenilor pentru găsirea acesteia
Campionul botoșănean Iulian Rotariu a plecat spre Cercul Polar, pentru un nou ultramaraton
Tragedie: Femeie cu probleme locomotorii arsă de vie în incendiul care i-a mistuit casa - FOTO
Bucăți de tablă de pe acoperișuri luate de vânt. Pompierii au intevenit
Familii din Grivița și Dumbrăvița la un pas să rămână fără case din cauza incendiilor!
CODUL GALBEN de vânt, pentru județul Botoșani, prelungit
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
-1.72 °C
Minim: -3.4 °C
Maxim: 1.82 °C
Cele mai citite
40 de arbori de mici dimensiuni tăiați, de doi inconștienți, la Ibănești. Jandarmii le-au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală
1767
UPDATE FOTO@VIDEO - Sicriul cu trupul neînsuflețit al medicului Ovidiu Alexa a ajuns la Botoșani
1767
VIDEO&FOTO - Un ultim omagiu adus medicului Ovidiu Alexa de către colegii din Spitalul Municipal Dorohoi. Înmormântarea are loc astăzi la Cimitirul Pacea din Botoșani
1716
Administratorul public al municipiului Dorohoi va deveni subprefect al județului
1347
Primăria Dorohoi - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
701
COD GALBEN de ninsori și vânt puternic pentru județul Botoșani, pentru următoarele două zile
500
Familii din Grivița și Dumbrăvița la un pas să rămână fără case din cauza incendiilor!
399
Bucăți de tablă de pe acoperișuri luate de vânt. Pompierii au intevenit
380
Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Anca Mizumschi și Matei Vișniec
315
Incendiu la Vlăsinești, provocat de joaca unui copil cu focul - FOTO
285
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
Spitalul Municipal Dorohoi face angajări. Vezi despre ce posturi este vorba
DOROHOI - Direcția de Asistență Socială angajează consilier
Scrisoare de mulțumire din partea conducerii Spitalului Municipal Dorohoi adresată sponsorilor, colaboratorilor și pacienților
Mesaj de condoleanțe din partea Organizației Județene a PSD Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord