Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
Realitatea DorohoianăData 19.09.2022 - 17:36:21
Educatie
Zilele Municipiului Dorohoi revin după doi ani de pauză și vor avea loc în perioada, 30 septembrie – 06 octombrie 2022, iar autoritățile au avut grijă să pregătească și de această dată un program diversificat, care să-i țină în priză atât pe localnici, cât și pe cei care vor sărbători alături de ei.
DISTRIBUIE           

Primăria municipiului Dorohoi are plăcerea să vă invite la „Zilele Municipiului Dorohoi”, manifestare care se va desfășura după următorul program:

Vineri, 30 septembrie 2022, ora 18:15 vom deschide evenimentul cu GRUPUL DORO - FOLK coordonat de prof. Ana Camelia Andrieș. Va urma un spectacol extraordinar susținut de „ANSAMBLUL ,,MUGURELUL”, coordonat de prof. Marcel Dupu.

La ora 20:00 va avea loc GALA PERFORMANȚELOR ȘCOLARE, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați elevii din anii terminali care au obținut rezultate deosebite la examenul de bacalaureat și evaluare națională.

Seara de vineri continuă cu un spectacol susținut de către interpretul de muzică populară ILIE CARAȘ și se încheie pe ritmurile trapper-ului YNY SEBI.

Sâmbătă, 01 octombrie 2022, programul va începe la ora 11:00 cu evenimentul „Turneul de toamnă la Table” care se va desfășura la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din str. A.I.Cuza nr. 39.

La ora 12:00, la Muzeul de Științe ale Naturii va avea loc Expoziția temporară „Columbofilia - Tradiție și Pasiune”, ediția a XVII - a unde se vor găsi frumoase exemplare de porumbei de toate speciile.

Programul la scenă va începe la ora 18:00 cu GRUPUL VOCES coordonat de prof. Paul Ciprian - Mihai. Din programul muzical nu vor lipsi nici artiștii dorohoieni, seara continuând cu Trupele de dans instruite de prof. Constantin Dicu și Trupele de dans popular și soliști vocali instruite de prof. Alin Chiorăscu.

Iubitorii de folclor o pot asculta pe ANA MARIA ABABEI, punctul culminant al serii fiind CARLA’S DREAMS, trupă compusă dintr-un grup anonim de cântăreți și compozitori.

Miercuri, 5 octombrie 2022, de Ziua Mondială a Educației se încheie campania „DONEAZĂ O CARTE PENTRU A EDUCA ÎMPREUNĂ”, camapanie care se desfășoară în perioada 20 septembrie - 30 septembrie 2022. Aceasta este organizată de Biblioteca Municipală Dorohoi în parteneriat cu Asociația Împreună prin Cultură și Colegiul Național ,,Grigore Ghica’’. Ajută și tu organizatorii să strângă un număr de cărți egal cu numărul de ani ai orășelului nostru - Dorohoi!

615 cărți = 615 persoane care iubesc cartea pentru copii și o dăruiesc Bibliotecii Municipale.

Unde vor fi adunate cărțile donate? La Biblioteca Municipală Dorohoi, etajul 1, secția copii, interval orar 08:00 - 16:30 (luni-joi) - vineri (08:00 - 14:00) unde e expusă și colecția de cartofilie a bibliotecarei Luminița Anisia.

Joi, 6 octombrie 2022 se împlinesc 615 ani de atestare documentară a Municipiului Dorohoi. Pentru a sărbători această zi, la Cinematograful ,,Melodia’’ va avea loc evenimentul aniversar ,,CĂRȚI ȘI DOROHOIENI 615 ANI’’, manifestare culturală organizată de editura Prospexi în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria’’, Filiala Botoșani. Participă autorii Ioan Burlacu, Adrian Timofte și Lucia Locusteanu - Elena. Prezintă Doru Pogoreanu, directorul editurii. Invitații evenimentului sunt membrii Cvartetului Royal din Suceava.

Ca și în anii precedenți, evenimentul va fi prezentat de actorul VLAD BABA.

Sursa: Comunicat de presă

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Medalie de bronz obținută de un elev al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației
DOROHOI - Concursul interjudețean de matematică „OPT SPRE ZECE”, găzduit de Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, și-a desemnat câștigătorii! - FOTOGALERIE
DSP Botoșani - Informații și recomandări generale pentru populație, privitoare la virusul West Nile
„Școală Europeană”, o nouă titulatură a Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi
33 de volume intrate în competiție pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM
Tinerii instituționalizați din Dorohoi, informați de către polițiști pe tema disparițiilor de minori
„Traversăm în siguranță”, campanie desfășurată de polițiștii rutieri din județ, în preajma unităților școlare - FOTO
Colegiul Național „Grigore Ghica”, gazdă a Târgului liceelor din Dorohoi și împrejurimi
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Cele mai citite
Elicopterul SMURD a fost chemat la Dorohoi pentru a prelua o femeie în stare gravă
1469
Tânăr din Mileanca, condamnat cu executare pentru tâlhărie, identificat de către polițiști și escortat la penitenciar
1373
DOROHOI - Evenimente pentru copii cu ocazia Zilei internaționale a copilului – În premieră, balon cu aer cald și concurs de înălțat zmee. The Motans și Alina Eremia în concert
1295
Elevi ai Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, calificați la etapa națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației
1098
COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru județul Botoșani. Sunt așteptate ploi torențiale, vânt puternic și grindină
889
DOROHOI - Atelier ProVita de dezvoltare personală la Parohia Dealu Mare. Mame cu mai mult de șapte copii susținute emoțional de către psiholog - FOTOGALERIE
479
O fetiță și un bătrân au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier
471
Bărbat arestat preventiv pentru infracțiuni la regimul rutier
369
FOTOGALERIE - Restaurarea Casei Memoriale „George Enescu”, de la Liveni, se apropie de final
362
FOTO - Bărbat cu arsuri, rezultate în urma unui incendiu, transportat cu elicopterul SMURD la Iași
357
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi - ANUNŢ IMPORTANT privind aprobarea Calendarului pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare pentru anul 2023
DOROHOI - „Plătește pentru cât arunci”, prin insulele ecologice digitalizate - Proiect finanțat prin PNRR
DAS Dorohoi – Informare privind obținerea cardului de energie
Trei galerii de artă din cazinouri care te vor uimi
DAS Dorohoi – Anunț privind acordarea suplimentului de energie pentru lemne combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord